banner94

TKDK ÇİFÇİYE KALKINMA DESTEĞİNİ ANNETTI

Avrupa birliği kırsal kalkınma destekleri Ankara’da yatırımcılarla buluşuyor, projeler hayat buluyor.

TKDK ÇİFÇİYE KALKINMA DESTEĞİNİ ANNETTI

Avrupa birliği kırsal kalkınma destekleri Ankara’da yatırımcılarla buluşuyor, projeler hayat buluyor.

25 Ocak 2013 Cuma 16:34
2255 Okunma
TKDK ÇİFÇİYE KALKINMA DESTEĞİNİ ANNETTI

Avrupa birliği kırsal kalkınma destekleri Ankara’da yatırımcılarla buluşuyor, projeler hayat buluyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tarafından ilçemizdeki tarımla uğraşan vatandaşlarımız bilgilendirdi.

Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan, Veteriner Hekim Gökhan Yılmaz ve Uzman ekipler tarafından şu konuşlar anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK),4 Mayıs 2007 tarih ve 5648 sayılı Kanunla kurulmuştur. Amacı; ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan TKDK, kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur.

 

Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında hazırlanan IPARD Programı’nın uygulanmasından sorumlu olan TKDK, Avrupa Birliği Komisyonu’nun gerçekleştirdiği akreditasyon ve yetki devri sürecini 29 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başarı ile tamamlamış ve IPARD desteklerini ilk olarak 20 ilimizde kullandırmaya başlamıştır.

 

2012 yılında ise Ankara’nın da içinde yer aldığı 22 yeni ilde daha örgütlenen TKDK, bu ilerde kurulan koordinatörlüklerin teşkilatlanması, personelinin eğitimi ve denetimine yönelik süreçleri başarıyla atlatmış, 23 Ocak 2013 günü bu illerde de IPARD desteklerini kullandırmak üzere ve çağrı ilanına çıkmıştır. Başvurular, 15.02.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, Hilal Mahallesi, Rabindranth Tagore Caddesi (4. Cad.) No:66 Yıldız/Çankaya adresinde hizmet vermekte olan Ankara İl Koordinatörlüğü’ne yapılabilecektir. Başvuruların son teslim tarihi 15.03.2013, saat 21.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

 

IPARD Programı ile tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlanması, gıda güvenliği, veterinerlik, bitki sağlığı, çevre ve diğer standartlara ilişkin AB standartlarına ulaşmasının teşvik edilmesi, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması, yerel kırsal kalkınma stratejileri ve tarım-çevre tedbirlerinin uygulanması için hazırlık faaliyetlerinin yapılması hedeflenmektedir.

 

Bu hedefler ışığında; süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara %50 ile %65 arasında, süt ve et ürünlerinin işleme pazarlaması, meyve-sebzelerin işleme ve pazarlaması ile su ürünlerinin işleme ve pazarlamasına yönelik yatırımlara %50 oranında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında; arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve paketlenmesiyle ilgili faaliyetler ile yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik yatırımlara %50 oranında hibe desteği sağlanmaktadır.

 

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı Fonudur. (Destek tutarının %75’i Avrupa Birliği, %25’i ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanmaktadır.) “Kamu Katkısı” olarak adlandırılan bu destek, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır.

 

Desteklemelerde esas alınan uygun harcamalar; işletmelerin yapımına ilişkin inşaat harcamalarını, yeni makine ve ekipmanların alımını, danışmanlık vb. hizmet alımları ile tabela veya pano alımını kapsamaktadır. Arazi ve mevcut binaların satın alınması, ikinci el makine ve ekipman alımı, canlı hayvan alımı, zirai ürün haklarının, yıllık bitkilerin ve onların ekimlerinin satın alınması gibi harcamalar destek kapsamında değildir.

 

Hibe desteklerinden faydalanmak için kamu tüzel kişilikleri hariç olmak üzere, ulusal kanunlarca tanınmış gerçek ve tüzel kişiler, IPARD Programı ve prosedürlerine uygun şekilde hazırlayacakları projeler ile başvuruda bulunabilirler. (Kamu hissesi %25’den fazla olan tüzel kişilikler uygun değildir)













Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26