banner94

ANKARA DA PATLAMA

ANKARA’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırı ile alakalı olarak yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

ANKARA DA PATLAMA

ANKARA’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırı ile alakalı olarak yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
17 Şubat 2016 Çarşamba 23:01
793 Okunma
ANKARA DA PATLAMA

 

ANKARA’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırı ile alakalı olarak yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

SON DAKİKA : TSK'dan Ankara'daki patlamayla ilgili açıklamaSON DAKİKA : TSK'dan Ankara'daki patlamayla ilgili açıklama





Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Davutoğlu'ndan patlama sonrası açıklamaDavutoğlu'ndan patlama sonrası açıklama



Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.







Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.



Patlama sonrası yanan otobüs böyle söndürüldü.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: OLAY YERİNDE 20-21 HASTANEDE 3 VEFAT BİLGİSİ VAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısını 24, yaralı sayısını da 61 olarak açıkladı.



Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müzezzinoğlu, "Olay yerinde 20- 21, hastanede 3 vefatımız var. 14 hastanede 61 yaralımız bulunuyor. Büyük çoğunluğu birkaç günde tedavileri tamamlanabilecek hafif ya da orta dereceli yaralılarımız" dedi.



KURTULMUŞ: 28 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise yaptığüı açıklamada bombalı saldırı sonrasında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.





ŞÜPHELİ PAKET FÜNYE İLE PATLATILDI

Bu arada İçişleri Bakanlığı önünde bulunan şüpheli paket fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. 

BAŞBAKAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NE GEÇTİ

Başbakan Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı sarayındaki güvenlik zirvesinden az önce çıkarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.

ÇELİK: TERÖR HAİNLİĞİNİ GÖSTERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" dedi.Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

Başbakan Davutoğlu'ndan patlama açıklamasıBaşbakan Davutoğlu'ndan patlama açıklaması

 
 
 
İŞTE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ NOKTA:






YAKININDA DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU



Patlamanın meydana geldiği sokağın 1.5 km kuzeyinde, Kumrular Caddesi bulunuyor. 



Bu caddede 20 Eylül 2011'de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi hayatını kaybetmişti.



Bu saldırıyı PKK terör örgütünün yan kolu TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlenmişti.

Son Güncelleme: 17.02.2016 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM (2) 2016-02-18 01:16:42

açıkçıda görülüyor ki chp + hdp ile terör de önlenmez uzlaşmada olmaz terör vb. belasından kurtulmanın ilk ve tek yolunu allah (c.c) maide süresi 33 ayette allah ve resulüne karşi savaşan ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalişanlarin cezasi, ancak öldürülmeleri ya asilmalari yada el ve ayaklarinin çaprazlama kesilmesi, yada bulunduklari yerden sürgün edilmeleridir. bu onlarin dünyada çekecekleri rezilliktir, ahirette ise onlara büyük bir azap vardir.” (maide, 5/33) hükmü ile bildirmiştir. bazı hallerden dolayı öldürmeyi, asmayı, el ayak kesmeyi yapamıyorsak bile, hemen yasal bir düzenleme ile her yakalanan terörist, terör eylemine katılan eylemciler ile onlara yardım ve yataklık eden milletvekili, belediye başkanı vb resen kandile (çok sevdikleri yere”) sürgün edilir hükmü getirilmeli, bu kanuna göre de olay yerinde yakalanan hemen sınır dışı edilerek kandile bırakılmalı, insansız hava araçlarının tespit ettiği terör gurupları da anında uçaklarla imha edilmeli ki terör önlenebilsin

Avatar
Veyseel BAYRAM 2016-02-18 01:19:58

asker – polis vb. – amir memur - yani her vatandaş ve araları her zaman ve her yerde açık hedef, birde olay yerine giden askeri polisin elleri kolları yasalarla bağlı ama. terörist her yerde her an her türlü saldırıyı ve ahlaksızlığı yapacak, kendini canlı bomba olarak patlatacak kadar şuursuz. bilinçsiz gözü dönüş buna ne ceza verseniz fayda etmez. etrafımız ateş çemberi, ateş çemberini oluşturan dış güçler kendiişlerine geldiği hallerde müttefikimiz ve birlikte bm - nato üyesi olduğumuz sözüm ona dostlarımız (!) ama sözüm ona bu dostlarımız (!) t.c büyümesini ve islam ülkelerine rehber olmasını önlemek için, t.c.ni de bölüp sömürmek için içimizdeki piyonları ile organize ettikleri terör her yerde her an onlarca/yüzlerce can almaya devam ediyor.not; terörü asıl teşvik eden unsur iktidar dışında kalan siyasi partilerin iktidar güçlenmesin diye iktidar yerine teröre cesaret veren siyasi çalışmalarıdır. mesele iç güvenlik veya kamu düzen/ güvenliği yasasını engllemeleri gşbi.

banner89

banner83

banner26