banner94

TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINA KIZILCAHAMAM 3 PROJE İLE KATILDI

TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINA KIZILCAHAMAM 3 PROJE İLE KATILDI

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Mart 2024 Perşembe 15:59
528 Okunma
TÜBİTAK PROJE YARIŞMASINA KIZILCAHAMAM 3 PROJE İLE KATILDI

Bu yıl 55.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının Ankara bölge finaline Kızılcahamam 3 proje ile katılıyor.

Projelerden biri Kızılcahamam Anadolu Lisesi ve Kahramankazan BİLSEM öğrencilerine ait. Coğrafya öğretmeni Ebubekir SAĞIR danışmanlığında 9.sınıf öğrencileri Zeynep Ecrin ÜNLÜ ve Göknur Meryem HAZAR’ın yaptıkları araştırmada, "Sosyal ve Ekolojik Toplu Yaşam Konutları" projesi ile asıl dikkat çekilmek istenen hususun, toplu yaşam alanları ve konutları imar ve inşa edilirken insanların sosyalleşme ihtiyacı, doğanın bir parçası olduğu gerçeği, ekolojik yaşam ihtiyacı, çocukların akranlarıyla oynayarak büyüme ihtiyacı, alternatif enerji kaynaklarından yararlanma ihtiyacı ve atık değerlendirme, geri dönüşüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarımlar yapılması gerektiğidir. Ve bu ihtiyaçlara karşılayacak örnek bir tasarım geliştirmişler. Projelerini TOKİ'ye sunacaklar, TOKİ'nin bu fikir ve tasarıma uygun bir konut projesi yapması bile farkındalık sağlaması açısından çok önemli olduğunu belirttiler. “İnsanların insanca bir yaşam alanını hak ettiklerini” ifade ettiler.

Proje danışmanı ve Coğrafya öğretmeni Ebubekir SAĞIR, sadece buraya davet edilen 100 projenin değil 23066 projenin tamamının alkışlanması gerektiğini, tebrik edilmesi gerektiğini belirtti.  Öğrencinin bilimsel araştırma yöntem ve basamaklarını uygulayarak öğrenmesi ve tespit ettiği problem durumuna çözüm yolları araştırması ve bir akademik çalışmayı tamamlaması nihai hedeftir. Dolayısıyla herkesin bu hususa dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca TÜBİTAK'ın bu proje yarışması takviminin ise öğretmen ve öğrencilere göre uyarlaması gerektiğini de belirtti. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26