banner94

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Okul Yöneticilerine Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Eğitimi

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Okul Yöneticilerine Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Eğitimi

05 Şubat 2013 Salı 15:40
1029 Okunma
ÖĞRETMENLERE EĞİTİM

Okul Yöneticilerine Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Eğitimi

Kızılcahamam Eğitim ve Gençlik Derneği ilçemizde bulunan okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına seminer verildi. İstanbul’dan davet edilen ve birçok özel okul ve şirkete eğitimler veren psikolog Yusuf Karabulut tarafından verilen eğitime 16 yönetici katıldı.

Eğitimde öfkenin ne olduğu? Hangi durumlarda ortaya çıktığı? Nasıl kontrol edilebileceği? konuları üzerinde durularak stres nedenleri ve başa çıkma yolları konuları tartışıldı.

İnsanların genelde engellenme, haksızlığa uğrama, kendini ifade edememe, empati yoksunluğu, yoğun sorumluluk ve stres durumlarında öfkelendikleri ifade edildi. İnsanların öfkelendikleri zaman birincil duygularının bunlar olmadığı başka duyguların öfke şeklinde dışa vurulduğu söylenerek kişinin birincil duygularının farkına vararak ona uygun tepki vermesinin öfke kontrolü için önemli olduğunun altı çizildi.

Kızılcahamam Eğitim ve Gençlik Derneği 19 Mayıs 2011 tarihinde kuruldu. Çoğu eğitimci 40’tan fazla üzesi olan dernek birinci kuruluş yıldönümünden (19 Mayıs 2012) “Kızılcahamam’da Eğitimin ve Gençliğin Sorunları” konulu bir çalıştay gerçekleştirdi. Buna göre eğitimle ilgili en önemli sorunlar “öğrenciler için gerekli davranış eğitiminin verilememesi”, “öğrencilerin gelecekle ilgili hedeflerinin olmaması”, “ailelerin eğitime gereken önemi vermemesi” ve “öğretmen sayısının yetersiz olması”dır. Gençlikle ilgili en önemli sorunlar ise “ahlaki değerlerin kaybolması”, “olumsuz arkadaş grupları”, “zararlı alışkanlıklar” ve “hedefsizlik” olarak belirlendi. Bu sorunların çözümü amacıyla şu anda hazırlanmakta olan projeyle Kızılcahamam’da bir Gençlik Merkezi kurularak çocuklar ve gençler için sosyal bir ortam oluşturularak gerekli rehberlik ve destek hizmetlerinin sunulması ve sorumluluk duygusu, gönüllülük gibi olumlu davranışların kazandırılması için çeşitli etkinliklerin yapılması planlanmaktadır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26