banner94

HAKSIZ BİR YARGILAMA, GÜZEL’e OLMADI

Kızılcahamam’da geçtiğimiz hafta Pazar günü bir esnafa yapılan haksız davranış Kızılcahamam esnafını harekete geçirdi.

HAKSIZ BİR YARGILAMA, GÜZEL’e OLMADI

Kızılcahamam’da geçtiğimiz hafta Pazar günü bir esnafa yapılan haksız davranış Kızılcahamam esnafını harekete geçirdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
11 Nisan 2019 Perşembe 10:04
5303 Okunma
HAKSIZ BİR YARGILAMA, GÜZEL’e OLMADI

HAKSIZ BİR DAVRANIŞ GÜZEL’E OLMADI

Kızılcahamam’da geçtiğimiz hafta Pazar günü bir esnafa yapılan haksız davranış Kızılcahamam esnafını harekete geçirdi.

Kızılcahamam Şehit Mehmet Erdem caddesi üzerinde köklü bir esnaf olan Yalçın Tavukçuluk ve sakatat dükkanı ve işletmecisini haksız bir şekilde sosyal medyada rencide edici bir fotoğraf ve yazı paylaşımı yapılmıştır. Bu paylaşımı yapan Sibel Demirci kendi sosyal medya hesabından çektiği fotoğrafı ve altına da hakaret içerikli bir yazı yazarak paylaşım yapmış ve bu grupta bulunan Yasemin Kültür adlı şahıs da, paylaşımları çoğaltarak işyerinin ve Kızılcahamamlı esnafımız ayrıca kendisini çok yakından tanıdığım komşum olan Yalçın Güzel’e de hakaret içerikli sözleri duyulmasına vesile olmuştur.

Kızılcahamam’da böyle bir işletme sahibi olunurda hayvan beslenmesinde duyarsız kalırmı bu işletme büyük fabrikası olan ve üretimden çıkan gerilik sakatatları hayvan beslenmesinde kullanıyor, kedi besleyen durumu olmayan kişilere ücretsiz sakatat veriyor. Kış aylarında milli parklara yemleme yapıyor. Bu yüzden bilmeden anlamadan bir daha kimseyi bu şekilde zan altında bırakmazlar.

Yalçın Güzel, bu şahıslar kendisi hakkında yargısız infaz yaptıkları için ve işyerine gerek şahsına edilen hakaretlerden dolayı da suç duyurusunda bulunacağını belirtti.  

İLÇE ESNAFI HAREKETE GEÇTİ

Kızılcahamam’da aynı bölge esnafı bu yaşanan olayla ilgili bir açıklama gereği duyduklarını belirterek şu şekilde paylaşım yaptılar.

Yasemin Kültür ve Sibek Demirci adlı şahıslar 2 gün önce bir paylaşım yapmışlar!
İşin astarını bilmeden yaptıkları bir paylaşım.
Bu insanlar paylaştığı yayın ile bizim köpeklere taş attığımızı onlara kötü davrandığımızı, anne bir köpeğe art niyetle yaklaştığımızdan bahsetmişler. Bu yayınla sadece dayıma Yalçın Güzel'e değil Kızılcahamam esnafına, Kızılcahamam halkına ve Kızılcahamam belediyesine zarar vermiştir.

Böyle hayvan severlik, böyle koruma, böyle savunma olmaz buraya gelsin biraz ders verelim.
Kendilerine şöyle bir mesajım oldu ancak cevap veremeyecek kadar haksız olduğundan bana engel attı.

”Öncelikle sizlere iyi akşamlar diyorum. Ben 8 Nisan günü paylaşımda bulunduğunuz özellikle ''İnsan müsvettesi'' diye adlandırdığınız işletmenin sahibi Yalçın Güzel'in yeğeniyim. Size kendimi tanıtmak istemiyorum. Merak ederseniz şöyle bir göz gezdirirsiniz. Siz bir şeyleri sorgulamadan, etmeden direkt gördüklerine hitaben abartarak paylaşım yapan bir hanım efendi, biz doğayı seven, canlıları koruyan, onlara saygı duyan Kızılcahamamlılar! Biz o canlılara her gün kilolarca yiyecek verip onlara bakıyoruz. Ve bunu hiç abartarak bir yerlerde paylaşmıyoruz. Biz Kızılcahamam hal esnafıyız haftanın her günü hizmet için dışarıdan gelen misafirlerimiz için ter döküyoruz. Ve o çarşıda onlarca kasap bulunuyor doğal olarak hayvanlar geliyor; kediler, köpekler vs... Ancak bizim onları sevmemiz, onları beslememiz her zaman uygun olmuyor çünkü dışarıdan gelen misafirlerimizin ya bir çocuğu oluyor ya kendisi korkuyor ya da hijyen kuralları gereğince bizim onlarla içli dışlı olmamız uygun olmuyor. Onlara maalesef anlatamıyorsunuz zararsız ve masum olduklarını. Bu yüzden çarşıya gelen hayvanları bir süreliğine de olsa kovalamanız gerekiyor. Bu da abes kaçsa bile Türkiye'de hatta Dünya'nın birçok yerinde ya fırçayla, ya bir el hareketiyle bir şekilde gerçekleşiyor. Kesinlikle hayvanlara karşı bir art niyet içermemektedir. O çarşıda Kızılcahamam çarşısında sizler gidersiniz akşamları biz baş başa kalırız köpeklerle onlara bakarız, su veririz, ekmek veririz, et ve kemik veririz... Ama bunun ardı arkası kesilmiyor sanmayın o köpekler bizim verdiklerimizle doyuyor ,yaşamlarını süper bir şekilde devam ettiriyor ve etrafına zarar vermiyor. Elbette çok zorluk içerisinde yaşıyorlar, elbette doğaya zarar veriyorlar. Bugün Kızılcahamam'ın doğasında yaşam sürdüren birçok yaban hayvanının; tavşanın,tilkinin, domuzun, vaşağın, kara akbabaların ve bunun gibi birçok hayvanın tehlikede olma sebebidir sokak köpekleri. Ben bir yaban hayat fotoğrafçısı, doğa sever ve hayvan sever olarak bu durumları tek tek görüntüledim. Elinizdeki taşı esnaflarımıza atıp böylesine yanlış anlaşılmış bir durumdan ötürü kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkınız yok. Bizler doğaya ve hayvanlara gönül vermiş insanlarız. Bize taş atmak yerine lütfen bu altyapıyı oluşturup giden belediye görevlilerine taş atın.
Sorgulamadan,
Neden diye sormadan gördüğünüz bir şeyi lütfen abartarak paylaşmayın.
Size yazdığınız yorumu kaldırın felan diye ricada bulunmayacağım. Size kim olduğumuzu, hayvanlarla nasıl yakından ilgilendiğimizi anlatmak için bu yazıyı yazıyorum. Ve sizden bir ricam var madem siz insan müsveddesi yaratık değilsiniz madem siz çok hayvan sever bu konuda çok ince birisisiniz sizi Kızılcahamamdaki sokak köpeklerine bizim verdiğimiz yiyecek kadar yiyecek, bizim verdiğimiz sevgi kadar sevgi ve bizim gösterdiğimiz kadar saygı göstermeye davet ediyorum. Birazcık insan müsveddesi yaratık değilseniz gelirsiniz hem bir çayımızı içersiniz hem de astarını bilmeden yalan yanlış karaladığınız kişiden ne kadar süpersiniz bakalım onu görmüş oluruz...”

diye bir yazı yazdım ancak bunu okuma zahmeti göstermediler. Bende bunun üzerine bu yazıyı sizlerle paylaşıyorum. Sizler bizim ne kadar hayvansever olduğumuzu biliyorsunuz. Yorumu size bırakıyorum.
Ve aşağıya bunun küçük bir örneğini ekliyorum.

https://www.facebook.com/557984069/videos/10156663440054070/UzpfSTU1Nzk4NDA2OToxMDE1Njk4ODMzNzM0OTA3MA/?id=557984069&__tn__=%2CdlC-RH-R-R&eid=ARAsWwodAycLxwbuuqpZ-YmQrYcLMYokGDltVJ7VfE8qN6AJdaQ2o_Q4seSuqeiJBYLg0-MGXiNXyDBR&hc_ref=ARSL8Wr7grzRnBbRSG0LCluxg6zyfopPThs7zGPp3Rq0bqdWASDMKbl-M-JbJAtQ3zk

Son Güncelleme: 11.04.2019 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26