banner94

KONU: KIZILCAHAMAM JEOPARK

Kızılcahamam Jeopark alanları Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde verimini her geçen gün

KONU: KIZILCAHAMAM JEOPARK

Kızılcahamam Jeopark alanları Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde verimini her geçen gün

uğur demirbaş
uğur demirbaş
08 Ekim 2019 Salı 23:52
770 Okunma
KONU: KIZILCAHAMAM JEOPARK

Kızılcahamam Jeopark alanları Son yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde verimini her geçen gün arttırmakla beraber gün geçtikçe ilçemize gelen misafirlerin beğenisini kazanıyor ayrıca okul gezilerinin vazgeçilmezi olan Kızılcahamam Jeopark alanları öğretmen ve öğrencilerinin ilgi odağı olmasının yanı sıra derslerine konu olmaya devam ediyor.
Özel Muradiye Sevgi Fen Anadolu Lisesi 10.sınıf örencileri okul öğretmenleri ve 50 kişiden oluşan öğrenci grubu ile Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Aliihsan Kayabaşıoğlu rehberliğinde ilk olarak Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Müzesini ziyaret ettiler, burada bulunan tematik sunumları, kayaçları ve  bitki hayvan fosil örneklerini inceledikten sonra Güvem bölgesi Beşkonak Fosil yatakları, Güvem Bazalt Sütunlarını yerinde inceleyip bilgi aldılar. Öğrenciler Son Olarak Çeltikçi bölgesinde bulunan Mahkemeağcin Yer altı şehrini ve Abacı Peri Bacalarını Gezdikten sonra ilçemizden ayrıldılar.
İlçemizin Jeolojik yapısı ve Bünyesinde bulundurduğu farklı jeolojik alanlar sayesinde özellikle lise öğrencilerinin coğrafya derslerinde işledikleri kayaçlar konusu olduğu için daha çok tercih ediliyor. Okul Öğretmenleri Ahmet bey ve Ayşegül hanım ilçemizden ayrılırken bu yapılan çalışmaları takdir ettiler bu çalışmaları gün geçtikçe artması yemenisi ile Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a Teşekkürlerini ilettiler.

Son Güncelleme: 09.10.2019 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26