banner94

SGK MERKEZ MÜDÜRÜNDEN BİLGİLENDİRME

Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Çiğdem Acar ve merkez çalışanı Hasan SOLMAZ tarafından Kızılcahamam Köy ve Mahalle Muhtarlarına, Esnaflara yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

SGK MERKEZ MÜDÜRÜNDEN BİLGİLENDİRME

Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Çiğdem Acar ve merkez çalışanı Hasan SOLMAZ tarafından Kızılcahamam Köy ve Mahalle Muhtarlarına, Esnaflara yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

06 Şubat 2012 Pazartesi 05:23
1437 Okunma
SGK MERKEZ MÜDÜRÜNDEN BİLGİLENDİRME
 Kızılcahamam Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Çiğdem Acar ve merkez çalışanı Hasan SOLMAZ tarafından Kızılcahamam Köy ve Mahalle Muhtarlarına, Esnaflara yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
     Acar,  6111 sayılı Kanunda ön görülen yeniden yapılandırma hükümlerinden yaralanmak isteyen borçluların en geç 02 Mayıs 2011 tarihine kadar işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne veya Sosyal Güvenlik Merkezi’ne başvurmaları gerekmektedir diyerek yapılması gereken işleri şu şekilde sıraladı.
 
      Borçlanmadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız peşin veya 18 aya kadar taksitlendirme yaparak ödeyebilirler.
 
      Yapılandırma Kapsamına Giren Kurum Alacakları:
            1-5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) veya (c) bendi kapsamındaki sigortalılık statülerinden kaynaklanan sigorta primi, emekli keseneği ve kurum karşılığı, fiili hizmet süresi zammı ve itibarı hizmet süresi kesenek, kurum karşılığı ve primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile 2925 sayılı Tarım işçileri Sosyal Sigortalar Kanununa tabi sigortalılık statüsünden kaynaklanan prim alacakları,
            2-İsteğe Bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi alacakları,
            3-Yaşlılık, emeklilik veya malullük aylığı bağlandıktan sonra 5510 sayılı kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışması sebebiyle tahakkuk eden Sosyal Güvenlik Destek Primi alacakları,
            4-5510 sayılı kanunun geçici 17 nci maddesine  istinaden durdurulan sigortalılık sürelerine ilişkin prim alacakları,
            5-Özel nitelikteki inşaatlar ile ihale konusu işlere ilişkin eksik işçilikten kaynaklanan sigorta primi alacakları,
            6-İdari Para Cezası alacakları,
            7-Damga Vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı alacakları,
            8-Sosyal Güvenlik Kurumu taşınmazlarının kiralanmasından kaynaklanan kira alacakları,
            9-İş Kazası ve meslek hastalığı, malullük, adi malullük ve ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik fiiller nedeniyle ilgililerden tahsili gereken rücu alacakları,
            10-Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından fazla veya yersiz olarak ödendiği tespit edilen gelir ve aylıklara ilişkin alacakları,        ile bunlara bağlı gecikme cezası, gecikme zammı ve kanuni faiz alacakları yeniden yapılandırma kapsamına giren Kurum alacaklarını oluşturmaktadır.
 
            Toplantıya katılanların sorunlarını da dinleyen Acar’ı dinleyen İlçe Kaymakamı Mustafa Çit, Emniyet Müdürü Sedat Karakaş ve Jandarma Komutanı Mustafa Hazırbulan tebrik ettiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26