banner94

BERAT KANDİLİ ÖZEL YAZISI

Kızılcahamam Soğuksu Milli Park Camii İmam Hatibi Murat Özdemir’den Berat kandiline özel bir dua yazarak siz okurlarımız ile paylaştı.

BERAT KANDİLİ ÖZEL YAZISI

Kızılcahamam Soğuksu Milli Park Camii İmam Hatibi Murat Özdemir’den Berat kandiline özel bir dua yazarak siz okurlarımız ile paylaştı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Nisan 2020 Salı 16:46
801 Okunma
BERAT KANDİLİ ÖZEL YAZISI

Kızılcahamam Soğuksu Milli Park Camii İmam Hatibi Murat Özdemir’den Berat kandiline özel bir dua yazarak siz okurlarımız ile paylaştı.

BER'ATIMIZ İÇİN DİLEKÇE

Ya İlahi! Sen Rahman ve Rahimsin. Hamd Sana, şükür Sanadır. Vermiş olduğun nimet ve imkanlarla bu güne erişmiş olmanın sevinciyle ne kadar şükretsek azdır. Zira sevincimizin kaynağı da Sende, derdimizin dermanı da Sendedir. Bu inancımızın cesaretiyle de halimizi n arzıdır Yüce Zatına, biz aciz ve günahkar kullarından!

İmtihan için var ettiğin bizler şu anda yine  bir sınavdan geçiyoruz. Bir istila sardı dört bir yanımızı. Tüm dünya ile birlikte bizlerde bu virüsle mücadele ediyoruz. Tedbir amaçlı olarak evlerimizdeyiz ve bu güne kadar fark edemediğimiz değerlerimizle de yüz yüzeyiz. Daha bir kenetleniyor ve  birbirimize sevgimizi hissettirmeye çalışıyoruz. Bunu da Senin, kalblerimize yeleştirdiğin sevgi ve merhameti yeşertmekle elde ettik.

Şükürler olsun ezanlarımız okunuyor. Fakat ezanı işitip de camide cemaat olamamak ne hazin verici bir şeymiş! Camilerle cemaatin arası gurbet oldu. Vakit namazlarına Cum'alar da eklendi. Mihrab suskun, minber suskun! Mi'raç gecesi mahzun geçti. Şimdi BER'AT gecesi de alıyor bu hüzünden nasibini. Rahmet ayı Ramazan'ın sancısı düştü  yüreklerimize.

Gurbet uzadıkça hasretten gönüllerimiz çatlamaya, göz pınarlarımız kurumaya, dualarımızda seslerimiz titremeye başladı. Salgında vefat edenlerin haberleri yüreklerimizi dağlarken hastalarımız için şifa diliyor, en kısa zamanda mutlu edecek haberler alacağımızı Rabb'im Senden diliyoruz. İnanıyoruz ki hiç bir şey Senin ilmin ve kudretin dışında değildir.

İlahi! Hata, kusur ve ihmallerimizin neticesi olan günahlarımızı ve Senin de gazabını biliyorz. Ama "Rahmetim gazabımı geçmiştir" müjdene de güveniyor ve umutlanıyoruz. İşte bu ümitle de kapına geliyor ve senden af diliyoruz.

"Şaban ayının 15. Gecesi (Berat gecesi) olduğunda dünya semasına tecelli edip, " Bağışlanmak isteyen yok mu? Onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? Onu rızıklandırayım. Dertli olan yok mu? İstesin, derman vereyim..." müjdesiyle yüreklerimizi ferahlatıyor, heyecanlandırıyorsun ya. İşte istiyoruz. İçimizdeki günahsız bebekler, beli bükük nine ve dedelerimiz olmak üzere hepimiz Sana el açtık dualar ediyoruz.

Ya Tevvab, Ya Rahim! Kabul et tövbelerimizi, affeyle günahlarımızı.

Şu andaki hastalık ve tüm dertlerimizi bertaraf eyle.

Vefat edenlere rahmet eyle.

Hastalarımıza "Şafi" ismin hürmetine şifalar ihsan eyle.

Gece gündüz demeden görev yapan tüm kardeşlerimize güç ve kuvvet ver.

İdarecilerimizin feraset ve idraklerini isabetli ve ziyade eyle.

Camilerimiz cemaatle yine şenlensin, yine yükselsin semaya zikirler, tekbirler ve selavatlar. Kuşlar da eşlik etsin sevinçle.

İlim için okullarımıza koşsun çocuklar ve gençlerimiz.

Helalinden kazanmak için " Besmele" ile yeniden açılsın işyerlerimiz. Bereketle gülsün yüzlerimiz.

Anne babalarına yeniden koşsun evlatları, el öpüp hayır dualarını almaya.

Komşular tekrar başlasınlar birbirine ikram tabakları sunmaya.

Sıhhat ve afiyet ihsan eyle hepimize.

Aile huzur ve mutluluğumuzu daim eyle.

Milletimizin ve Ümmeti Muhammed'in birliğini temin ve bunu daim eyle.

Rızana uygun ameller işlemeyi nasib et.

Dahili ve harici fitnelerden bizleri muhafaza eyle.

Allah'ım! Merhametinin genişliği, Kereminin bolluğu ve dualarımızı kabul edeceğine olan inancımızın heyecanıyla dillerimiz dolaştı, kelimeler kifayetsiz kaldı. Sen kendini nasıl sena ediyorsan biz de Seni öyle sena ediyoruz.

Açtık ellerimizi, büktük boyunlarımızı ve Sana teslim ettik kalplerimizi. Dillerimiz söyleyemese de kalplerimizden geçenleri en iyi Sen biliyorsun. İşte onlardır Muradımız.

Allah'ım! Şafi ismin hürmetine ver devamızı,

Merhametinle kabul et duamızı,

Kereminle lütfeyle, yalnız Sende olan BER'AT'ımızı.

  Amin! Amin! Amin!

            07.04.2020

   Murat ÖZDEMİR

Son Güncelleme: 07.04.2020 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26