banner94

ENGELSİZLERİN ENGELİ

Engelliler, Engelsizlerin koydukları engelleri aşmaya çalışıyor.

ENGELSİZLERİN ENGELİ

Engelliler, Engelsizlerin koydukları engelleri aşmaya çalışıyor.

24 Temmuz 2012 Salı 15:14
1673 Okunma
ENGELSİZLERİN ENGELİ

Engelliler, Engelsizlerin koydukları engelleri aşmaya çalışıyor.

Kızılcahamam’da faaliyet gösteren Engellilerin yapmış oldukları çalışmaları yerinde inceleyerek Dernek Başkanı Yusuf Ziya Ertük ‘den konu hakkında bilgi aldık.

Dernek Başkanı Yusuf Ziya Ertürk konuşmasında; “Kızılcahamam engelliler derneğimizin iş kur, Kızılcahamam Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açmış olduğu kursun anlamı çok büyüktü, ilçemiz ve çevresindeki doğal taşların işlenmesini gerçekleştirip, takı tasarım yapıp engellilerinde bu coğrafyada yaşadığını, toplumda varlıklarını kanıtlamak için, Bizde iş yapabiliyoruz, bizde üretebiliyoruz, bizde para kazanacağız diyerek işe koyulan engelliler büyük bir mesuliyet duygusu ile hiç aksatmadan kursa devam ediyorlar, çalıştıkça ayrı bir gurur mutluluk, sevinç ve neşeyle çalışmalar sırasında birbirleriyle dostluk,arkadaşlık,bağlarını kurup güçlendiriyorlar.

Bakıldığında mutlulukları her hallerinden hareketlerinden gözlerinden okunuyor. Çalışmaları böyle neşe ile devam ederken birinci ayın bitiminde sıra ilçemiz ziraat bankasından maaş çekmeye geldi.

Ancak; bankaya giriş merdivenleri yanında bir engelli rampası var ki,o rampayı banka müdürlüğü Engelsizlere tırmanma şerit  yaptırmışlar. Bizim engellilerin tüm heves ve sevinçleri kursağında kaldı ikinci ve üçüncü şahıslar aracılığı ile maaşlar çekildi. Çekildi ama burukluğumuz kelimelerle maalesef anlatılamaz, yaşamak görmek lazım Keder Kızılcahamam engelliler derneği başkanı olarak Ziraat bankası Müdürüne bu olayı anlatarak gereğinin yapılmasını istedim ancak Müdür beyin odasından hayal kırıklığı ile ayrıldım.

Şimdi en tabii olan bu haklarımızı yerine getirilmesi için tüm yetkilileri göreve çağırıyorum, yoksa bu ve buna benzer kurum ve kuruluşlara yasal yollara başvurarak engellerin kaldırılması mücadelelerimize devam edeceğiz.

Şunu herkes bilmeli ki:

Her canlı bir engelli adayıdır.

Şahsım ve camiam ilçemize, ülkemize, tüm dünyaya,sağlıklı,mutlu,engelsiz bir yaşam dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konu ile ilgili mağduriyetini bildirmek isteyen Engelliler Derneği üyelerinden tekerlekli sandalyeye mahkum olan, iş adamı Abdurrahman Sarışen;  “ilçemiz  içerisinde bulunan bankalarda hesap açtırmak için gittiğimde hep bu engeller ile karşılaşıyoruz. Biz işlerimizi kendimiz görmek istiyoruz her seferinde ikinci kişilere rica ederek işlerimiz halletmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmenevi Bahçesindeki ATM 2012-08-04 13:49:02

Gazeteci Etik İlkelerinden;

Haber yaparken tarafsız ve adil kalmalı; siyasi, toplumsal veya ekonomik ideolojilerin geçmişte yaşanan, halihazırda vuku bulan ya da gelecekte gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan çatışmalarında taraf olmamalıdır.

Bir gazeteci belgeleri toplama, röportaj yapma ve haberi hazırlama esnasında tüm kişisel fikirlerini, ideolojisini ve yorumlarını askıya almalı ve tarafsızlığını korumalıdır.

Bunu başarmak için gazeteciler şunları yapmalıdır:

Haberde konu edilen bütün tarafların ifade özgürlüğüne saygı göstermeli ve adil olmak ve tarafsızlık adına görüşlerine haberde yer vermelidir.

Kişileri veya grupları hedef haline getirmemelidir.

Habere konu olan kişi ya da kurumlara ekonomik bağlılık durumlarında bile haberin tarafsızlığını sağlamak için tüm olası alternatifleri değerlendirmelidir.

Ziraat Bankasının İlçemizde 2 adet ATM ' si bulunduğu ve Engelli kardeşlerimizin hizmet almasına uygun olduğu haberde görünmemektedir.Öğretmenevi Bahçesindeki ATM !!!!

Avatar
MURAT HAKAN 2012-08-06 12:58:55

Engelli kardeşlerimize en iyi şekilde hizmet verilmesini herkes gibi bende isterim.Ancak Ziraat Bankası 'nın ilçemizde 2 adet ATM cihazı bulunmaktadır. 1 tanesi Ziraat Bankası hizmet binasında diğeri öğretmenevi bahçesindedir, her iki ATM arasında 400 M uzaklık vardır. Öğretmenevi bahçesindeki ATM cihazının diğerinden farkı olmamasına ve Engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun olmasına karşı; haberin sadece Ziraat Bankası için yapılmış ve suçlayıcı nitelikte olması manidar olup etik olmamıştır.Haber, sırf haber yapmak için yapılmaz! saygılarımla..

banner89

banner83

banner26