banner94

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEKNOLOJİK KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosuna katacağı 250 körüklü otobüsün satın alma sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı törenle imzalandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEKNOLOJİK KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosuna katacağı 250 körüklü otobüsün satın alma sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı törenle imzalandı.

14 Şubat 2012 Salı 01:16
1844 Okunma
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEKNOLOJİK KÖRÜKLÜ OTOBÜSLER

 -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ŞEHİRİÇİ TOPLU TAŞIM FİLOSUNU GÜÇLENDİRECEK OLAN 250 ADET SON TEKNOLOJİ KÖRÜKLÜ YENİ OTOBÜSLERİN ALIM SÖZLEŞMESİ BAŞKAN GÖKÇEK VE MAN FİRMASI YETKİLİLERİ TARAFINDAN İMZALANDI 

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

“DÜNYANIN EN BÜYÜK DOĞALGAZLI OTOBÜS FİLOSU ANKARA’DA”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosuna katacağı 250 körüklü otobüsün satın alma sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katıldığı törenle imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Başkan Gökçek’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Tuncay Bekiroğlu, firma yetkilileri ve bürokratlar katıldı. 

Sözleşme imza töreni öncesi konuşma yapan Kazım Tuncay Bekiroğlu, kendisinin de Ankara’da yaşayan ve burada büyüyen bir kişi olduğunu belirterek, “Bir Ankaralı olarak Türkiye’nin Başkentinin son 15 yıldaki gelişmesine ve atılımına şahitlik eden biriyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e bir Ankaralı olarak, Ankara’yı dünyanın en güzel başkentlerinden biri haline getirdiği için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 MAN Firmasının üretimlerini Ankara’da yaptığını da ifade eden Bekiroğlu, daha önce de otobüslerini Ankaralıların hizmetine sunma ayrıcalığını elde ettiklerini kaydederek, “Şimdi de 250 adet otobüsümüzü Ankara’daki tesislerimizde ve Ankaralıların el emeği ile üretip Ankaralıların hizmetine sunacağız” diye konuştu.

-“DÜNYANIN EN YEŞİL VE TEMİZ FİLOSU ANKARA’DA”







































Bekiroğlu’nun ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yine en mutlu günlerinden birisini yaşadıklarını belirterek, “Ankara trafiği inanılmaz bir şekilde gün geçtikçe yoğunlaşıyor. Ben belediye başkanı olduğumda Başkent trafiğinde 350 bin araç vardı. Bugün bu sayı bir milyon 400 binlere ulaştı” dedi. 

Her açıdan toplu taşım araçlarının öneminin arttığını, metro ve otobüslerle toplu taşımın güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Vatandaşlarımızı bu toplu taşım araçlarına yönlendirmeliyiz. Bu yüzden filomuzu geliştirmeli ve daha modern hale getirmemiz gerekiyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dünyanın en yeşil filosu, özellikle hava kirliliğini direkt ilgilendirdiği için en temiz filosu şu anda Ankara’da” diye konuştu.

-“DÜNYANIN EN BÜYÜK DOĞALGAZLI OTOBÜS FİLOSU”

Başkent’te 1090 adet doğalgazlı otobüs bulunduğunu, yeni alınacak otobüslerle bu sayının 1340’a yükseleceğini belirten Başkan Gökçek, “Bu çok ama çok önemli bir rakam. Bu kadar araçla dünyadaki kentler içerisinde en büyük doğalgaz filosuna sahip olan kent Ankara oluyor” dedi. 

 Mevcut olan otobüslere ilave olarak alınan yeni körüklü otobüslerin, eski otobüslerin neredeyse iki katı yolcu taşıma kapasitesine sahip olacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Normal standartlarda 152 kişi alıyor. Ama Ankara’da böyle kalmaz ve 200’ü rahatlıkla bulur. Onun için yetkililerin bunu düşünerek bu otobüsü imal edeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Yeni otobüslerin fiyatlarına ilişkin de bilgi veren Başkan Gökçek,  şunları söyledi:

“Fiyatlar dünya fiyatlarının çok altında. Dolayısıyla bu alışverişin de belediyemiz için son derece faydalı ve ucuz olduğuna inanıyorum. İnşallah ilk partide 50 otobüsümüzü teslim edecekler. Ondan sonra 25’lik paketler halinde devam edecek. Biz ‘Daha süratli davranın ve ne kadar çabuk verirseniz o kadar iyi olur’ diyoruz. Umarım ki MAN fabrikası daha fazla gayret sarf edecek.

Ayrıca otobüsün markasının MAN olması beni şu açıdan mutlu ediyor. Biz sanayinin Ankara’da gelişmesini istiyoruz. MAN fabrikası da Ankara’da. Dolayısıyla bunlar Ankara’da imal ediliyor. Vermiş olduğumuz paranın ciddi bir kısmı da netice itibariyle Ankara’da kalıyor ve bu da bizi memnun ediyor.” 

Yeni alınacak 250 adet son teknoloji otobüsün Başkent’e iki büyük avatantaj kazandıracağının da altını çizen Başkan Gökçek, “Birincisi iki yıl boyunca tüm sarf malzemeleri dahil, bakım ve onarım firma tarafından gerçekleştirecek ve ayrı bir ücret ödemeyeceğiz. İkincisi de önemli bazı parçaların da garantisi 3 yıl olacak. Bu da belediye için ciddi bir avantaj olarak ortaya çıkacak” dedi. 









































-BELLİ GÜZERGAHLARDA HİZMET VERECEK

Otobüslerin hizmete girmesinin ardından kullanılacağı bölgelere ilişkin de bilgi veren Başkan Melih Gökçek, şöyle konuştu:

“Türkiye’ye ilk defa metrobus fikrini getiren bizdik. Belli güzergahlara bu metrobusları koymak istiyoruz. Ayrıca bu güzergahları, özellikle de dik olan alanlarda teleferiklerle beslemek istiyoruz. Örneğin Altındağ bölgesinde yapacağımız teleferikle vatandaşlarımızı Samsun Yolu üzerine indireceğiz. Oradan gelen metrobus da bu duraktan vatandaşlarımızı alıp yola devam edecek. Bu suretle dar alanlardaki trafik sorununu aşmaya çalışacağız.”

Yeni otobüslerin Başkentlilere hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gökçek, daha sonra Tuncay Bekiroğlu ve EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ile birlikte 250 yeni otobüsün alım sözleşmesini imzaladı.

-SON TEKNOLOJİ YENİ OTOBÜSLER

Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki 1090 tanesi doğalgazlı, 1786 araca katılacak yeni otobüsler, 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı, tek körüklü, doğalgazlı, engelli platformlu, klimalı, kameralı ve alçak tabanlı olacak. Otobüsler 36 oturan, 116 ayakta toplam 152 yolcu kapasiteli olarak hizmet verecek. GPS takip sistemli, otomatik şanzımanlı ve “Teknoloji harikası” olarak nitelendirilen otobüslerin ilk teslimatı yaz sezonunda 50 adet ve sonrasında her ay için 25’er adet olmak üzere Başkent toplu taşımına hizmet verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26