banner94

MÜFTÜLÜK 34 HAFIZ İÇİN IÇAZET TÖRENİ DÜZENLEDİ

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından Hafızlık İcazet Merasimi programı yapıldı.

MÜFTÜLÜK 34 HAFIZ İÇİN IÇAZET TÖRENİ DÜZENLEDİ

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından Hafızlık İcazet Merasimi programı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
14 Haziran 2022 Salı 23:36
949 Okunma
MÜFTÜLÜK 34 HAFIZ İÇİN IÇAZET TÖRENİ DÜZENLEDİ

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından Hafızlık İcazet Merasimi programı yapıldı.

Kızılcahamam Çam otelde yapılan 34 hafızın icazet törenine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kızılcahamam ilçe kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, İl müftüsü, ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları ve davetliler katıldı.

Hafızlık eğitimini tamamlayan 34 öğrencinin ailelerinin, hocalarının ve yakınlarının bulunduğu törende hafızlığın önemini anlatan Başkan Erbaş, hafızların değerinin büyük olduğunu hatırlattı.

Hafızlara seslenen Erbaş, onlar sayesinde Kur'an-ı Kerim'in daha çok öğrenileceğini ve anlaşılacağını vurgulayarak, "Hafız olmak demek, hafız olarak Kur'an'ı okumak demek meleklerle hep beraber olmak anlamına gelir. Böyle bir müjdeye nail oldunuz hafızlarımız. Bu müjdeye nail olmak Cenab-ı Hakk'ın büyük bir lütfudur. Bu lütfa yeryüzünde yaşayan insanların ne kadarı dahil olabiliyor. Sayılarınız belki dünya nüfusuna göre az ama siz hafızların değeri o kadar büyük ki. Sizler sayesinde Kur'an-ı Kerim daha çok öğrenilecek, daha çok anlaşılacak. Sizler Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekle kalmayacak, onu anlamaya çalışacaksınız" diye konuştu.

Başkan Erbaş, binlerce kişi tarafından ezberlenmenin Kur'an-ı Kerim'den başka bir kitaba nasip olmadığını belirterek bunun Kur'an'ın bir mucizesi olduğunun altını çizdi.

Hafızlık İcazet Merasiminin sona ermesiyle 20'si erkek 14'ü kız toplam 34 hafız icazet belgesini almış oldu.


Anahtar Kelimeler:
HAFIZ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26