banner94

SIFIR ATIĞIN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’nin İlk Sıfır Atık Şehri Kızılcahamam’da Sıfır Atığın enleri programı düzenlendi.

SIFIR ATIĞIN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’nin İlk Sıfır Atık Şehri Kızılcahamam’da Sıfır Atığın enleri programı düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
30 Aralık 2021 Perşembe 10:19
822 Okunma
SIFIR ATIĞIN ENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türkiye’nin İlk Sıfır Atık Şehri Kızılcahamam’da Sıfır Atığın enleri programı düzenlendi.

Programa Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı bürokratları,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü,  İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sıfır Atık Şehri Kızılcahamam’da başlangıçtan bugüne kadar yapılan çalışmaların ve atık oluşumunun İklim değişikliğine büyük nedenlerin olduğu anlatıldığı ve Sıfır atığa değer verenlerin ödül aldığı bir gece oldu.

Gecede Konuşan Belediye Başkanı Süleyman Acar; “2019 yılında Sıfır Atık projesinde Pilot ilçe seçilen Kızılcahamam için vermiş olduğu desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine ERDOĞAN hanımefendiye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat KURUM beyefendiye ve siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum.

Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakabilmek için başlatılmış olan “Sıfır Atık Projesi”, sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil, insanlığın geleceği adına bir sorumluluk hareketidir.

Bize emanet edilen tabiatı gelecek nesillere layığıyla devredebilmek boynumuzun borcudur. Bilinmelidir ki içerisinde yaşadığımız tüketim toplumunda aynı zamanda çevre dostu bir yaşam modeli geliştirmek artık tüm dünyanın arayışıdır ve bunun ilk adımı “Sıfır Atıktır”.

Sıfır Atık projesi sadece atıkların ayrıştırılması anlamına gelmemektedir. Sıfır Atık bir yaşayış biçimi ve ideolojidir. İsrafın önlenmesinde ve kaynakların daha verimli kullanılmasında önemli rol oynamaktadır.

İlçemiz içerisinde başlattığımız tüm Sıfır Atık çalışmalarını bu ideoloji doğrultusunda arayış içerisinde devam ettirmekteyiz.

Sistemler kurabilirsiniz, fakat davranışları değiştiremezseniz sistem de işlemez. İlçemiz için kurduğumuz sistemlere  insan unsurunu katmasaydık başaramazdık. Siz değerli halkımız tüm konuda vermiş olduğu destekler gibi Sıfır Atık projesi konusunda  da yalnız bırakmadınız. Bu yüzden sizlere müteşekkirim.

Sıfır Atık konusunda Türkiye’ de ilklere imza  atmaya devam ediyoruz. Türkiye’ de ilk olan Sıfır Atığın Enleri programını yaparak devamlılığını sürdüreceğiz.

Bu doğrultuda Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde başlatılmış olan “Sıfır Atık Projesi’ne”, ilçemizde de gerekli ilginin gösterilmesi ve bu bilincin yayılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalara toplumumuzun tüm kesimlerinin ve tüm kurumların yoğun bir destek sunarak, başarıya ulaşmamıza katkıda bulunacaklarına canı gönülden inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Ardından Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü Çevre Mühendisi İsa Değer tarafından sunum yapılarak yine Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan basında sıfır atık, sokak röportajları, çevre müfettişleri video sunumları izletildi. Ardından Söz yazarlığını Kızılcahamam Çağatay Ortaokulu öğrencisi Burak Demirbaş’ın yazdığı ve Müzisyen Mükerrem Şimşek’in bestelediği Sıfır Aık şarkısı Burak Demirbaş tarafından seslendirildi.

Sıfır Atığın Enleri Programı Kızılcahamam ‘da Sıfır Atığı değer verenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

İŞTE SIFIR ATIKTA ÖDÜL ALANLAR

 SIFIR ATIK KISA FİLM YARIŞMASI ÜNİVERSTE DALINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİNİE ( Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20.000TL ile ödüllendirildi.) Plaket takdim edildi.

OKULLAR SIFIR ATIK İÇİN YARIŞIYOR YARIŞMASIN KATILAN OKULLARIMIZA plaketleri verildi

Kazım Karabekir İlkokulu Müdürü Hüseyin Sümer

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Mehmet Gürsoy

Perihan Erdoğan İlkokulu Müdürü Vekili Erol Ünlü

Çağatay İlkokulu Müdürü Metehan Gülşen

SIFIR ATIK TESİS İÇİ YILIN EN İYİ PERSONELİ ÖDÜLÜ DURSUN ARTUÇ’A Hediye Çeki  ve Plaket verildi.

BİREYSEL DALDA YILIN EN ÖZVERİLİ ATIK TOPLAYAN OSMAN AYDIN’A Hediye Çeki  ve Plaket verildi.

 BİREYSEL DALDA YILIN EN ÇOK ATIK GETİRENİ OZAN AYKUT YİĞİTER’E Hediye Çeki ve Plaket verildi

YILIN EN İYİ ÇEVRE MÜFETTİŞİ ORHAN EMİR AÇIKGÖZ’E Hediye Çeki ve  Plaket verildi

YILIN EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKULLARI

1. 250 kg üzeri atık pil topladığı için İmam Hatip Orta Okulu’na  Robotik kotlama Seti   OKUL MÜDÜRÜ AHMET ÇAKIROĞLU

2. 70 kg üzeri atık pil topladığı için Perihan Erdoğan Ortaokulu Top Seti OKUL MÜDÜRÜ YAŞAR SARI

3. 50 kg üzeri atık pil topladığı için Kazım Karabekir İlkokulu Top Seti OKUL MÜDÜRÜ HÜSEYİN SÜMER

4. 50 kg üzeri atık pil topladığı için Çağatay İlkokulu Top Seti OKUL MÜDÜRÜ METEHAN GÜLŞEN

5. 50 kg üzeri atık pil topladığı için Orhangazi Ortaokulu Top Seti OKUL MÜDÜRÜ BAHADIR ÖZTÜRK

 Hediyelerini  verildi.

TASARRUFUN ALTIN OLSUN ELEKTİRİK TASARRUFU YARIŞMASININ ENLERİ

1. Bir Ayda 61,02kw Elektrikten tasarruf eden  Berat Budak’a Yarım Altın

2. Bir Ayda 35,70kw Elektrikten tasarruf eden  Umut Acar’a Çeyrek Altın

3. Bir Ayda 64.35kw Elektrikten tasarruf eden  Cemhan Gündüz’e Gr Altın

Hediyelerini  verildi.

BİLİNÇLİ İNSANLAR ATIKSIZ KONUTLAR PROJESİNDE GERİDÖNÜŞÜM ATIKLARINI EN DÜZGÜN BİRŞEKİLDE TOPLAYAN SİTE YÖNETİMİNE, Toki Konutlarına Haftada 4 kere çıkan Çöp Araçları Haftada 1 kereye düşürerek Atıklarını geri Dönüştürdükleri için Özverili çalışmalarından dolayı site yönetimi Adına Toki Konutları yönetim Kurulu Başkanı Hasan Öztürk’e Plaket Takdim edildi.

SIFIR ATIK PİLOT OKULU PERİHAN ERDOĞAN ORTAOKULU ÖDÜLÜNÜ OKUL MÜDÜRÜ  Yaşar Sarı’ya plaket verildi.

SIFIR ATIK MÜZİĞİ BESTECİSİ VE SÖZ YAZARI Söz  Burak Demirbaş   - Müzik Mükerrem Şimşek’e

Hediye Çeki ve Plaket  takdim edildi.

BAŞLANGIÇTAN BUGÜNE KADAR  SIFIR ATIK İÇİN ÇALIŞAN EMEK VEREN Sıfır Atık müdürlüğü personellerinden Uğur Demirbaş ve İsa Değer’ e plaket takdimi yapıldı.

Son Güncelleme: 30.12.2021 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26