banner94

BEYAZ ÖNLÜKLÜ KADIN, KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAK

‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında EBRD; kadın girişimcileri finansmana erişim ve danışmanlık desteğini bünyesinde bulunduran entegre bir program ile destekleyerek kadın girişimciler

BEYAZ ÖNLÜKLÜ KADIN, KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAK

‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında EBRD; kadın girişimcileri finansmana erişim ve danışmanlık desteğini bünyesinde bulunduran entegre bir program ile destekleyerek kadın girişimciler

uğur demirbaş
uğur demirbaş
30 Ekim 2017 Pazartesi 23:48
1329 Okunma
 BEYAZ ÖNLÜKLÜ KADIN, KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAK

Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ kapsamında EBRD; kadın girişimcileri finansmana erişim ve danışmanlık desteğini bünyesinde bulunduran entegre bir program ile destekleyerek kadın girişimcilerin Türk ekonomisindeki rollerini arttırmayı ve güçlendirmeyi hedefliyor.

Program kapsamında 2014 yılından bu yana 12.000’den fazla kadın işletmesi, katılımcı yerel bankalar olan Garanti Bankası, QNB Finansbank,  Türk Ekonomi Bankası (TEB), İş Bankası ve Vakıfbank’tan 800 milyon TL’yi aşkın tutarda kredi kullandı. Bunun yanı sıra 6 bini aşkın kadın girişimci ve yönetici, nitelikli yerel danışmanlardan danışmanlık desteği, uluslararası sektör uzmanlığı, seminer ve gelişim atölyeleri, iş ağı kurma aktiviteleri ve mentorluk hizmetlerinden faydalandı.

Program sunduğu finansman fırsatından yararlanan kadın girişimcilerden biri de, Ankara Kızılcahamam’da uzun yıllardır yöresel ürünler imalat ve ticareti yapan, Gümüşsoy Yöresel Köy Ürünleri Pazarı sahibi Nurten Gümüşsoy oldu. Program bankalarından Türkiye İş Bankası Kızılcahamam Şube Müdürü Yasin Methe Demiray ile EBRD Teknik Danışman Ekibinden Pazarlama ve İletişim Uzmanı Cansu Karatay’ın ziyaret ettiği Nurten Hanım, girişimcilik hikayesini, işletmesini ve Kadın İşletmelerine Destek programının işine olan katkılarını anlattı. 1990’ların sonunda Kızılcahamam’ın yerel pazarındaki bir tezgahta yöresel ürünler satarak iş hayatına, girişimciliğe adım atan ve tezgahta beyaz önlüklü kadın diye tanınan Nurten Gümüşsoy, bugün iki dükkana çıkardığı satış alanı, iki unlu mamuller imalathanesi ve yöresel ürünler sunan kahvaltı salonuyla Kızılcahamam’ın önde gelen kadın girişimcilerinden. İş Bankası’ndan kullandığı EBRD Kadın Girişimci Kredisi sayesinde satış kapasitesini iki katına çıkardığını belirten Gümüşsoy, “Kadın girişimciler asla cesaretini kaybetmemeli, yılmamalı ve risk almaktan korkmamalı; aksine iç sesini dinleyerek hayallerinin peşinden gitmeyi bilmeli. Kadın eli farklıdır, bir kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ben işe başladığım zamanlar Kızılcahamam’ın ilk kadın girişimcisi olarak pek çok toplumsal baskıyla karşılaştım. ‘Kadından esnaf mı olur?’ diyenlere, kadından çok iyi esnaf da, üretici de olabileceğini gösterdim. Kızılcahamam’a ilk bazlamacıyı açarak bu bölgenin bazlama cenneti diye anılmasına katkı yaptım. Önümüzdeki dönemde bir büyükbaş hayvan çiftliği kurmayı hedefliyorum.” dedi.

Nurten Gümüşsoy önümüzdeki günlerde de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan Kadın girişimciler programına davet edildi.



















 

Son Güncelleme: 02.11.2017 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kezban 2017-11-01 23:08:38

öyle hiç bir abartısı, tantanası, havası cıvası yok.İşini yapan işini düzgün yapmaya çalışan bir kadın.ancak saygı duyulur tebrik edilir.

banner89

banner83

banner26