banner94

ALTIN MEMBA SUYU FABRİKASI NEDEN YIKILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Soğuksu Milli Park içerisinde bulunan Altın Memba Suyu fabrikasının yıkımı ile ilgili sosyal medya’da ve İnternet haber sitelerinde yapılan haberlere istinaden komu oyunu bilgilendirme yazısı yayınladı

ALTIN MEMBA SUYU FABRİKASI NEDEN YIKILDI

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Soğuksu Milli Park içerisinde bulunan Altın Memba Suyu fabrikasının yıkımı ile ilgili sosyal medya’da ve İnternet haber sitelerinde yapılan haberlere istinaden komu oyunu bilgilendirme yazısı yayınladı

uğur demirbaş
uğur demirbaş
13 Kasım 2017 Pazartesi 17:17
1574 Okunma
ALTIN MEMBA SUYU FABRİKASI NEDEN YIKILDI
 Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Soğuksu Milli Park içerisinde bulunan Altın Memba Suyu fabrikasının yıkımı ile ilgili sosyal medya’da ve İnternet haber sitelerinde yapılan haberlere istinaden komu oyunu bilgilendirme yazısı yayınladı.

Başkan Muhittin Güney Haber Kirliliğine karşı yazdığı yazısında;

 

 

                                         ALTINSU HUSUSUNDA  

                               KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME

                        Soğuksu Milli Parkı içerisinde bulunan, Mülkiyeti Kızılcahamam belediyesine ait olan gayrimenkul üzerinde bulunan Altın Memba Suyu işletmesi gerek belediye tarafından gerekse  özel teşebbüs olarak faaliyete başlamış son olarak Kızılcahamam Belediye Başkanlığı ile Orhan FİLİZ arasında  akdedilen  01.08.1995 yürürlük tarihli (Ankara 46.noterliği 22 Ekim 1996 tarih ve 03234  sayılı sözleşme ) Kira Sözleşmesi ile kiraya verilmiştir. Ancak,  Ankara Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 03.12.2013 ve 10.01.2014  tarihli yazı ve tespit tutanakları ile işletme ruhsatları iptal edilmiş ve kapatılmıştır.

                          Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki hususları bir kez daha belirtmek zorunluluğu hasıl olmuştur.Buna göre ;

                    1- Sözkonusu işletme Ocak 2014 yılında  Ankara Valiliği Halk Sağlık Müdürlüğü kararıyla kapatılmıştır.

                    2- Dönemin   belediyesi AK Partili olmayıp bir önceki belediye başkanlığı döneminde işletme kapatılmıştır.

                    3- İşletmenin adı olan” Altınsu”isminin sahibi ve marka hakları belediyemizde değil,işletme sahibinin uhdesindedir.

                    4- İşletme ihale süresi sonunda yani 13.07.2015 tarihinde tahliye edilmiş, kamu yararı ve ilçe ekonomisi gözetilerek Kızılcahamam Belediye Meclisinin  06.09.2016 tarih ve 111 sayılı “Ankara ili Kızılcahamam ilçesi Soğuksu Milli Parkı içerisinde bulunan mülkiyeti Kızılcahamam Belediyesine ait taşınmaz Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görevli din hizmeti  sunan personel ve çevre illerde görev yapmakta olan personelin periyodik olarak eğitimleri amacıyla , eğitim merkezi yapılmak üzere Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden uygun görüş alınmak üzere uzun vadeli devreli gelişme planında eğitim tesis alanı olarak ayrılması sonucunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesinin (d) fıkrasına göre 25 yıl olmak üzere”kararı ile  03 Mart 1924 yılında bizzat MUSTAFA KEMAL ATATÜRK tarafından kurulan  Diyanet İşleri Başkanlığına  tahsis edilmiştir. Sözkonusu belediye meclis kararı  oybirliği ile alınmıştır.

                     5- Ayrıca tahsis işlemi asılsız bir şekilde birilerinin ifade ettiği gibi mülkiyeti de Diyanet İşleri Başkanlığına verilmemiş; aksine mülkiyeti belediyemizde olmak üzere 25 yıllığına tahsis edilmiştir.Bizden önceki dönemde bila şart ve tapusu ile Ankara Üniversitesine devredilen SOĞUKSU TERMAL OTEL’DİR.

                        6- Termal turizm konusunda ülkemizin önemli turizm des- tinasyonlarından biri olan ilçemizin hedeflerinden biri de kongre turizmi konusunda önemli bir yer edinmektir. İstanbul ve Ankara arasında yer alan ilçemizin bu coğrafi avantajı kullanarak kamu ve özel kurumları kongre,panel , sempozyum, seminer… vs faaliyetlerde Kızılcahamam‘ın tercih edilmesi belediyemizin önceliğidir.Kaldı ki tahsis işlemi yapılan Diyanet İşleri Başkanlığında görevli 120.000 personeli bulunmaktadır. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında doluluk oranı %100 olacak olan eğitim tesisi ile  ilçemiz için hem istihdam hem de ekonomik canlılık sağlayacağı düşünülerek uzun süredir atıl  ve harap durumda bulunan gayrimenkulün verimli hale gelmesi amaçlanmıştır.

                         7- Ancak alışılagelmiş, din ve diyanete yakın zamanda müftülerin nikah kıymasına da karşı çıkan CHP ve bu düşünceye yakın zihniyetler her zaman ki ideolojik körlüğüne bir yenisini daha eklemiş ve bu hususu da sığ bir ATATÜRK karşıtlığına bağlama çabasına girmiştir.

                          Kızılcahamam menfaatini hiçe sayan tamamen suni gündem oluşturmaya çalışanların eylem ve sözleri siyasi etik ile  bağdaştırmak mümkün değildir ve bu konunun değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine ve Kızılcahamam için daima en iyisini isteyen aziz Kızılcahamamlı hemşehrilerimize bırakıyoruz.

                          

                 Saygılarımla,                                                                  

 

                                                                                               Muhittin GÜNEY

                                                                                               Belediye Başkanı 

Son Güncelleme: 15.11.2017 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adnan dursun 2017-11-15 08:19:04

azkaldı yıkgit yapaçagınyok nasılsa azkaldı başkadıyecegımyok

Avatar
Kamil 2017-11-14 21:42:48

başkanım iyi olmuş, atıl vaziyette duruyordu.ilçemizdeki gezici kafalılar, sırf atatürk suya altınsu dedi diye, bu kadar kutsallaştırıp durduklarina bakmayin onlarin amaçlari farkli. oraya bir çeşme yaparsın.isminide atatürk altınsu çeşmesi koyarsın olur biter.hem hayrat olur, su içen bir fatiha okur.ama bu geziciler anlamaz başkanım.dinle diyanetle bunların işleri olmaz.

Avatar
Murat 2017-11-16 20:06:14

Manevi anlamda değer taşıyan yerlerin siyasi cekismelere malzeme yapılması doğru değildir
Diyanet işleri Başkanlığı yerine Çocuk Esirgeme kurumuna bagislansa ve ilgili kurumca Atatürke atıfta bulunularak özüne uygun bir şekilde ve milli partimizi daha fazla betonlastirmadan restore edilerek işletilmesi olsaydı daha şık olurdu
Unutmayalım ki bazı kamusal tasarruflarda ekonomik kazanç gudulmez
Aynı zamanda kimsesiz ve yoksul çocukların yararına yapılan uğraşlar kutsaldır

banner89

banner83

banner26