banner94

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN JEOPARK GEZİSİ

Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri 10 Mayıs Cumartesi günü 30 kişilik bir grupla ilçemizi

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN JEOPARK GEZİSİ

Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri 10 Mayıs Cumartesi günü 30 kişilik bir grupla ilçemizi

uğur demirbaş
uğur demirbaş
11 Mayıs 2014 Pazar 16:58
1411 Okunma
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN JEOPARK GEZİSİ

             Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri 10 Mayıs Cumartesi günü 30 kişilik bir grupla ilçemizi ziyaret ettiler. Gruba rehber olarak Kızılcahamam Belediyesi Jeopark Koordinasyon Merkezinden Ali İhsan KAYABAŞIOĞLU eşlik etti.
            İlçemizi ziyaret eden öğrenci grubu ilk olarak, Cumhuriyet Meydanında Kızılcahamam hakkında bilgiler verildi ayrıca burada bulunan fosil ve silisleşmiş ağaç örneklerini inceleyen öğrenciler, Şehit Anıt Ağacını ziyaret edip, Kızılcahamam Belediyesi Büyük Kaplıca arkasında bulunan Tarihi Roma Hamamını gezip, rehberimiz tarafından bilgilendirildikten sonra Kızılcahamam’ın Hamam Kültürünün Roma Dönemine kadar uzandığını öğrenmiş oldular.
              10 Mayıs Engelliler Haftası Başlangıcı olması sebebiyle, Kızılcahamam Engelliler Derneği’ni (KEDER) de ziyaret eden grup, Yusuf Ziya ERTÜRK tarafından karşılandı ve burada yapılan Taş işlemeciliği ve el sanatları ürünlerini yakından inceleyen öğrenciler, burada yapılan süs eşyalarına hayran kaldılar, böyle bir günde ziyarette bulundukları için Yusuf Ziya ERTÜK kendilerine teşekkür edip, şükran duygularını belirtti.
                Havanın Yağışlı olması sebebi ile doğada fazla vakit geçiremeyen grup, son olarak Milli Park içerisinde bulunan Tabiat varlıkları müzesini gezip burada Milli park ve burada yaşayan canlılar hakkında bilgi sahibi oldular. Gazi Üniversitesi Öğrencileri ilçemizi çok beğendiklerini havanın yağışlı olmasına rağmen hoş vakit geçirdiklerini belirtip ilçemizin farklı yönleri ile tanımaktan da memnun kaldıklarını belirettiler.
Son Güncelleme: 11.05.2014 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26