banner94

İSMAİL DOĞANAY YENİ ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Kızılcahamam’ın yöresel sanatçısı olarak bilinen ve yöre şarkılarını unutulmaz sesi olan İsmail Doğanay’dan yeni bir albüm daha.

İSMAİL DOĞANAY YENİ ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Kızılcahamam’ın yöresel sanatçısı olarak bilinen ve yöre şarkılarını unutulmaz sesi olan İsmail Doğanay’dan yeni bir albüm daha.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
28 Nisan 2014 Pazartesi 17:26
3696 Okunma
İSMAİL DOĞANAY YENİ ALBÜMÜNÜ ÇIKARDI

Kızılcahamam’ın  yöresel sanatçısı olarak bilinen ve yöre şarkılarını unutulmaz sesi olan İsmail Doğanay’dan yeni bir albüm daha.

İsmail Doğanay uzun süredir çalıştığı Türküler Yakar, Aşgel anam Albümünü çıkardı. DoğanAy Albümü hakkında soğuksu haber’e yaptığı açıklamada ;

“Uzun bir aradan sonra son Albümümle sizlerin huzuruna çıkmaktan gururduyuyorum. Bana bu albümde emeği geçen manevi desteklerini esirgemeyen değerli dostlarım, Yapımcım İlyas Şen’e, Ses kayıt Tonmaister, Yönetmen, Bağlamalarım Saygıdeğer Adem Akkuşlu’ya Kızılcahamam Eski Belediye Başkanı Sayın Coşkun Ünal’a , Soğuksu Haber Ailesine ve şimdiden beni dinleyecek olan değerli dinleyenlerime sonsuz Teşekkürlerimi sunarım” dedi.

İsmail DOĞANAY Kim?

Kızılcahamam Salın Köyü Kasımlar Mahallesi'nde 1953 yılında doğdu. ilkokulu Salın Köyü’nde bitirdikten sonra köyde ne iş yapılabilirse yaptı. Müziğe olan sevgisi küçük yaşta başladı. Sesine güvenen Doganay, Ankara’ya hem çalışıp hem okumaya gitti. Bir hemşerisinin hediye ettiği saz ile müzik hayatı başlamış oldu.

Askerden sonra düğünlerde çalıp söylemeye devam etti. 1978 yılında Rıfat Özsaraç’ın tavsiyesiyle İstanbul’a gitti. Özdeş Müzik ile anlaşma yaptı. Özdeş Müzik ile dört kaset çıkarttıktan sonra Ankara’ya döndü. 1988 ve 1989 yılında Alpdoğan etiketi ile iki kaset daha çıkarttı. Bu kasetllerle patlama yapan İsmail Doğanay, müzik kariyerinin zirvesine ulaştı.

1990 yılında Ozanlar Derneği Başkan Yardımcılıgı görevini üstlendi. 1996 yılında emekliliğin tadını çıkarmak için köyüne döndü. Müzik’ten kopamayan İsmail köyünde Ozanlar Kahvesi’ni açarak hem çalıp söylemeye, hem de hemşerilerini eğlendirmeye devam ediyor.

Eserler;

Türküler Yakar , Yarim Gider Oduna, Aşgel Anam, Ağardı Saçlarım, Bade Pınarı, Ben Ağlamam, Emine Kız, Kervan Kıran, Kara Koyun, Gülemedim ( Söz Müzik İsmail Doğanay)

Cezayir, Kızılırmak ( Söz Müzik Anonim)

Keltepe ( Söz Müzik Ali Çevik)



Son Güncelleme: 30.04.2014 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kezbangulec 2015-09-29 07:56:18

cokguzel

Avatar
Ali ertekin 2016-07-04 20:04:08

Harikasın ısmaıl gardaşım

banner89

banner83

banner26