banner94

HEMŞEHRİMİZ ALİ ALKAN YARGITAY BAŞKANI

Yargıtay Başkanlığı'na Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda seçildi. Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.

HEMŞEHRİMİZ ALİ ALKAN YARGITAY BAŞKANI

Yargıtay Başkanlığı'na Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda seçildi. Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.

07 Mayıs 2012 Pazartesi 12:06
5641 Okunma
HEMŞEHRİMİZ ALİ ALKAN YARGITAY BAŞKANI
Yargıtay Başkanlığı'na Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda seçildi.
Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.
 
Seçimin ilk turunda başkanlığa Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan seçildi. Diğer adaylar Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel 39, Beşinci Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul 92 oyda kaldı.
 
Ali Alkan; 09.02.1950 tarihindeKızılcahamam Dereneci Köyün'de doğmuştur. Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Antalya'da yedek subay olarak yapmıştır.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan; sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

26.05.1997 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Alkan, Yargıtay Onüçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, 14.09.2009 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 13. Hukuk Dairesi Başkanlığına Daire Başkanı olarak seçildi ve 7 Mayıs 2012 tarihinde Yargıtay başkanı seçildi. Alkan, evli ve bir çocuk babası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KIZILCAHAMAMLILAR DERNEGİ YÖN.KUR. 2012-05-07 15:57:24

Degerli hemşerimiz Ali ALKAN'nın Yargıtay Başkanlıgına seçilmesi hepimizi gururlandırdı. Yeni görevinde başarılar dileriz.

Avatar
Ahmet ÜNAL 2012-05-08 08:59:52

GURURUMUZ OLDUNUZ RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN

Avatar
RASİM AKKAYA 2012-05-08 23:20:32

Kızılcahamam adına güzel şeyler oluyor. Sayın Yakup Kaya'dan sonra Sayın Ali Alkan'ın da Yargıtay Başkanı olması biz Kızılcahamamlıları sonsuz derecede mutlu etmiştir. Kendilerini kutluyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Saygılarımla...
Rasim AKKAYA
Eğitim Müfettişi
İstanbul

Avatar
Yabanabat Kızılcahamamlılar Derneği 2012-05-09 16:47:51

YARGITAY BAŞKANLIĞINDAKİ DEĞİŞİM SÜRECİNDE DEĞERLİ HEMŞEHRİMİZ YAKUP KAYA’NIN DAİRE BAŞKANI OLMASI VE AKABİNDE DE ÇOK DEĞERLİ HEMŞEHRİMİZ ALI ALKAN’IN YARGITAY BAŞKANLIĞINA SEÇİLMİŞ OLMASI TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ MUTLU VE BAHTİYAR KILMIŞTIR.
ALİ BAŞKANIMIZI CANI GÖNÜLDEN KUTLAR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

YABANABAT
KIZILCAHAMAMLILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Avatar
DEVKAN SADIS 2013-09-29 19:10:52

sadece sunu istiyorum sayin ali alkandan...
bir adliyede babasinin gorev yaptigi bir mahkemede yargilanabilirmi?...ne kadar etiktir...bunun ornegi antalya adliyesinde yasandi...ne kadar dogru karar verilmistir sizce soruyorum size...neden adalet isterken adaletten faydalanamiyor affina siginamiyoruz.?

banner89

banner83

banner26