banner94

LİGİMİZDE FUTBOL MAALESEF YERLERDE

Ligimizde cuma akşamı lider Başakşehir, cumartesi akşamı Trabzonspor,

LİGİMİZDE FUTBOL MAALESEF YERLERDE

Ligimizde cuma akşamı lider Başakşehir, cumartesi akşamı Trabzonspor,

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2019 Pazar 22:40
283 Okunma
LİGİMİZDE FUTBOL MAALESEF YERLERDE

Ligimizde cuma akşamı lider Başakşehir, cumartesi akşamı Trabzonspor, Pazar akşamı ise haftayı Sivasspor lider tamamladı. Beşiktaş üst üste 4. Maçını kazandı, Galatasaray kötü futbolunu sürdürdü. Dünyada futbol gündemi ise : JoseMourinho!

Haftanın açılış maçında Galatasaray evinde 41 maç sonra kaybetti ve Başakşehir’e 1-0 yenildi. Maç belki de hayatım boyunca izlediğim en kötü 5 maç arasına girer ancak özellikle bu sezon ligimizin futbol kalitesi bize böyle maçlar izlememizin sürpriz olmayacağını gösteriyor. Başta Muslera olmak üzere Lyundiama, Andone, Falcao gibi önemli oyuncuları sakat olan Galatasaray son 9 sezonun en kötü sezon başlangıcını yaptı. Forvetlerinin olmadığı maça Adem Büyük ve Babel ile çıkan Fatih Terim’in öğrencileri son derce etkisiz ve vasat futbolla bir maçı da gol atamadan kapatmış oldu. Galatasaray o kadar kötü bir futbol oynuyor ki adeta oyuncuların yürümeye mecalleri yok. Belki de bu form durumunun özel nedeni sürekli devre arası transfer dönemini işaret eden Fatih Terim’e devre arasını göstermemek de olabilir ancak taraftarın önem sıralamasında ilk üç sırada Fatih Terim var dördüncü sırada futbolcular geliyor.  12 maçta 13 gol atabilen Galatasaray için hafta içi çok önemli Club Brugge maçı var. Kazanması halinde Avrupa Ligi için avantajı cebine koyacak sarı kırmızılılarda bu maçta da galibiyet çok zor görünüyor. Mali durum bu kadar kötüyken hatayı tamamen futbolcularda aramak hep dediğim gibi camianın kendisini kandırmaktan başka bir işe yaramaz. Fatih Terim’in sorgulanması, teknik heyetin kalitesinin bu kadar düşük olması, ezberlenen taktik olmayıp tam aksi ezberlenen Emre Mor gibi etkisiz hamleler vb. Galatasaray’da sorgulanması gereken çok şey var.

Beşiktaş son 6 maçta 5. Galibiyetini alırken bu sürede kalesinde sadece 1 gol gördü. Ancak Beşiktaş’ın oyunu güven veren bir oyun değil bu galibiyet serisine rağmen önündeki avantajlı fikstürdenşu maçı direk kazanır diyemiyorum. Ancak bunu ligimizde hiçbir takım için direk söylemek çok zor. Bu kalitede bir lig için Beşiktaş’ın bu oyunu galip geldiği sürece önem arz etmiyor. Abdullah Avcı’nın son haftalardaki çıkışının temel sebebi garanti taktik olan 4-2-3-1’e dönmesi ve Burak Yılmaz’ın form tutması oldu.  Avantajlı fikstüründe bu çıkışını sürdürürse bundan birkaç hafta önce küme düşme hattına gerileyen Beşiktaş belki de ilk yarıyı ilk 3 sırada bitirecek. Konyaspor futbolu ise klasik Aykut Kocaman futbolu. Böyle bir istatistik var mı bilmiyorum ama teknik direktörlerin maç başı gol ortalaması olsa Aykut Kocaman’ı bulmak için onlarca sayfa geçmek gerekir.

Forvetsiz Fenerbahçe Malatya’da Alper’le sahaya çıktı ve ileri uçta adeta beceriksizlik takımdan aktı. Çoğu zaman burada değindiğim gibi Fenerbahçe’nin ideal 11’inden 1 kişi bile eksilince, ya da o 11 üretken olamazsa B planı olmadığı için sistem duruyor. İşte yine aynı nedenle sarı lacivertliler Malatya’dan golsüz beraberlikle döndü. Fenerbahçe’nin devre arasında acil 2-3 ciddi transfer yapması lazım. Bu transferler Vedat Muriqi, Emre ve Altay’ın ikameleri olmalıdır. Ancak Mevlüt gibi değil Webo gibi isimler kadroya dahil edilmelidir. Forvet yokken oyunun son anlarında sezon başı sağ bekte değerlendirilen Ozan Tufanın forvete geçmesi aslında durumun özeti. Nerdeyse her atakta farklı isim forvete gitti. Emre’nin etkisizliği birde penaltı kaçırması ise böyle zorlu deplasmanlarda en olması istenmeyen durumlardan. Kısacası Fenerbahçe sezon başı görüntüsünden uzak, Ersun Yanal’ın B planı yok ve takım 4.Sırada.

Ankaragücü’müz için işler yolunda gitmiyor. Başkan değişti, Teknik ekip değişti mağiubiyetlerdeğişmedi.Bu hafta evinde Trabzonspor’a 3-0 yenile sarı lacivertliler üstüste 4. Mağlubiyetini aldı. Böyle giderse tek umudumuz Ankaragücünden daha kötü ligde 3 takımın olması olacak. Devre arasına kadar kalan 5 maçta 6-7 puan alıp, devre arasında geçen sezon Çaykur Rizespor’un izlediği transfer politikası ile transferler yapılmalı. Diğer temsilcimiz Gençlerbirliği ise deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1 yendi ve derin bir nefes aldı. Alt sıralar açısından şimdiden önemli hale gelen bu maçı kazanan kırmızı siyahlıların önünde zorlu bir fikstür var.

Dünya futbolunda gündem Tottenham’ın başına geçen JoseMourinho var. Manchester United’da kötü günlerinin ardından 1 yıldır yorumculuk yapan efsane menajerPremier Lige geri döndü. Aslında bu durum herkes için sürpriz oldu. Tottenham ne kadar kötü bir yıl geçirse de Pochettino’nun Londra ekibini 5 senede nerden nereye getirdiği ortada.  Hatta bunun bir göstergesi de Mourinho’nun tercih edeceği takım haline gelmesi. İlk maçında deplasmanda West Ham United’ı 3-2 yenen Mourinho ile Tottenham bakalım neler yapacak. Asıl soru, ligin ilk 6 büyük takımından biri olan Kuzey Londra ekibi, Mourinho markasını kaldırabilecek mi?

Premier Ligde Liverpool son dakikalarda attığı golle galip gelirken haftanın maçında Manchester City evinde Lampard’ın genç öğrencilerini 2-1 mağlup etmeyi başardı. İngiltere’de öyle üst düzey bir futbol oynanıyor ki orda düşme hattında olan Norwich City bile ligimizdeki tüm takımları rahat yener. Ligimizin hakem, futbolcu ve oynanan futbol seviyesi Romanya ligi ya da Macaristan ligiyle rekabet edebilir.

Libertoderes kupasında RiverPlate’i 2-1 yenen Flamengo 38 yıl sonra zafere ulaştı. Maçın 89. Dakikasına 1-0 geride giren FlamengoGabrielBarbosa’nın  89 ve 92. Dakikada attığı gollerle kupayı kaldırdı.

NBA’de son yılların bir numaralı takımı Golden State tepe taklak yuvarlanıyor. 17 maçta 3 galibiyet alabilen ekip ligin dibine demir atmış durumda. Bu sezon Lebron James liderliğinde LA Lakers şampiyonluğu isteyen oyunu ve mücadelesinin yanında Dallas’ın genç yıldızı Luka Doncic ise şimdiden tripledouble rekorunu kırmış durumda.

HAFTANIN OLAYI

Ligimizin tarihinde bir ilk yaşandı ve Kayserispor’un yeni başkanı Berna Gözbaşı oldu. Lig tarihinde ilk kez bir kulübümüz kadın başkan ile yönetilecekken dileğimiz bu tip mevkilerde kadınların sayısı artması yönünde.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Deplasman takımlarının ağırlıklı kazandığı ligimizde puan durumunda ilk 3’te 3 büyükler yok ve sezonun 12. Haftası geride kalmasına rağmen şampiyonluk favorisi olmayan bir lig yaşıyoruz. Ligin liderinin maç başı puan ortalaması şu an 2.

İNENLER

Aykut Kocaman futbolu

Arsenal

Ankaragücü

San AntonioSpurs

ÇIKANLAR

Union Berlin

Luka Doncic

Sheffield United

Liverpool’un futbol şansı

Son Güncelleme: 24.11.2019 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26