banner94

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş yaptığı konuşmada;"

ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş yaptığı konuşmada;"

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2020 Salı 22:55
427 Okunma
ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuiyet ve demokrasi meydanında Atatürk Büstüne çelenk koyma töreni yapıldı.

Törene İlçe Milli eğitim Müdürü Veli Karakuş ve okul müdürüleri ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş yaptığı konuşmada;"

"Kıymetli Meslektaşlarım,

Sevgili Öğrencilerimiz,

Değerli Velilerimiz,

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Gönlünde öğretmenlik aşkını taşıyan tüm meslektaşlarımın gününü can-ı gönülden kutluyorum.

Bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevmenin, saymanın, hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden hep vermenin, bir harf, bir sayı öğrenildiğini görünce sevinçten uçmanın, öğrencisini iyi yerlerde görünce onunla gurur duymanın, kısaca; öğrenmenin, öğretmenin, geçmişin, geleceğin imzasıdır öğretmen…

Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.

Yunus Emre: “Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim.” diyor. Bizler de gönüllere talip olmalıyız. Gönüllere girmeliyiz. Çocuklarımızın kalbine dokunmalıyız. Sevgiyle, merhametle, şefkatle ve sabırla… Bizler, öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir limanız. Bu sebeple, sevginin yanında “güven” vermeliyiz ve onlara “güven” duymalıyız. Adeta gül yetiştiren bahçıvan edasıyla onları yetiştirmeliyiz.

Mart ayının ortasından bu yana yaşadığımız süreç bizlere bir kez daha öğretmenlik mesleğinin önemini ve değerini göstermiştir. Öğretmenin gönüllere dokunan bir el olduğunu en güzel örnekleriyle gördüğümüz bir sürece şahitlik ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız uzaktan eğitim yoluyla eğitim faaliyetlerine devam etmenin yanında; vefa destek ekiplerinde, mahalle denetim ekiplerinde yer alarak en güzel şekilde toplumsal görevini yerine getirmektedir. Bu vesileyle sabah-akşam, hafta içi-hafta sonu demeden eğitim faaliyetlerine devam eden ve Kaymakamlığımız bünyesinde ek görevlerde gönüllü olarak çalışan tüm öğretmenlerimize bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimizehizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yaşamları boyunca sağlık ve mutluluklar; aramıza yeni katılan öğretmenlerimize de görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Sizleri en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum…

Günümüz kutlu olsun…

İçinde bulunduğumuz COVİD-19 salgını nedeniyle ülkemizde ve dünyada geniş çaplı tedbirler uygulanmaktadır. Bu tedbirlere uyarak sağlıklı günlerde nice güzel programlarda buluşmak dileğiyleinşallah …" dedi.

Son Güncelleme: 24.11.2020 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yıldız 2020-11-27 13:56:32

Kızılcahamamın güzide müdürü

banner89

banner83

banner26