banner94

DESTİCİ, YENİDEN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Mustafa Destici, yeniden genel başkanlığa seçildi.

DESTİCİ, YENİDEN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Mustafa Destici, yeniden genel başkanlığa seçildi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
22 Ekim 2017 Pazar 21:31
689 Okunma
 DESTİCİ, YENİDEN BBP GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 10. Olağan Büyük  Kurultayı'nda Mustafa Destici, yeniden genel başkanlığa seçildi.

BBP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda  yapıldı.

635 delegenin teklifiyle aday gösterilen BBP Genel Başkanı Mustafa  Destici, 691 oyla tekrar Genel Başkan seçildi.

Destici, kurultayda yaptığı konuşmada, göreve başladıkları ilk  yıllarda Türkiye'nin en ciddi meselesi olan terörün hala sürdüğünü belirterek,  "Maalesef bugün PKK hem Türkiye içinde eylemlerine devam ediyor hem de Kuzey  Irak'ta, daha önce sadece Kandil ve Mahmur gibi bir kaç kampa hapsolmuşken bugün  Kerkük'te PKK'lıları görüyoruz." dedi.

ABD, İsrail ve Avrupa ülkelerinin terörle mücadelede hiçbir zaman  samimi hareket etmediğini söyleyen Destici, "IŞİD, DEAŞ terör örgütü de PYD/YPG,  PKK terör örgütü değil mi? PKK sizin terör listenizde değil mi? PYD/YPG'nin sözde  SDG'nin, PKK'nın bir uzantısı olduğunu bilmiyor musunuz? Başkonsolosluğunuzda  çalışan FETÖ iltisaklısının telefonunun içini bile biliyorsunuz da PYD/YPG'nin  PKK'nın uzantısı olduğunu anlamanız için Rakka'da Apo posterleri mi açılmalıydı?"  ifadelerini kullandı.

Destici, ABD ve İsrail'in hayalinin Kandil'den başlayıp Akdeniz'e  kadar uzanan, uşakları olacak PYD/YPG ve PKK'ya koridor açmak olduğunu vurguladı.

"KUZEY IRAK'TAKİ TÜRKMENLERE YARDIM ETMEK ZORUNDAYIZ"

Kuzey Irak'taki Türkmenlerin geçmiş yıllarda ağır katliamlarla karşı  karşıya kaldığını belirten Destici, "Eğer 1959 ve 1980 yılında yaşananlar bir  daha tekrarlanmaya çalışılırsa önce biz orada olacağız. Çanakkale'de Kerkük'ten,  Halep'ten, Telafer'den, Tuzhurmatu'dan gelmiş binlerce şehit var. Eğer biz oraya  gidip Türkmenlere sahip çıkmazsak öbür dünyada onların yüzüne nasıl bakarız?"  dedi.

Destici, Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib Gerginliği Azaltma  Bölgesi'ndeki faaliyetlerini sonuna kadar desteklediklerini dile getirerek,  operasyonun Türkiye için önemli ve stratejik bir adım olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu operasyonla ABD'ye ders vererek bütün dünyaya terörle  mücadele konusunda çifte standartlı olmadığını gösterdiğini ifade eden Destici,  "Türkiye, 'IŞİD'e de, PYD/YPG'ye de, El Kaide'ye de karşıyım ve hepsine  operasyona varım' demiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Destici, İdlib'in stratejik bir nokta olduğunu ve Suriye'nin toprak  bütünlüğünün korunması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Suriye'nin  kuzeyinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelenin devam etmesi gerektiğini  vurguladı.

"TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YIPRATILMAK İSTENİYOR"

Destici, Türkiye'yi çökertmek ve parçalamak isteyenlerin TSK'ya  yönelik kumpas davalarıyla, 15 Temmuz darbe girişimiyle, FETÖ, PYD/YPG, PKK, IŞİD  gibi terör örgütleriyle Türkiye'yi yıpranma dönemine sokmaya çalıştıklarının  altını çizdi.

Türkiye'nin, milli birlik ve beraberliğini bozarak dış müdahalelere  açık hale getirmek isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğinin altını çizen  Destici, kutuplaşmalara fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi.

"YÜZDE 10'LUK SEÇİM BARAJI KALDIRILMALI"

Destici, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eski siyasi partiler  yasası ve eski seçim kanunuyla yürütülmesinin doğru olmadığını ifade ederek,  seçim barajının kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Seçim barajının, eski sisteme göre, yönetimde istikrar sağlanması  amacıyla konulduğunu söyleyen Destici, yeni sistemde hükümetin Meclis dışından  atanacağına, dolayısıyla yönetimde istikrarla ilgili bir sıkıntı oluşmayacağına  dikkati çekti.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 22.10.2017 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26