banner94

SİVASSPOR DÜMENİ ŞAMPİYONLUĞA KIRDI

Galatasaray kötü, Fenerbahçe kötü, Beşiktaş kötü.  Ligde 15. Hafta geride kalırken şampiyonluğa dümeni kıran tek takım Sivasspor!

SİVASSPOR DÜMENİ ŞAMPİYONLUĞA KIRDI

Galatasaray kötü, Fenerbahçe kötü, Beşiktaş kötü.  Ligde 15. Hafta geride kalırken şampiyonluğa dümeni kıran tek takım Sivasspor!

uğur demirbaş
uğur demirbaş
16 Aralık 2019 Pazartesi 10:40
280 Okunma
SİVASSPOR DÜMENİ ŞAMPİYONLUĞA KIRDI

Galatasaray kötü, Fenerbahçe kötü, Beşiktaş kötü.  Ligde 15. Hafta geride kalırken şampiyonluğa dümeni kıran tek takım Sivasspor!

Galatasaray evinde temsilcimiz Ankaragücü’nü ağırladı. Dk. 88’de sarı kırmızılılar 2-0 öndeyken, maç 2-2 bitti. Bu sonuçla Ankaragücü ligde 6 maç sonra puan alırken, Galatasaray son 7 resmi maçta 1 galibiyet alabildi. Galatasaray için bu sezon işlerin yolunda gitmediği çok açık ancak bu durumun sezon başından beri devam etmesi, şampiyonlar liginde alınan ağır yenilgiler, Türkiye kupasında Tuzlaspor mağlubiyeti, takımın formsuz, ruhsuz oyunu ve bu kötü oyunu katlayan Belhanda, Selçuk İnan gibi isimler. Fatih Terim yerine Mourinho olsa çoktan tartışılmaya başlanacağı bu ortamda taraftarın koşulsuz Terim’e olan desteği haftalar önce de yazdığım gibi Galatasaray’ın ana problemi. Bu takımın bu durumunun birinci sorumlusu Fatih Terim’dir. Eğer kadro ruhsuz ise o kadroyu kuranda Terim.  İstatistiklere göre ligimizde en az net gol pozisyonu üreten ikinci takım olan Galatasaray, sanki hiç antrenman yapmadan haftada bir futbolcuların toplanıp halı saha gibi maça çıktıkları bir görüntü içerisinde. Ankaragücü ise eğer ligde kalacaksa ki inşallah kalacak belki de o puan bu maçtan alınan 1 puan olacak. Önümüzdeki hafta Antalyaspor ile çok kritik mücadeleye çıkacak olan temsilcimize şimdiden başarılar.

Fenerbahçe Sivas deplasmanında buz tuttu. Zorlu deplasmandan 3-1 mağlubiyetle ayrılan sarı lacivertliler 8 deplasmanda sadece 2 galibiyet alabildi. Takımın Kadıköy ve deplasman arasında oynadığı oyundaki uçurum farkı hakkaten çok ilginç. Lig ikiye bölünse, evinde şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe deplasmanda küme düşmemeye oynar. Rakiplerine göre daha iyi kadrosu olan Fenerbahçe’de bu durumun nedeni Ersun Yanal. Yanal’ın her maç sonu Fenerbahçe’yi öve öve bitiremeyip ancak mutlak şampiyonluk parolasıyla başlanılan sezonda 15 haftada şimdiden 4 yenilgi 4 beraberlik alması başarılı olamadığını gösteriyor. Kronik ileri hat durduğunda B planının olmaması ya da bu planı uygulayamaması başarıya ulaşamamasının nedeni. Başta Vedat olmak üzere ileri hat formda olursa üstün futbol oynayan Fenerbahçe, işler yolunda gitmediğinde ekstra katkı alamıyor. Maç sonu radikal kararlar alacaklarını söyleyen başkan Ali Koç’un yapacakları merak konusu. Fenerbahçe için bu hafta olumlu tek şey Ozan Tufan’ın müthiş hırsı ve istekli futbolu.

Beşiktaş evinde efsanesi Sergen Yalçın’ın Malatyaspor’una 2-0 mağlup oldu ve 8 maç sonra ligde kaybeti.  Avrupa Ligi’ne erken havlu atan siyah beyazlılar hafta içi 4-0’lık mağlubiyetin ardından Malatyaspor maçına ideal kadrosuyla çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini fırsata çeviremeyen Beşiktaş derbi öncesi kritik üç puan kaybetmiş oldu. Beşiktaş’ta haftalardır gelen galibiyetler sonrası bu yenilgi camiayı çok etkilemez ancak haftaya Kadıköy deplasmanından alabileceği bir mağlubiyet gündemi bir anda tersine çevirebilir.

Basketbolda derbi haftasıydı. 3 gün arayla ilk önce Euroleague’de sonra ligde kozlarını paylaşan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’dan iki maçta da gülen taraf Efes oldu. Fenerbahçe Beko son 5 sezonun en kötü sezonunu geçirirken, Anadolu Efes ise iki kulvarda da liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe Beko’da kötü gidişin ardından gündeme gelen Obradoviç tartışması ise son derece yersiz. Kulüp tarihinin ve basketbol tarihimizin en başarılı günlerini yaşatan Obradoviç’inbir sezonda takımının böyle olması spor dünyasında yaşanabilecek doğal bir durum.

HAFTANIN OLAYI

Hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi temsilcilerimizden Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ilk haftalarda grup sonunculuklarını garantilerken, Başakşehir yılmadı ve zorlu grubundan lider çıkmayı başardı. Son maçında Bundes Liga lideriM’gladbach’ıdeplasmanda 2-1 yenen temsilcimiz tarih yazdı ve son 32’ye kaldı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Ligde 3 büyüklerin puan kaybetmelerinin ardından Sivasspor arayı açtı ve şampiyonluğa oynadığı o meşhur Mehmet Yıldız’lı sezonu hatırlattı. Üstelik bu başarısını sezon başı kurduğu ilk 11’inden 7 oyuncuyu bedava alıp, geri kalan 4 futbolcuya da yaklaşık 1 milyon Euro ödeyerek ulaştı.

İNENLER

Çaykur Rizespor

Fenerbahçe Beko

Arsenal

Alanyaspor

ÇIKANLAR

Sivasspor

Gençlerbirliği

Getafe

Wolfsburg

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26