banner94

KORONA GÖLGESİNDE LİG DEVAM EDİYOR

Beşiktaş’ın bay geçtiği haftada Fenerbahçe iyi, Galatasaray ise kötü gidişatını sürdürdü. Alanyaspor ligin bu hafta da lideri.

KORONA GÖLGESİNDE LİG DEVAM EDİYOR

Beşiktaş’ın bay geçtiği haftada Fenerbahçe iyi, Galatasaray ise kötü gidişatını sürdürdü. Alanyaspor ligin bu hafta da lideri.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ekim 2020 Pazartesi 23:17
252 Okunma
KORONA GÖLGESİNDE LİG DEVAM EDİYOR

Beşiktaş’ın bay geçtiği haftada Fenerbahçe iyi, Galatasaray ise kötü gidişatını sürdürdü. Alanyaspor ligin bu hafta da lideri.

Fenerbahçe zorlu İzmirdeplasmanından 3 puanla döndü. Göztepe’yi 3-2 mağlup eden sarı lacivertliler üst üste ikinci galibiyetini aldı. Fenerbahçe bu sene taraflı tarafsız herkesin hem fikir olduğu derin bir kadroya sahip. Bu durum aslında Fenerbahçe’nin bu sezon tatlı sorunu. Değişen oyun kuralları artık beş oyuncu değişikliğine müsaade ediyor. Bu geniş kadroda skor ne olursa olsun, oyuncu değişikliği için nedenler oluyor. Bu durum, Erol Bulut’un iskelet onbirini bulmasını zorlayabilir, beraberinde ilk on birin maça konsantresini de etkileyebilir. Görünen o ki Fenerbahçe bu sezon şampiyon olamazsa bunu sebebi yine Fenerbahçe olur. Bu kadronun yönetimi Erol Bulut’un en önemli sınavı. Ancak teknik heyet tam bir Samandıra takımı. Volkan, Aurelio, Mehmet Yozgatlı, Emre ve ekibe son eklenmesi beklenen Selçuk Şahin ile Samandıra’da takımla antrenman yapabilecek bir heyet var. Bu durum,bu sene beklenen başarının anahtarı olacak.

Galatasaray evinde Alanyaspor’u konuk etti. Çağdaş Atan ile geçen sene kaldığı yerden devam eden Alanyaspor, deplasmanda Galatasaray’ı da yendi ve çıkışını sürdürdü. Çağdaş Atan son derece teknik bilgisiyle ligimizde fark yaratan hocalardan. Futbolu bıraktıktan sonra etkili yorumlarıyla televizyondan izlediğim Atan, Sergen Yalçın’ın yardımcılığında da kendini geliştirdi ve meyvelerini almaya başladı. Galatasaray lige 2’de 2 ile başlasada son 3 maçtan sadece 1 puan alabildi. Sarı kırmızılı ekipte göze çarpan ilk sorun taktiksiz bir oyun. Buna Fatih Terim’in yetersiz taktik vermesi de denilebilir, oyuncu grubunun verilen taktikleri uygulayamayışı da denilebilir. Bence kötü gidişatın sebebi ikinci ihtimal. Transfer dönemini çok kötü geçiren Galatasaray’da tüm yük yine Fatih Terim’e binmiş durumda.

Maçın kırılma anı Etebo’nun kırmızı kart görmesi oldu. Galatasaray iyi oynamasa da ortada dirençli bir oyunu vardı. Etebo'nun oyun dışı kalması ile tamamen değişen sistemde Galatasaray golü bulmayı başardı. Ancak Belhanda’nınVAR’dan dönen golü ile tamamen oyun konsantrasyonunu yitiren Galatasaray adeta maç sonuna kadar çakıldı kaldı. Bu dakikadan sonra maç Alanyaspor için antrenman maçına döndü. Akdeniz ekibi bir anda maçı tek kaleye döktü ve sayısız gol fırsatı buldu. Aradığı golü 90+5’te bulan Alanyaspor, İstanbul’dan 2-1 galibiyetle dönmeyi başardı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray’ın en büyük dezavantajları, seyircisizlik sonra kadro sonra Muslera’nın yokluğu.

Ankaragücü bu sezonda bir türlü kabuğunu kıramıyor. Haftanın açılış maçında Rize deplasmanından 5-3 mağlup ayrılan temsilcimizde kötü gidişat devam etti. Oynadığı dört maçta sadece bir puan alabilen sarı lacivertli ekibimiz ligin dibinde kaldı. Haftaya Hatayspor maçının ertelenmesi ile vakit kazanan ekibimiz için bu dönem kamp havasında geçmeli.

Futbolun zirvesi Premier Lig’de bu hafta da birbirinden güzel maçlar izledik. Haftanın en ilginç maçı Tottenham- West Ham United arasında oynandı. İzlemeyen herkesin en azından özetini izlemesi gereken maçın ilk 16 dakikasında Kane ve Son ile ev sahibi 3-0 öne geçti.  Bu sezon 9 maçta 10 gol 8 asist yapan Harry Kane insan üstü bir performans sergiliyor. Maçın 82. Dakikasına da 3-0 önde giren Mourinho’nun öğrencileri maç sonunda 1 puanla yetindiler. 3-3 sona eren maç Premier Lige göre aslında normal sayılsada bizim için olağanüstü bir maçtı.Serie A’da Milano derbisini Milan kazandı. İbrahimoviç’in golleri ile sonuca giden Milan derbide İnter’i 2-1 yendi ve zirvedeki yerini korudu.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26