banner94

CENNET SİTESİ MASAYA YATIRILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, İlçemiz Cennet Kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi.

CENNET SİTESİ MASAYA YATIRILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, İlçemiz Cennet Kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi.

06 Şubat 2012 Pazartesi 04:54
1543 Okunma
CENNET SİTESİ MASAYA YATIRILDI
 Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, İlçemiz Cennet Kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi.

 

   Daha Güzel bir Kızılcahamam için çalışmalarına hızla devam eden Belediye Başkanı Coşkun Ünal Cennet Kooperatifinin yol çalışmasının bittiğini ve ilk baharda çevre düzenlemesinin yapılacağını belirti.

    24.01.2011 Pazartesi günü saat: 19:00’da Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Salih Uslucan, İlyas Yılmaz ve Cennet Yapı Kooperatifi Başkanı Vefa Peçenek katıldı.

 

     1985 yılında temeli atılan site 2000’li yıllarda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiş aradan geçen zamanda bir blokta meydana gelen çatlamalar dolayısı ile 242 daire olarak temeli atılan site 231 daireye düştüğü biliniyordu. Kooperatif başkanı Vefa Peçenek toplantıda yaptığı açıklamada şöyle konuştu “37 ortağımızın bulunduğu bloklarla ilgili dereye tecavüz olduğu gerekçesi ile Kızılcahamam Belediyesi ve Maliye tarafından mahkemeye verildik, mahkeme 10 yıl devam etti davayı kazandık itirazlar ve Yargıtay, Danıştay sürecinin de tamamlanması ile birlikte 2010 yılının sonuna doğru mahkeme tamamen lehimize sonuçlandı” dedi. Peçenek beyanname ve diğer nedenlerle kooperatifin 10 bin liraya yakın borcunun olduğunu buna karşın kooperatif üzerinde bir dairenin bulunduğunu buranın satışı ile borçlarının da ödeneceğini dile getirdi.1999 dan buyana hiçbir belediye yanımızda olmadı diyen Peçenek MTA sondaj vurdu, Weilburg Parkı yapıldı, Bayrak tepe yapıldı, Cennetin ismi değiştirildi ama kimse bize gelip de bir şey sormadı size teşekkür ediyorum dedi.

 

   Belediye Başkanı Coşkun Ünal ise Cennet sitesinin örnek site ve adına yakışır bir yer olması için bina cephelerinin yapılması dökülen sıvaların tamir olması gerektiğini görünümün iyi olması ısı kaybının da yaşanmamsı için manto lama sistemini yapılması gerektiğini belirtti. Başkanı Coşkun Ünal şöyle devam etti; “Hükümet tarafından çıkartılan bir kanunla birlikte 2017 yılına kadar bütün binalarda enerji kaybının önlenmesi amacı ile manto lama işleminin yapılması gerekmekte, Cennet sitesinin de bu işlemi yapması enerji tasarrufu açısından çok önemli biz bir hesap yaptırdık, daire başı ortalama 2,5 bin liraya bütün binalara bu sistemde yapılabiliyor bunu 10-12 takside bölmekte mümkün, ama burada 231 üyenin çoğunluğunun bu sisteme razı olması gerekmekte” dedi.

 

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Cennet sitesine bir Camii yapılacağı müjdesini veren Başkanı Coşkun Ünal, 600m2’lik belediye arsasının olduğunu yaklaşık 300 kişilik camii inşaatının ilk baharda başlanacağını söyledi. Yakın zamanda da Mezarlık önünden Cennet sitesine inen yolun düşürülme ve genişletilme çalışması yapılacağından 1 ay kullanılamayacağını bilgisini verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26