banner94

MUHİTTİN GÜNEY'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

KIZILCAHAMAM AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUHİTTİN GÜNEY’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

MUHİTTİN GÜNEY'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

KIZILCAHAMAM AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUHİTTİN GÜNEY’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

uğur demirbaş
uğur demirbaş
23 Kasım 2013 Cumartesi 21:41
863 Okunma
MUHİTTİN GÜNEY'DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

KIZILCAHAMAM AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUHİTTİN GÜNEY’İN

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

 “Yeryüzündeki barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir.” diyor Eflatun. Günümüzde en çok hasretini çektiğimiz huzurun mimarıdır aslında öğretmen. Gelecek nesilleri yetiştiren, onlara şekil veren de O’dur.

 Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır. Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez.

 Öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır.

 “Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır.” Sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

   Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya ulaşabiliriz. Hayat taşıyıcı uğraşları soylu bir sadelik içerisinde, bir yürek soyluluğu içerisinde, yoğun bir sabırla sürdürmeliyiz. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle süslemeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.

   Öğretmen, birey ve toplum üzerinde yaz ortasında rehavete düşmüş yarı uykulu insanlar üzerine dökülen buzlu su gibi öğrencilerini ve çevresini devamlı uyanık tutan ve olaylar karşısında duyarlı bir yapıda olmalarını sağlayacak bir etki bırakan kişidir. Nasıl ki Mimar Sinan taşları yontmadaki ustalığı ve bilgisi ile hala insanları hayrete düşüren eserler  vererek taşların şairi unvanını almışsa, Türkçeyi dünyaya tanıtan Yunus gönüllere taht kurmuşsa ve hala anlaşılabiliyorsa, öğretmen de bilgisi, becerisi ile kendilerine emanet edilen öğrencileri, her çağa ve her ortama cevap verebilecek şekilde yetiştirmeli, geleceğe hazırlamalıdır.

     Öğretmenim,

Siz Özverinin, fedakarlığın, diğergamlığın, vefanın, sabrın, sevginin adısınız.

Özlenen gelecek nesillerin imarına çalışan mimarın adısınız siz.

Siz, hastalıklı ruhların, gönüllerin şifa bulmasına vesile olan doktorsunuz.

Siz, kaleminden süt damlayan ve o sütle gelecek nesilleri besleyen edipsiniz.

Siz, akıp giden zaman içerisinde cahillikten ilme, karanlıktan aydınlığa bir köprüsünüz.

      Bu vesileyle gününüzü en kalbi duygularla kutlar, sizlere aileniz ve öğrencilerinizle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Saygılarımla…

Muhittin Güney

Kızılcahamam Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı


Son Güncelleme: 23.11.2013 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26