banner94

HEYECAN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Milli ara bitti, futbolda heyecan kaldığı yerden devam ediyor.Fenerbahçe ve Galatasaray kazandı,  Beşiktaş puan kaybetti, başkanı değişti. Basketbolda Lig ve Euroleague tüm hızıyla devam ederken, bu hafta NBA başlıyor.

HEYECAN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Milli ara bitti, futbolda heyecan kaldığı yerden devam ediyor.Fenerbahçe ve Galatasaray kazandı,  Beşiktaş puan kaybetti, başkanı değişti. Basketbolda Lig ve Euroleague tüm hızıyla devam ederken, bu hafta NBA başlıyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Ekim 2019 Pazartesi 08:17
329 Okunma
HEYECAN KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Milli ara bitti, futbolda heyecan kaldığı yerden devam ediyor.Fenerbahçe ve Galatasaray kazandı,  Beşiktaş puan kaybetti, başkanı değişti. Basketbolda Lig ve Euroleague tüm hızıyla devam ederken, bu hafta NBA başlıyor.

Ligde haftanın açılış maçında Galatasaray evinde Sivasspor’u konuk etti. Maçı 3-2 kazanan sarı kırmızılılar, zorlu fikstürü öncesi de moral depoladı. Kadroda revizyonla maça başlayan Fatih Terim, forvette ise sakat olan Falcao yerine Andone’yi tercih etti. Andone maçı 2 golle tamamladı. Andone’nin oyun tarzı ve etkili vuruşları ideal kanat oyuncusu olduğunu gösteriyor. Falcao döndüğünde Babel ile birlikte 4-3-3’e dönerse Galatasaray başka bir futbol oynamaya başlar. Ancak bu 4-3-3’teki kilit isim ileri üçlüden ziyade Nzonzi. Bu sezon bana göre Galatasaray’ın en önemli transferi olan Nzonzi iyi oynadığı maçlarda arka tarafı toplayan isim oluyor. Bu galibiyetle Liverpool ile birlikte evinde Avrupa’nın en uzun yenilmezlik serisine sahip iki takımdan biri olan Galatasaray’ın bu serisi de sürmüş oldu. Zorlu fikstürdeşimdi ilk maç hafta içi Real Madrid, haftasonuise tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Beşiktaş.

Beşiktaş Ankara’da, temsilcimiz Ankaragücü’ne konuk oldu. Maç golsüz sona ererken Beşiktaş’ın bu sezon ki etkisiz kötü futbolu bu maçta da sürdü. Ağustos ayından beri farklı şeyler yazmadığım Beşiktaş’ta sahadaki futbolcuların tamamı nerde oynadığını ve nasıl oynayacağını bilmiyor. Örneğin Caner’in sol bek mi sol açık mı oynadığını maçı izleyen birinin anlaması mümkün değil. Yeni transferler Elneny ve Diaby’nin Beşiktaş değil ligimizde herhangi bir takımda oynaması bile zor. 8 hafta sonunda düşme hattının 1 puan üzerinde olan Beşiktaş, bu sürede 10 gol attı ve 12 golü kalesinde gördü. Başkanlık değişiminin takımda bir değişiklik yaratmayacağı kanaatindeyim. Devre arasına kadar bu şekilde iyi kötü gidebilecek Beşiktaş’ta ilk haftadan beri yazdığım gibi Abdullah Avcı ile yollar ayrılır, Avcı’nın da yeni takımı Kasımpaşa olur. Avcı bu maçta bir ara 2 ön libero 4 forvetle oynarken en önemli soru ise takımın elle tutulur tek oyuncusu Adem Ljajic neden yedek soyunduğu. Ankaragücü bu maçta gösterdiği dirençli ve iyi futbolunu birkaç hafta üst üste sürdürse rahatlayacaktır ancak bu çokta mümkün görünmüyor.

Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor’u Tolga ve Vedat’ın golleriyle deplasmanda 2-1 yendi. Kosovalı golcü bu maçla ligde 4. golünü attı.Kaleci Altay’ın hatası sonucu yenen golde, gelecek vaad eden kalecinin tecrübesizliği ile puan kayıplarının yaşanacağı muhtemel. Bu maçta bir kez daha gördük ki Fenerbahçe’nin oyunu Emre’li ve Emre’sizolma üzere ikiye ayrılıyor. Emre varken geri kalan 10 futbolcuda disiplin içinde ne yaptığını bilen ekip olurken, Emre oyundan çıkınca takım bir anda değişik bir psikolojiye giriyor. Ersun Yanal’ın çözmesi gereken temel sorun bu. Golü kalesinde gördükten sonra panikleyen, maç bitimine 20 dakika varken vakit geçirmeye başlayan Fenerbahçe’de belki de 2006 Denizli travması hatırlandı. İşler kötü gitmeye başlamadan alınan bu galibiyet sarı lacivertlilere nefes aldırdı.

Avrupa’da haftanın maçında Manchester United ile Liverpool karşılaştı. 1-1 biten maçta, Liverpool sezonun ilk puan kaybını yaşamış oldu. Tottenham’ın kötü gidişatınınsürdüğü Premier Lig’de sezonun flaş ekibi ise Çağlar’lıLeicester City. Leicester 9 hafta sonunda ligde 3. Sırada.

Basketbolda lig heyecanı 4. Hafta ile devam ederken, 4’er galibiyetle Fenerbahçe ve Karşıyaka’nın liderliği devam etti. Euroleague’de ise Fenerbahçe yıldız oyuncusu Nando De Colo’nun 39 sayı ile kariyer rekoru kırdığı maçta Baskonia’yı 87-80 yendi. Anadolu Efes ise deplasmanda Valencia’yı 83-78 yendi ve 2. Galibiyetini aldı.

HAFTANIN OLAYI

Trabzonspor cumartesi akşamı evinde Gaziantepspor’u 4-1 yendi ve ligde 284 hafta sonra liderliğe yükseldi. Ertesi gün AlanyasporÇaykur Rizespor’u 5-2 mağlup ederek yeniden liderliğe yükselmiş olsa da, Trabzonspor şampiyonluğun en önemli adaylarından olduğunu göstermeye devam ediyor. Ligde haftalar ilerledikçe Fenerbahçe ve Trabzonspor’un zirvede birbirleriyle çekişmeye başlayacaklarını düşünüyorum.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Temsilcilerimizden Gençlerbirliği deplasmanda ligin flaş ekiplerinden Antalyaspor’u 6-0 yendi. İlk yarıyı 5-0 önde kapatan kırmızı siyahlılar birçok net pozisyondan yararlanamadı. Bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini alan Gençlerbirliği tarihi bir skoruda elde etmiş oldu.

İNENLER

Bayern Münih

Beşiktaş

Manchester United

Schalke 04

ÇIKANLAR

Alanyaspor

Erol Bulut

Trabzonspor

Fenerbahçe Beko

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26