banner94

KEDER AÇILIR AÇILMAZ İLK FAALIYETİNİ YAPTI

Kızılcahamam Engeliler Derneği açılışı yapıldı.

KEDER AÇILIR AÇILMAZ İLK FAALIYETİNİ YAPTI

Kızılcahamam Engeliler Derneği açılışı yapıldı.

03 Ağustos 2012 Cuma 10:18
1930 Okunma
KEDER AÇILIR AÇILMAZ İLK FAALIYETİNİ YAPTI

Kızılcahamam Engeliler Derneği açılışı yapıldı.

 

Kızılcahamam’da faaliyet göstermek üzere kurulan KEDER (Kızılcahamam Engelliler Derneği) 02.08.2012 Perşembe günü saat:14:00’da Soğuksu caddesi üzerinde bulunan binasının açılışı yapıldı. Açılışa Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çir Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce, Cumhuriyet Savcısı Hamza Kul, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş, İlçe Müftüsü Tahsin aydın, Kızılçamsiad Derneği Başkanı Erol Gökmen, Engellileri, Engelli yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılışta konuşan KEDER Başkanı Yusuf Ziya Ertürk; “Genel merkezi Ankara da olan Engeli Aileler Derneği adı altında şu be başkanlığı yapmaya başladığım dönemlerde Engellilere destek olabilmek adına çıktığım bu yolda, onlar için verdiği mücadeleler sonucu, merak sardığım Taş işlemeciliği işi ve Taşların Dünyasında buldum kendimi, ilçemiz içerisinde başlatmış olduğum bir kampanya üzerine ikinci el kıyafet eşyaları toplayarak engellilere ulaştırmaya çalıştık köylerdeki engellilerimize de desteklerde bulunduk köylerde yaptığımız çalışmalar sırasında taşların şekilleri ve görünüşleri dikkatimi çekmesi sonucunda İlçe kaymakamlığımızın da yardımı ile buraya taşların işlenebileceği bir atölye kurduk. Bunların yanı sıra İlçemizdeki Engellilerin bir Derneği olsun ve bu dernek çatısında bir şeyler yapma pahasına çıktığımız bu yolda Halk eğitim merkezi ve Kalkınma ajansı ile ortak bir proje uygulayarak yaklaşık 15 engelliye ücretli kurs imkanı yaratarak burada eğitim verdik, bu gün hem derneğimizin açılışını ve hem de bu kursu başarıyla bitiren kursiyerlerimizin belgelerini vermek için toplandık katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

 

Açılış duasını ilçe müftüsü Tahsin Aydın yaparak açılış kurdelasını ise ilçe kaymakamı ve Cumhuriyet Savcısı kesti. Açılışın ardından KEDER, Halk Eğitim Merkezi ve Kalkınma ajansı tarafından projeyi başarı ile tamamlayan Engelli kursiyerlere hediyeleri ve belgeleri verilerek, Dernek binasında ki tadilatlarda desteklerini esirgemeyen Kızılcamsiad yönetim kurulu başkanı ve İş adamı Erol gökmene Dernek Başkanı Yusuf Ziya Ertürk tarafından plaket takdim edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asibey06ankara 2012-08-18 15:43:19

yusuf amca helal olsun gerçekten kızılcahamama ve kızılcahamamlıya desteklerinden dolayı teşekkür edrim yeni işyerin hayırlı uğurlu olsun allah yar ve yardımcın olsun bir kızılcahamamlı olarak çok teşekkür ederim sana ve senin gibi insanlara

banner89

banner83

banner26