banner94

KIZILCAHAMAM BELGELERİNİ ALDI

Güvenli Turizm Sertifikası ve Sıfır atık belgesi alan Kızılcahamam hem Güvenli Hemde Temiz unvanını aldı.

KIZILCAHAMAM BELGELERİNİ ALDI

Güvenli Turizm Sertifikası ve Sıfır atık belgesi alan Kızılcahamam hem Güvenli Hemde Temiz unvanını aldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Ekim 2020 Salı 17:41
966 Okunma
KIZILCAHAMAM BELGELERİNİ ALDI

Güvenli Turizm Sertifikası ve Sıfır atık belgesi alan Kızılcahamam hem Güvenli Hemde Temiz unvanını aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı' yeni tip koronavirüs (Kovit-19) salgınıyla birlikte önem kazandı. Tur şirketleri ve organizasyon yapan firmalar 'Güvenli Turizm Sertifikası' olan otelleri tercih ederken Kızılcahamam Belediyesi’de sertifikaya başvurarak Pansiyon Evi başvurusu onaylandı.

Güvenli Turizm Belgeler, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı 15 yetkili firma ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, yapılan başvurular üzerine denetimler sonucunda alınırken sertifika için sağlık, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygunluk gibi kurallara dikkat edildi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar; Müşterilerin Pansiyon Evleri girişlerinden çıkışlarına kadarki bütün hizmet aşamalarında sıkı tedbirlerin uygulandığını vurgulayan Bal, "Müşteri otele giriş yaptığında ateşi ölçülüyor. Girişte dezenfektan kullanıldıktan sonra maskesi yoksa kendisine maske veriliyor. Resepsiyonda belirlenen sosyal mesafede giriş işlemleri yapıyor. Odada kullanılan sabun, şampuan gibi malzemeler tek kullanımlık olarak veriliyor dedi.

Diğer yandan;  Kızılcahamam Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Projesi kapsamında Türkiye’nin İlk Sıfır Atık İlçesi olan Kızılcahamam “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Sıfır Atık" Projesi kapsamında pilot bölge olan Kızılcahamam Belediyesi, sıfır atıkla ilgili çalışmalarına son hızla devam ediyor.

Doğayı Korumak Görevimiz

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, vatandaşların sağlığını korumak için ilçede temizlik operasyonları başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Geri dönüşümü çok önemsiyoruz. Kızılcahamam Belediyesi olarak ilçede birçok farklı noktaya Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm kutuları yerleştirdik. Dönüştürülebilen ürünlerin ekonomiye kazandırılmasıyla doğayı ve çevreyi de korumuş oluyoruz. Kızılcahamamlı hemşehrilerim atıklarını geri dönüşüm kutularına atarak çevreyi koruyabilirler. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras, temiz bir doğadır."

“Türkiye`nin İlk Sıfır atık İlçesi olduğunu ifade sıfır Atık Belgesi’ni aldık. Atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26