banner94

BUDO SPORUNDA BİR KIZILCAHAMAM'LI

Kızılcahamam da bir şampiyon Budo Federasyonu bünyesinde 3.Kademe 3.Dan Milli Antrenör olan Edip Coşkundeniz yoğun çalışma ve spor mücadelelerinden sonra 4.Dan 4.Kademe Baş Antrenörlük seviyesine yükselmiştir.

BUDO SPORUNDA BİR KIZILCAHAMAM'LI

Kızılcahamam da bir şampiyon Budo Federasyonu bünyesinde 3.Kademe 3.Dan Milli Antrenör olan Edip Coşkundeniz yoğun çalışma ve spor mücadelelerinden sonra 4.Dan 4.Kademe Baş Antrenörlük seviyesine yükselmiştir.

29 Ağustos 2013 Perşembe 15:37
3206 Okunma
BUDO SPORUNDA BİR KIZILCAHAMAM'LI

Kızılcahamam da bir şampiyon Budo Federasyonu bünyesinde 3.Kademe 3.Dan Milli Antrenör olan Edip Coşkundeniz yoğun çalışma ve spor mücadelelerinden sonra 4.Dan 4.Kademe Baş Antrenörlük seviyesine yükselmiştir. Değerli Spor hocamıza başarılar diler güzel ilçemizi ziyaret ettiği için teşekkürler ederiz.

1975 Ankara doğumlu olan Edip Coşkundeniz 1983 yılında başlamış oduğu Tae Kwon Do sporundan sonra sonra Karate Do ,JUDO,Güreş,Aikido,Brazilian Jiu-Jitsu,Ninjutsu,wing chun,Wing Tsun,Kick Boks,Crossfit ve birçok savunma sporlarında eğitim alıp araştırmalar yaparak son yılların gözde sporu MMA (Mixed martial arts) eğitimi vermeye başlamıştır.Bir çok yurt dışı ve iller arası yapılan müsabakalarda dereceler alan ve bir çok başarılı sporcu yetiştiren hocamız Budo Federasyonuna Bağlı olarak Sporty Spor ve Sağlıklı Yaşam Kulübü nde Milli Antrenör Arzu Eroğlu (bayanlar Kickboks şampiyonu) ile beraber Kickboks ve MMA eğitimi vermektedir.

Bir çok spor seminerlerine konuşmacı ve özel konuk olarak davet edilen Edip Coşkundeniz engin tecrübelerini genç sporculara aktarmaktadır.

Fitness ve crossfit üzerine de araştırmalar yapan değerli spor hocamız sporda Katalizör etkisi verdiği kendi geliştirmiş olduğu kondüsyon tekniği ile kısa sürede vücut formunu toparlayıp fit haline getirme tekniğini bulmuştur.

MMA nedir ? Mixed martial arts (MMA) yani "karma dövüş sanatları" organizasyonlarda ve diğer dövüş sporlarında kullanılan ve çok geniş dövüş teknikleri içeren, tam temas mücadele sporudur. Kurallar, sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan dövüşçülerin birbirleriyle dövüşmelerine olanak sağlamaktadır.

MMA bir spor olarak en heyecanlı ve nefes kesen aktivitelerden biridir. UFC, Strikeforce ve PRIDE gibi organizasyonlar sayesinde MMA daha evrensel ve popüler bir spor haline gelmiştir. Birçok ülkede MMA en hızlı gelişen spordur. Randy Couture, Chuck Lidell, Georges St Pierre, Anderson Silva ve diğer bir çok şampiyon bu sporun yıldızları arasındadır.

MMA Tarihi

MMA fikri "En üstün dövüş sanatı hangisidir?" sorusundan ortaya çıkmıştır. 1993 senesinde Denver'da "hiç kısıtlama olmayan" bir UFC turnuvası yapıldı. Yarışmacılar arasında en çelimsiz olan Royce Gracie, Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) ile şampiyon oldu ve herkesi şaşkına çevirdi. Bu yarışma dünyada dövüş sanatlarına -özellikle de Brazilian Jiu-Jitsu'ya karşı bakış açısını değiştirdi.

1993 yılından itibaren diğer dövüş sanatlarından sporcular

Brazilian Jiu-Jitsu'yu öğretilerine katarak "tam anlamıyla" bir sporcu haline gelmeye çalışmışlardır. Bu süreç sayesinde karşımıza MMA çıkmıştır. Günümüzde MMA dövüşçüleri, rakibe saldırı için boks tekniklerini kullanmaktadır. Dirsek ve diz saldırıları için Kick-box ve Muay Thai'yi tercih ederlerken yere serme hamleleri için Judo ve Güreş, yakın dövüş ve yerde mücadele için de Brazilian Jiu-Jitsu'yu kullanmaktadırlar.

Sürekli olarak tatillerinde Kızılcahamam'a geldiğini burayı doğasını ve halkını çok sevdiğini söyleyen değerli hocamız son olarak ilkesinin Atatürk ün izinden gitmek olduğunu söyleyerek bi hatırlatma yapmıştır. ''Ben Sporcunun Zeki Çevik Aynı Zamanda Ahlaklısını severim'' .

BUDO NEDİR

Budō kelimesi iki kanjinin on'yomi (Çin okunuşu) telaffuzundan oluşmaktadır. Bu 武 karakterinin kan'on (Tang Hanedanı kaynaklı) okunuşudur. Savaş, çatışma anlamına geldiği gibi, karakterin etimolojisi yönünden, "savaşın, çatışmanın önlenmesi" anlamında öznel bir içeriğe de sahiptir. (道) ise yol, yöntem anlamına gelmektedir. Budō kelimesi geleneksel olarak, bujutsu (武術) kelimesi ile birlikte değişimli olarak kullanılmıştır. Bujutsu'nun daha çok teknik bir anlam içerdiği söylenebilir. Tarihsel olarak bujutsu terimi yaygın olarak kullanılırken, gendai budō (現代武道) adı verilen modern savaş sanatlarının etkisi sonucunda budō terimi daha çok tercih edilir hale gelmiştir. Buna karşılık, tarihsel okullar tarafından öğretimi sürdürülen savaş sanatlarını betimlemek için koryū bujutsu (古流武術), kobudō (古武道) veya kobujutsu (古武術) terimleri de kullanılmaktadır. Günümüzde budo Japonya dışındaki kullanımıyla, bütün Japon savaş sanatlarına verilen genel bir isim haline gelmiştir.














Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26