banner94

GÖZLER SAHADA, KALPLER ELAZIĞ'DA

Bu hafta gözlerimiz sahalardayken, kalplerimiz Elazığ’da idi. 6,8 büyüklüğünde ve ardından yüzlerce artçı depremlerle ile sarsılan Elazığ ve Malatya’da, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ülkemize sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Dünya spor kamuoyu ise NBA’in efsane basketbolcusu KobeBryant’ın ani ölümü ile sarsıldı.

Haftanın maçında Fenerbahçe ile Başakşehir Kadıköy’de karşılaştı. Maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı ve yarışta Başakşehir’in önüne geçti. Başakşehir bu sonuçla ligdeki 3 mağlubiyetinin ikisini Fenerbahçe’den almış oldu. Maç boyu Fenerbahçe son derece etkili ve istatistikleri alt üst eden mükemmel bir futbol izletti. Başakşehir gibi ligin en disiplinli ve ne yaptığını bilen oyununu oynayan bir ekibe karşı adeta tek kale oynayan sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda gövde gösterisi yaptı diyebiliriz. Zaten Fenerbahçe’nin en önemli sorunu Kadıköy’deki oyununu deplasmanlarda sergileyememesi. Haftaya kritik Trabzon deplasmanındanda Fenerbahçe galibiyetle dönmeyi başarırsa şampiyonluğun 1 numaralı favorisi konumuna gelir. Maça dönersek, Fenerbahçe’nin kendi adına temel farkı rakibini 2. Bölgede tutması oldu. Öyle ki, Başakşehir henüz kendi sahasındayken basan Fenerbahçe hücum oyuncuları oyunu maç boyu bu alana yıktı ve müthiş bir baskı kurdu. Müthiş bir fiziksel güçle bu baskıyı 90 dakikaya yayan sarı lacivertliler çok önemli 3 puanın sahibi oldu.

Beşiktaş İzmir deplasmanında Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla son9 resmi maçının 8’ini kaybeden siyah beyazlılar 19. Hafta sonunda 30 puanda kaldı. Hafta içi ise, Dünyanın Sporunu yakından takip eden spor severlerin beklediği gelişme oldu ve Abdullah Avcı ile yollar ayrıldı. Ligin ilk haftasından itibaren, Avcı Beşiktaş birlikteliğinin uzun süre gitmeyeceğini ve Beşiktaş’ın bu sezon başarısız olacağını burada yazdım. Beklediğim bu olumsuz durumun gerçekleşmesinin nedeni kötü yapılanma, kötü kadro, kötü yönetim. Beşiktaş ile uzaktan yakından ilgisi olamayacak futbolcuların kadroda olması, yönetimin etkisizliği, devre arası istenilen transferlerin yapılamaması vb. pek çok neden sayılabilir. Beşiktaş’ın bu hafta Sergen Yalçın ile anlaşması bekleniyor. Bu kan değişikliği Beşiktaş’ı olumlu etkileyip toparlanma süreci başlayacaktır. Ancak bu vasat kadro ile Beşiktaş’ın ligi ilk 5’te bitirmesi bu sene için başarı olur. Göztepe ise yeni stadında ilk maçında, ilk galibiyetini almış oldu. Gürsel Aksel Stadyumu İzmir’e yakışır müthiş bir atmosfere sahip. Ligin zirvesindeki çoğu takımın bu deplasmana gidecek olması, şampiyonluk yolunda kritik bir takım olduklarını gösteriyor.

Ankaragücü bu hafta kritik Kayserispordeplasmanından 1 puan ile ayrıldı. Haftaya hayati Kasımpaşa maçını temsilcimizin kazanmaktan başka çaresi yok. Bu maçı kazanıp Kayserispor’un yanına Kasımpaşa’yı çekip sonra 1 takımın daha, ki bu muhtemelen Konyaspor olacak, kötü gidişatını beklemek gerekecek. Umuyorum temsilcimizin ard arda alacağı 2-3 galibiyet ekibimize nefes aldıracak.

Galatasaray Konyaspor deplasmanından net bir galibiyetle döndü. Maçı 3-0 kazanan sarı kırmızılı ekip üst üste kazandığı 3 maçla yarıştan kopmadığını göstermiş oldu. Hafta içi Mustafa Cengiz ve Fatih Terim’in restleşmesinde, yönetimin Terim’in taraftar gücü sayesinde çok duramayacağı kanaatindeyim. Galatasaray’da yeni transfer Saracchi’nin takıma hemen uyumu ve Emre Akbaba’nın sanki sakatlıktan dönmemiş gibi oyunu bir anda takıma ivme kazandırdı. 6. Sırada olan sarı kırmızılılar sezon sonuna doğru bu yarışın içinde kalacak 3 takımdan biri olacaktır. Fenerbahçe derbisine kadar oynayacağı 3 maçtan 7-9 puan alabilirse ki öyle görünüyor o maç bir anda çok başka bir konuma gelir.

Basketbol ligimizde favori iki takımda haftayı mağlubiyetle kapattılar. Anadolu Efes, Beşiktaş’a , Fenerbahçe ise Gaziantep spora yenilerek iki sürprize imza attılar. İki takımımız Euroleague’de ise haftayı galibiyetlerle tamamladılar.

Premier lig hafta içi maçlarıyla devam etti. Liverpool bu hafta da kazandı. Wolvesdeplasmanından 2-1 galibiyetle dönen kırmızılılar tarihin en erken şampiyonluğu için gün sayıyor.

Pazar akşam saatlerinde ajanslara düşen bir haber ise herkesi şok etti. Bana göre Jordan’dan sonra tarihin en iyi  basketbolcusuKobeBryant, helikopter kazası sonucu yaşamını yitirdi. KobeBryant’ın nasıl önemli bir kariyere sahip olduğunu sayfalar süren yazıda anlatmamın imkanı yok. Henüz 41 yaşında, 4 çocuk babası olan Kobe, şahsım adına benim jenerasyonuma basketbolu sevdiren, sabahlara kadar maç izlememizin nedeniydi.

Hayatın asıl gerçeğinin ne olduğunu , yaşadığımız deprem felaketi veKobeBryant’ın ani ölümü ile birkez daha anladığımız şu günlerde, aslında izlediğimiz maçların ve özellikle takımlarımızın aralarındaki sığ çekişmelerin ne kadar önemsiz olduğunu anlıyoruz. Dünyada ölümden başka herşey yalan. Önemli olan dayanışma ve birlik içinde yaşayabilmemiz.

HAFTANIN OLAYI

Bu hafta Malatyaspordeplasmanına gidecek olan Trabzonspor’un talebi üzerine TFF’nin maçı ertelemesi. Başta devletimiz olma üzere milletçe o bölgede hayatın bir an önce olağan akışına dönmesini beklerken ve en önemlisi ev sahibi Malatya ekibinin böyle bir isteği olmamasına rağmen, maçın ertelenmesi TFF yönetiminin kamuoyuna açıklaması gereken bir durum. Trabzonspor ise bu durumun kendi talebinin olmadığı, TFF’nin talebi olduğunu açıkladı. Şimdi gözler TFF’de. Soru ise şu ; Neden insanlara moral olacak, bir nebze acılarını unutturacak şehirdeki etkinlik iptal edilir?

HAFTANIN SÜRPRİZİ

La Liga’da Real Madrid ile birlikte ilk iki sırada arayı açan Barcelona, deplasmanda Valencia’ya 2-0 yenildi ve 9 maç sonra mağlup oldular.

İNENLER

Galatasaray Yönetimi

Beşiktaş

Denizlispor

Atletico Madrid

ÇIKANLAR

Galatasaray Teknik Heyeti

Bayern Münih

Antalyaspor

BB Erzurumspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26