banner94

19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 93. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de öneminin şuur ve idraki içinde huzur ve güvenle kutlanacak

19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 93. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de öneminin şuur ve idraki içinde huzur ve güvenle kutlanacak

18 Mayıs 2012 Cuma 15:40
2277 Okunma
19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI
                      
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 93. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de öneminin şuur ve idraki içinde huzur ve güvenle kutlanacak.

Her yıl İlçe Stadından kutlanan Milli Bayramlardan biri olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı bu yıl her okul kendi kutlayacak. Merkez olarak ise Kızılcahamam lisesi bahcesinde Kızılcahamam kaymakamlığı tarafından yapılan programa göre aşağıdaki hususlarda gerçekleşecek
 
 
I – GENEL ESASLAR:
1-       Kutlamanın “Atatürk’ü ve Atatürkçülüğü” anma ve anlama ile Atatürk’ün; gençliğe, spora ve gençliğin omuzlarındaki yükselecek Cumhuriyete verdiği önemi belirtmek amacının tam sağlanması için her türlü programın yapılması ve tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
2-       18 Mayıs 2012 Cuma günü tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile işyerleri bayraklarla donatılacak, uygun yerlere Belediye Başkanlığı tarafından zafer takları kurulacak ve ışıklandırmalar yapılacaktır.
3-       Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni yapılacaktır.
 
II- ATATÜRK ANITI ÖNÜNDEKİ ÇELENK KOYMA PROGRAMI:
 
1-       Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri ve siyasi parti ve dernek temsilcileri, 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 08:45 de Atatürk Anıtı önünde hazır bulunacaktır.
2-       Kızılcahamam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün çelengi saat 09:00 da kurum müdürü tarafından konulacaktır.
3-       Atatürk Anıtı önündeki çelenk koyma töreni saat 09:00 da Kızılcahamam Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ertunga ÇAĞLAR’ın komutu sonrasında saygı duruşu ile başlayacak, Kızılcahamam Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Filiz ÇAĞLAR yönetiminde İstiklal Marşımız söylenecek ve Bayrağımız göndere çekilecektir. (Bayrak çekiminde Kızılcahamam Belediyesi Güreş Takımından 3 öğrenci görevlendirilecektir.)
4-       Anıt önündeki programın akabinde protokol üyeleri, tören katılımcıları, gençler ve halkımız eşliğinde, Atatürk Anıtı önünden Şehit Fatih DURU parkına (Büyük Kaplıca karşısı) oradan da Kızılcahamam Lisesine kadar olan yolda, Gençlik Yürüyüşü yapılacaktır.
5-       Anıt önündeki törende sunuculuğu Kızılcahamam Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet DEDELİ yapacaktır.
 
III- KUTLAMA PROGRAMI:
 
1-       19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 09:30’dan itibaren Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri ve siyasi parti ve dernek temsilcileri Kızılcahamam Lisesindeki Kutlama Programında yerlerini alacaklardır.
2-       Kutlama programının yürütülmesinden Kızılcahamam Lisesi Edebiyat Öğretmeni İlker ÇAKICI sorumludur.
3-       Kutlama Programı saat 09:45’te Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayacaktır.
4-       Kızılcahamam Lisesi Tarih öğretmeni Sibel ŞEN günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacaktır.
5-       Kızılcahamam Lisesi 12 TM B sınıfı öğrencilerinden Gülsüm BÜTÜN Gençlik konuşması yapacaktır.
6-       Kızılcahamam Lisesi 11-A sınıfı öğrencilerinden Hakkı AYTEKİN Gençliğe Hitabeyi okuyacaktır.
7-       Kızılcahamam Lisesi 11-A sınıfı öğrencilerinden Ali SAĞLAM şiir okuyacaktır.
8-       Kızılcahamam Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Kızılcahamam Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni M. Sabri SERDAROĞLU yönetiminde halk oyunu gösterilerini sunacaktır.
9-       Kızılcahamam Lisesi 11-C sınıfı öğrencilerinden Sümeyra DEMİREL ve 12 Fen A sınıfı öğrencilerinden Ali Emre ŞAFAK müzik dinletisi sunacaktır.
10-    Öğrencilere yönelik çeşitli yarışmalar yapılacaktır.(Halat Çekme, Çuval Yarışı, Yumurta Taşıma)
11-    Kızılcahamam Belediyesi Güreş Takımı sporcuları, Kızılcahamam Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Feray KILIÇCIOĞLU yönetiminde gösterilerini sunacaktır.
12-    Kızılcahamam Belediyesi Tekvando Takımı sporcuları Tekvando hocaları Nihat İNCİ ve Olcay ARINMIŞ yönetimindeki gösterilerini sunacaktır.
13-    İlçemizde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporcular için ödül töreni yapılacaktır.(Dereceye giren okulların birer temsilcisi programa katılacaktır.)
14-    Türkiye Bisikletli Yaşam Derneği ve Kızılcahamam Belediyesi işbirliği ile Doğaya bisiklet turu etkinliği 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 11:00 da Kızılcahamam Lisesi ve Yabanabat Kültür Merkezi arasındaki yolda start alacak şekilde düzenlenecektir. (Yapılacak olan programa tüm halkımız bisikletleri ile katılabilecektir)
15-    Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı ve Kızılcahamam Belediyesi işbirliği ile 2012 yılının Türkiye’de Çin Kültür Yılı olması münasebetiyle 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 18:00 – 20:00 arası kaplıca otoparkında Ejder ve Aslan Grubu sokak gösterisi düzenlenecektir. (Yapılacak olan programa tüm halkımız katılabilecektir)
16-    İlçemiz Anadolu Lisesi Öğretmeni Yusuf ERSUNGUR tarafından 23 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat 14:00 da Kızılcahamam Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda 19 MAYIS konulu bir konferans düzenlenecektir. Konferansa ilçemizdeki her liseden birer adet sınıf (20 öğrenci) iştirak edecektir. (Öğrencilerle beraber 1 adet öğretmen ve 1 adet idareci de konferansta hazır bulunacaktır.)
 
IV- DİĞER HUSULAR:
 
1-       18 Mayıs 2012 Cuma günü saat 11:00 da Kızılcahamam Lisesinde yapılacak olan prova ve 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü Atatürk Anıtı önündeki tören ve Kızılcahamam Lisesi önündeki kutlama programı için, ses yayın cihazı ve protokolün düzenlenmesi, işyerlerinin bayraklarla donatılması Belediye Başkanlığınca yapılacaktır.
2-       19 Mayıs 2012 Cumartesi günü yapılacak olan programlarda asayiş Emniyet Müdürlüğünce, sağlık tedbirleri Sağlık Grup Başkanlığınca sağlanacaktır.
3-       Çelenk Koyma Programına ve akabinde yapılacak gençlik yürüyüşüne ilçemizde faaliyet gösteren tüm amatör kulüpler sporcuları ile katılacaktır.(Sporcular ve Antrenörler sporcu kıyafetleri ile hazır bulunacaktır.)
4-       Programın uygulanmasından ilgili Kurum ve Kuruluş Amirleri, koordinesinden ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sorumludur.
5-       Bu program Kamu Kurum ve Kuruluşlarına emir, vatandaşlarımıza davetiye niteliğindedir.
 
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26