banner94

BAKAN ŞAHİN KIZILCAHAMAM'DA

Her yıl düzenli olarak yapılan İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı, bu yıl 20-21-22 Şubat 2012 tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termel Tatil Köyün’de yapılıyor.

BAKAN ŞAHİN KIZILCAHAMAM'DA

Her yıl düzenli olarak yapılan İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı, bu yıl 20-21-22 Şubat 2012 tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termel Tatil Köyün’de yapılıyor.

20 Şubat 2012 Pazartesi 11:48
1738 Okunma
BAKAN ŞAHİN KIZILCAHAMAM'DA

Her yıl düzenli olarak yapılan İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı, bu yıl 20-21-22 Şubat 2012 tarihleri arasında Kızılcahamam Asya Termel Tatil Köyün’de  yapılıyor.

 

Toplantının açılışına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, il emniyet müdürleri ve daire başkanları katıldı.


İçişleri Bakanı Şahin, Kızılcahamam Asya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen il emniyet müdürleri bilgi paylaşımı toplantısında yaptığı konuşmada; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emniyet mensuplarına başarı ve güven ifadelerini gurur ve onurla iletmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Bakan Şahin, vatandaşların önceliğinin kendi güvenliği ve huzuru olduğunu söyledi. Devletin asli görevinin vatandaşların huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamak olduğunu dile getiren Şahin, huzur ve güvenliğin sağlanamadığı yerlerde devletin otoritesinden ve saygınlığından bahsetmenin de zorlaştığını, buna bağlı olarak devlete olan güvenin de azaldığını belirtti. "Bu nedenle sizler, bu anlamda illerinizde çok ciddi görev ve sorumluluklar üstlenmektesiniz." diyen Şahin, 2011 yılında asayiş hizmetlerinden, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye, terörle mücadeleden, trafik hizmetlerine kadar bütün alanlarda çok başarılı bir çalışma dönemi geçirildiğini vurguladı. Uluslararası istatistik verilerine bakıldığında Türkiye'nin, güvenlik alanında gelişmiş birçok ülkeden ve Avrupa Birliği ülkelerinin çoğundan daha iyi seviyede olduğunun rahatlıkla görüldüğünü anlatan Şahin, "Emniyet Teşkilatımız, hizmet sunduğu vatandaşımız nezdinde en güvenilir kurumlar arasında yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre halkımızın asayiş hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 57'lerden yüzde 77'lere yükselmiş ve bu oran her geçen gün artmaktadır. Suç önleme, stratejik bir yaklaşım ve bütünlük içerisinde değerlendirilmelidir. Suç soruşturma hizmetlerinde olduğu gibi bu alanında da nitelikli ve kalifiye personel istihdamına ağırlık verilmelidir. Aynı zamanda, yönetsel düzeyde il genelinde suç önleme hizmetlerine bakış konusunda yaklaşım birliği sağlanmalı, bu hizmetlerin geliştirilmesine ve standart hale getirilmesine önem verilmelidir. Suçla mücadeleyi etkin kılmak ve güvenlik hizmetlerine toplumun daha fazla katılım ve desteğini sağlamak çok önemli bir husustur." dedi.

Suç soruşturmasına ilişkin teknik ve idari kapasiteyi geliştirdiklerini, her türlü teknolojik imkana sahip, modern kriminal laboratuvarlar oluşturulduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Adli makamlar ile polis arasındaki ilişkiler geliştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Eğer varsa da, olan sorunların diyalogla ve öncelikle yerel düzeyde çözümü için gereken tedbirler alınmalı,suç soruşturma hizmetlerinin daha etkin yürütülebilmesi için birlikte alınacak önlemler, izlenecek yöntem ve dli makamlardan beklentiler konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması temin edilmelidir."

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Terörle mücadele alanında, geçmişte gösterilen çaba ve gayretleri, 2012 yılında da aynı kararlılıkla devam ettireceklerinin altını çizen Şahin şöyle devam etti: "Bir taraftan, terörle mücadelenin arka planını oluşturan ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarla ilgili çözümler üretilirken, diğer taraftan, terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız da aralıksız sürdürülecektir. Terör olayların yoğun olduğu yerlerde ve özellikle büyükşehirlerimizde, asayiş hizmetlerinde görevli personelimiz başta olmak üzere, bütün personelimizin; bireysel güvenlik önlemleri, terör olayları, şüpheli olaylara yaklaşım, şüpheli paketlere müdahale gibi konularda bilgilendirilmesine ve bilinçlendirilmesine özel önem verilmelidir. Bu konuda personelin duyarlılığı artırılmalıdır."

ŞÜPHELİLERİN KAMUOYUNA SUÇLU GİBİ YANSIMASINA İZİN VERİLMEMELİ

Personelin Mali haklarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan çalışmanın Maliye Bakanlığına gönderildiğini açıklayan Şahin, "Bu çalışmanın, Maliye Bakanlığınca kabul edilmesi ve gerekli kanuni değişikliğin yapılması ile, personelimizin mağduriyeti giderilmiş olacaktır. Uluslararası alanda da kabul edilen ve en başarılı olduğumuz alanlardan biri olan kaçakçılık ve örgütlü suçlarla mücadele çalışmalarınızın, 2012 yılında da artan bir ivmeyle ve kararlılıkla sürdürülmesini sizlerden bekliyorum. Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunabilmenin vazgeçilmez koşullarından biri olan eğitim faaliyetleri her zaman önceliklerimiz arasında yer almalıdır. Bu amaçla, geçen dönemlerde olduğu gibi 2012 yılında da polis mevcudumuzun büyük bir bölümünün, görev başında hizmet içi eğitimden geçirilmesi için gerekli gayret gösterilmelidir. Toplumsal olaylara müdahalelerde orantısız güç kullanımına kesinlikle müsaade edilmemeli ve konu ile ilgili Bakanlığımız genelgelerinin titizlikle uygulanmasına özen gösterilmelidir. Soruşturma evresinin gizli olduğunu göz önünde bulundurarak, şüphelilerin kamuoyuna 'suçlu' gibi yansımasına neden olacak şekilde basın önüne çıkarılmasına, bu kişilerin basınla sorulu cevaplı görüştürülmelerine ve görüntülerinin alınarak, teşhir edilmelerine izin verilmemelidir." şeklinde konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26