banner94

GENEL SEÇİMLER İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSU

Başkent Ankara’mız tarih öncesi çağlardan itibaren sürekli yerleşim ve medeniyet merkezi olmuştur

GENEL SEÇİMLER İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSU

Başkent Ankara’mız tarih öncesi çağlardan itibaren sürekli yerleşim ve medeniyet merkezi olmuştur

06 Şubat 2012 Pazartesi 05:14
786 Okunma
GENEL SEÇİMLER İLE İLGİLİ KAMUOYU DUYURUSU
 Başkent  Ankara’mız  tarih öncesi  çağlardan  itibaren  sürekli  yerleşim  ve medeniyet  merkezi  olmuştur .Paleolitikçağ’dan, Hititler’e,Trak  kökenli Frigler’den  ilkdefa  Başkent  olduğu  Galatlar’a,  Romalı’lardan ,Bizanslı’lara  kadar  bir  çok  medeniyetin izlerini  taşımaktadır Selçuklu Sultanı Kılıçarslan’ın oğlu Ankara  Meliki  Muhyittin Mesut  ile  kültür  ve  sanatın    beşiği  olan  Ankara’mız;  Ankara’lılara   Ahid-nameler  veren  Sultan  Alaattin  Keykubat  zamanında  gelişimini sürdürmüş ,bağımsız  Ankara  Ahi  Devleti  ve  Ahi  Uluları  yönetimiyle demokrasinin  uygulanmasına  öncülük
etmiştir.
Medeniyetimizin zirvesine çıktığımız, insanlığa hak ve adaletin en güzel örnekleri verdiğimiz,cihan hakimiyeti kurduğumuz Osmanlı İmparatorluğu devresinde de öz olmanın gereklerini yerine getirmiş,nihayetKurtuluş savaşımıza ve  Mustafa Kemal Atatürk’e maddi,manevi manada merkezlik yapmışve hak ederek Türkiye Cumhuriyetimizin Başkent’i olmuştur.

                 Ankara’mız Başkent olmanın bilinciyle ülkemizin dertlerine deva olmaya çalışmış,her kesim ve her bölgesinden gelen insanımıza kucak açmıştır,Siyasi hayamızda çok değerli vekillerimizle sayısız yararlı işler yapmış,katkı vermiştir.

                 Başkent Ankara’mızın TÜİK verilerine göre bugünki nüfus yapısının illere göre dağılımına bakıldığında Ankara merkez ve ilçelerinden gelen insanların nüfusun % 51’ni oluşturduğu görülmektedir. Çorum,Yozgat,Çankırı ve Kırşehir illerinin de ciddi nüfus yoğunluğu vardır.Seçilen Milletvekillerinin dağılımına bakıldığında Ankara’lı oranının % 8- %11 aralığında. İç Anadolu bölgemiz dahil edildiğinde % 22- % 28aralığında olduğu görülmektedir. Türkiye’mizin  diğer illerinde bu oran % 85- %100 aralığındadır. Nüfus yapısına dayalı Milletvekilliği temsili ülke genelinde genellikle paralellik gösterirken,Ankara’mızda zıtlık oluşturduğu açıkça görülmektedir.

                Demokrasi insan hak ve taleplerini göz önünde bulundurduğu bir anlayışı içerdiği ölçüde önemli ve değerlidir.Bizler içinde mutlak önemi olan zeka,yetenek.geçmiş deneyimler,donanım,kararlılık ve hizmet etme arzusu yanında.bölgemizin sorunlarıyla hemhal olmuş dertlerimizle dertlenecek vekillerimizin olmasını arzu ediyoruz.Bizim en az bizim kadar ülkesini ve milletini seven diğer ilerimiz doğumlu,mensub değerli kardeşlerimiz ile hiçbir sorunumuz yoktur.Bizim talebimiz temsildeadalettir, sadece adalet.

                Başkentimiz uzun yıllardır süregelen bu olumsuzluğa yeterince tepki vermemiş, yerel vekil talebimiz siyasiler tarafından da kontenjan vs.gerekçelerle ötelenmiştir.Kamuoyu araştırması,temayül yoklaması ve ön seçim yapıldığında görüldüğü üzere Ankara’lıların bu konuda ki hassasiyetleri çok artmıştır.Başkentliler olarak bizler; bize değer verildiği ölçüde siyasi partilerimize destek vereceğiz.Taleplerimize duyarsızlık gösterenlere ve dikkate almayanlara tepkimizi sandıkta en anlaşılır şekilde vereceğiz.

                Talep eden talep gerekçelerinde kendisine göre haklı olabilir ve bir çok kişide aynı talepte bulunabilir,.Kurumlar ve  toplumlar işte bu noktada hak ve adaletle hareket etmek zorundadır.Hak edene hakkına vermek toplum vicdanını rahatlatacak.kurumlara olan güveni arttıracaktır.

                Milletvekilliği genel seçimlerinde liste oluşturulurken Sayın Genel Başkanlarımızın ve Siyasi Partilerimizin  Başkentlilerin bu haklı taleplerini dikkate alarak, adaletle hareket edeceklerine inanıyoruz.

                Kamuoyuna saygıyla duyururuz..

                                                                                                                    Selim ŞENOL

                                                                                             Yabanabat Kızılcahamamam ve Köyleri

                                                                                     Kültür Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26