banner94

KIZILCAHAMAMDA HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR.

İHH insani yardım vakfının Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimbir Sen ile ortak yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var"

KIZILCAHAMAMDA HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR.

İHH insani yardım vakfının Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimbir Sen ile ortak yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var"

uğur demirbaş
uğur demirbaş
12 Ocak 2016 Salı 23:40
1000 Okunma
 KIZILCAHAMAMDA HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR.
İHH insani yardım vakfının Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitimbir Sen ile ortak yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Kızılcahamam'da da İmam hatip lisesi öğrencileri öncülüğünde MEB okulları ve Diyanete bağlı Kuran kurslarında tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Dünya üzerinde savaş, doğal afet, yoksulluk ve hastalık gibi nedenlerle 400 milyon yetim çocuk bulunuyor. Bunların 200milyonu sokaklarda her türlü tehlikeye açık bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Proje; anne-babasını kaybetmiş bu çocukların ellerinden tutuyor. Öğrenciler, sınıf olarak topladıkları ayda 100 TL ile hem bir yetim kardeşine sahip çıkıyor hem de paylaşmayı, mazlum kardeşi ile dertlenmeyi öğreniyor. Ayrıca İHH insani yardım vakfı dünya üzerinde 72 bin yetime sürekli olarak destek verirken dönemsel olarak ise 800 bin yetime sahip çıkıyor. 

 

Bir milyardan fazla çocuğun açlık sınırında olduğu dünyamızda kendini sorumlu hisseden bir grup İmam hatip öğrencisi de Kızılcahamam'da yetim kardeşleri için çalışmalara başladı. Geçen yıl bütün okullarda başlatılan proje mazlum coğrafyalarda bulunan 18'den fazla yetime sahip çıkıldı. Bu yıl projeye Kuran kurslarınında katılmasıyla birlikte sayıyı arttırmayı hedefleyen öğrencilerimizi tebrik ediyor, projeye destek veren İlçe milli eğitim müdürlüğümüze, ilçe müftülüğümüze, MEB okullarımıza ve kuran kurslarımıza teşekkür ediyoruz.

 

Kızılcahamamdaki yetim çalışmalarına destek vermek, öğrencilerimize yardımcı olmak istiyorsanız projenin gönüllü ilçe koordinatörü İmam hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni Nuray Yeşil'i arayabilirsiniz. Ayrıca proje hakkında detaylı bilgi almak için www.ihh.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Nuray Yeşil: 0 (530) 540 30 01

İhh Ankara: 0312 231 45 45









Son Güncelleme: 15.01.2016 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26