banner94

KIZILCAHAMAM'DA KUTLU DOĞUM

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kutlu doğum haftası programı Yabanabat Kültür Merkezi Sultan Fatih düğün salonunda yapıldı.

KIZILCAHAMAM'DA KUTLU DOĞUM

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kutlu doğum haftası programı Yabanabat Kültür Merkezi Sultan Fatih düğün salonunda yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
15 Nisan 2014 Salı 23:57
1440 Okunma
KIZILCAHAMAM'DA KUTLU DOĞUM

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kutlu doğum haftası programı Yabanabat Kültür Merkezi Sultan Fatih düğün salonunda yapıldı.

Toplantıya Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, İlçe Jandarma Komutanı Onur Akyüz, İlçe Müftüsü Tahsin Aydın, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Zafer Koç, Ak Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, Belediye meclis üyeleri, Din Görevlileri ve Kızılcahamamlı vatandaşlar katıldı.

Program İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayarak, Akyüzler Kur’an Kursu öğrencisi tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu. Programın Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Tahsin Aydın;

"Diyanet İşleri Başkanlığı  her yıl olduğu gibi bu sene de Kutlu Doğum Haftasında bir konuyu Müslümanların gündemine taşıdı. Ama şunu itiraf etmeliyim ki,her yıl seçilen konular nasıl muhteşemse bu seneki konuda tabir caizse tam kitabın ortasından seçilmiş; öz ile söz uygunluğu, hal ile kaal uygunluğu, Kur'an ifadesiyle söylediğini yapan veya yapmayacağını söylememesi gereken Müslüman.
Hiç şüpheniz olmasın ki, bu tanım müslümanın gönlünde inkılap yapar, dünyayı kendine çevirir, sun'i ayrılıkları bertaraf eder, insanları birbiriyle kardeş eder.
İşte SAMİMİYET BU ama daha ileri safhasını gelin H. 9 yılında Müslüman olan bir Hristiyan din adamı olan Temimü'd- Dari'nin Rasulullah(sas) den duyduğunu söylediği SAMİMİYETin tanımını ondan dinleyelim ." Din samimi olmaktır" dedi Hz Rasul , " Kime karşı Ya Rasulallah ? " dediler o samimi Müslümanlar, "Allah'a , Kitabına, Peygamberine,müslümanların meşru idarecilerine ve bütün müslümanlara karşı samimi olmaktır" dedi.
Burada Hz Peygamber dinin yanlış anlaşılması ve yanlış yaşanmasının önüne geçmek istiyordu ve adeta kendisinden asırlar sonra gelecek ve kendilerine " kardeşlerim " diye hitap ettiği biz müslümanların düşeceği hatalara taa o zamandan mucizevi bir şekilde işaret ediyordu. Bu yanlış anlaşılmanın ve bu dini yanlış yaşamanın vereceği zararın kurdun kuzuya,kafirin müslümana vereceği zarardan daha fazla olacağına işaret ederek adeta asırlar öncesinden bizi uyarıyordu Hz Rasul.Zira, Hz Peygamberin bu kutlu ifadesinin muhatabı olan Din- i Mübin-i Islamı kabul eden her insan,Allah'a iman ve kulluk, Kuran'a tabi olma,Hz Peygamberi örnek alma, yöneticilere karşı hakkı söyleme, toplumsal görevleri yerine getirme, sınıf ve statü farkı gözetmeksizin bütün müslümanların hatta bütün insanların hukukuna riayet etme gibi konularda ciddi bir samimiyet sınavına tabi tutulmuş demektir.
Buna göre ihlas ve samimiyet ,dinin özü, dindarlığın hülâsası,inancın, kulluğun ve itaatinsadece ve sadece alemlerin Rabbi olan Allah'a has kılınması; bütün ibadetlerin, her türlü riya, gösteriş ve çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası için yapılmasıdır.
IHLAS ise SAMIMIYETIN mütemmim cüz' üdür; şöyleki,IHLAS: kulun yaratıcısına gizli-açık hiç bir şeyi ortak koşmadan yapılan samimi  ımandır, dünyevi bir çıkar beklemeden sırf Allah rızası için yapılan kulluktur, nifak ve ikiyüzlülükten uzak bir kalp safiyetidir,Allah rızasına göre hareket eden akıl ve kalbin karşılıksız, garazsız amelidir , ya olduğu gibi görünmek ya da göründüğü gibi olmaktır IHLAS .
IHLAS VE SAMIMIYET takiyyesiz olabilmektir,Allah ve resulünün  yoluna tabi olabilmektir.ihlas ve samimiyet insanlara körü körüne bağlanmak yerine onların her söylediğini önce Kur'an ve sünnet  terazisinde tartmak uyarsa kabul edip, uymazsa reddedebilmektir. Ihlas e samimiyet sevdiğimizi ölçülü sevebilmektir, onların her söylediğinde bir keramet aramayıp onlarında hata edebileceğine inanmaktır
HÜLÂSA ; bu iki vasıf bir müslümanda bulunmazsa; ruhumuzun miracı olması gereken NAMAZ bizi kötülüklerden alıkoyamaz,ORUÇ, bizim için bir kalkan olmayı bırakıp sadece bedenimizi aç ve susuz bırakmış olur,KURBANIMIZ bizi Allah'a yaklaştırması gerekirken elimizde sadece etleri kalır,. Ihlas ve samimiyetin yerini riya almışsa, sağ elimizin verdiğini sol elimizin bilmemesi gereken SADAKALARIMIZ  gösteriş yarışından daha fazla bir mana ifade etmez.
Öyle ise gelin hep birlikte nefsimize bir daha soralım, Allah'a,Rasulüne, müminlere,inanan idarecilere karşı mı samimi miyizYoksa oturup kalktığımız, aynı görüşü paylaştığımız insanlara karşı mı samimiyiz? Cevaplarını da yine kendimiz verelim. Selam ve dua ile kalın, Allah'ın samimi müslümanları" dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Muhittin Güney;

Hz. Muhammed (S.A.V.) Yüce Allah’ın elçisidir ve onun buyruklarından dışarı çıkmaz. Allah’ın elçisi olması sebebiyle Peygamberimiz doğru yol üzeredir. İnsanları da doğru yola çağırmaktadır.

Hz. Muhammed (S.A.V.) peygamberlerin sonuncusudur. Peygamberliği evrenseldir. Kendisine Kur’an vahyedilmiştir. Peygamberimize iman ve itaat Yüce Allah’ın emridir. Diğer dinlere mensup insanlarında ona inanması gerekir.

Hz. Muhammed’in Özellikleri

Hz. Muhammed (S.A.V.) Allah’ın varlığına ve birliğine, ümmetinin durumuna tanıklık eden bir şahit; müjdeleyici, uyarıcı, davetçi ve aydınlatan bir ışıktır. Apaçık bir uyarıcıdır. En güzel örnektir. Ona uyanlar aydınlık bir yol üzeredir. Hiçbir çıkar peşinde değildir. Âlemlere rahmettir. O yüce Ahlak sahibidir. Adı ve şanı yüceltilmiştir. Sabırlıdır. Affedicidir. O yüce Allah’a ihlas ile içtenlikle ibadet eder.

Allah’ın ona olan lütfü çok büyüktür. O da bir insandır. Herkes ölecek, yüce Allah’a dönecektir. O, ahirette en yüce makamda olacaktır.

Yüce bir ahlak sahibidir. Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir.

İffet ve haya sahibidir.

Doğru ve güvenilirdir. Emrolunduğu gibi dosdoğrudur. Sözünde durur, nezaketli, yumuşak huylu ve hoşgörülü olduğu kadar korkusuz, cesur ve yiğittir.

Şefkatli ve merhametlidir. Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir.

Sabırlıdır, sabrı tavsiye etmiştir.

Güler yüzlü ve güzel sözlüdür” Diyerek sözlerini tamamladı.

Milli Park Camii İmamı Murat Özdemir ‘in sunduğu programda, Protokol konuşmalarının ardından, Akyüzler Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinden ilahi korosu birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Dr. Zafer Koç tarafından Hz. Peygamber (a.s.) Din ve Samimiyet isimli konferansı verildi.

Programın sonunda Hafız Mustafa Akbaş ve Hafız Bilal Demiryürek Tasavvuf musikisinden eserler seslendirdi.

Kızılcahamam Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Programında katılımcılara dini kitap seti dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 16.04.2014 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26