banner94

TRANSFERLER VE SON GELİŞMELER

Tam 10 haftadır gösterdiğiniz ilgi ve teveccühünüz için teşekkürler. Dünyanın Sporu 10. defa sizlerle.Ligde aranın bitimine bir hafta kala transfer hareketliliği artıyor. Avrupa’da ise futbol heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. NBA’de ise artık sezonu yarıladık.

Bu hafta Beşiktaş’ta bir ayrılık daha yaşandı. Sezon sonu kontratı bitecek olan Babel’i 6 aylığına Fulham’a kiralayan siyah beyazlılar bu transferden kasasına 2 milyon Euro koyacak. Bana göre maddi açıdan mantıklı olsada, Kara Kartal’ın Babel’in yerini nasıl dolduracağı belli değil. İngiltere’de küme düşme mücadelesi veren ve benimde en sevdiğim takımlardan biri olan Fulham bakalım Babel transferiyle üst sıraları zorlayacak mı? Beşiktaş’ta bir diğer ayrılık ise stoperi Pepe’nin , Portekiz’e gitmesi oldu.Eski takımı Porto’ya geri dönen yıldız isim futbola başladığı yerde bırakacak görünüyor. Beşiktaş ayrılan yıldızlarının ikamesini, devre arası transferlerle nasıl sağlayacak bekleyip göreceğiz.

Galatasaray’da ise Serdar Aziz belirsizliği sürüyor. Fenerbahçe ve Trabzonspor’la da adı geçen Serdar’ın ne yapacağı belli değilken takıma Brezilya’lı savunma oyuncusu Marcao transfer edildi. Bana göre kapalı bir kutu olan Marcao’nun sarı kırmızılıların ihtiyacı olan lider stoper mi olup olmayacağını lig başlayınca karar vericez. Öte yandan forvet transferi içinde sona yaklaşılırken,  Alan Carvalho transferinde tüm pürüzler giderilmiş görünüyor. Brezilya’lı golcüyle el sıkışmak üzere olan Galatasaray, Benjamin Tetteh içinse Sparta Prag’dan geri dönüş bekliyor.

Fenerbahçe ise haftayı sessiz geçirdi. Sadık transferinin ardından gözler diğer transferlere çevrilirken transfer üstadı (!) Comolli, 4 transfer yapacaklarını açıkladı. Ancak ligde bu kadar kötü durumdayken ve aranın bitimine 1 hafta kalmışken bu transferlerin kampa yetişmemesi takım için iyi olmadı. Bana göre Fenerbahçe’nin şu an için en önemli transferi ilk meyvelerini AZ Alkmaar hazırlık maçında gördüğümüz Ersun Yanal futbolu olacak.

Futbolun beşiği Premier Ligde, lider Liverpool haftayı kayıpsız atlattı. Deplasmanda Brighton’ı Mısır’lı yıldızı Salah’ın penaltı golüyle geçen kırmızılılar haftayı lider tamamladı. Haftanın sürprizini ise West Ham United Arsenal’i 1-0 yenerek gerçekleştirdi. 4.lük yarışında ağır darbe alan Arsenal,  bu sonuçla 4. Chelsea’nin 6 puan gerisinde kaldı. Haftanın maçında ise Tottenham – Manchester United’ı konuk etti. Maçı deplasmanda 1-0 kazanan United kötü başladığı sezonda 5. Arsenal ile puanları eşitledi ve Solskjaer yönetiminde çıktığı 5.maçıda kazanmış oldu. Bu beş maçın ise yıldızı 4 gol 4 asistle Paul Pogba oldu.

La Liga’da lider Barcelona haftayı 3-0 ‘lık Eibar galibiyetiyle tamamlayarak liderliğini sürdürdü. Messi bu maçta ligdeki 400. golünü attı ve lig tarihinde 400 gole ulaşan ilk futbolcu oldu. Bu alanda Messi’yi sezon başı Juventus’a transfer olan Ronaldo 311 golle izliyor. En yakın takipçisi Atletico Madrid’in 5 puan önünde zirvede olan Katalanlar, ligi rahat bir şekilde şampiyon tamamlayacak görünüyorlar.

NBA’de ise haftalardır tarihi bir seri izliyoruz. Geçen hafta da değindiğim, Houston Rockets  yıldızı James Harden önderliğinde son 17 maçta 14 galibiyet alarak  Batıda zirveye tırmandı. Diğer yandan bu hafta NBA tarihine geçecek bir maç izledik. San Antanio Spurs – Oklahoma City. 14 üçlüğü arka arkaya atarak rekor kıran Spurs, iki uzatma sonunda rakibini 154-147 mağlup etti. San Antanio’nun efsane koçu Popovich ise 1222 galibiyetle NBA tarihinin en çok kazanan 3. koçu konumuna geldi. Sezon başlarında uzun yıllar sonra acaba play-off yapamayacak mı dediğimiz Spurs, Lakers’ı geçerek Batıda 7. sıraya kadar yükseldi ve lider Denver ile galibiyet farkını 3’e kadar düşürdü. All Star arası yaklaşıyor ve NBA’de artık sezonu yarıladık. Play offlar içinse özellikle Batıda kıyasıya bir yarış var.

Tahincioğlu basketbol liginde ise Fenerbahçe Beko liderliğini Avrupa’daki gibi sürdürüyor. Euroleague’de bu hafayı 1 galibiyet 1 mağlubiyetle tamamlayan Fenerbahçe,  hem ligde hemde Avrupa’da bu olağanüstü formunu ne kadar sürdürebilecek merak konusu. Sezonun bu bölümünde birkaç yenilgi alması Obradoviç’in ekibini play offlara daha güçlü sokacağı kanatindeyim. Çünkü bu yüksek form düzeyi sezon sonuna kadar devam etmesi fiziksel olarak mümkün olmayabilir. Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise Avrupa’yı iki galibiyetle tamamladı ve 4. sıradaki yerini korudu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi, Premier Lig’de deplasmanda West Ham United’a 1-0 yenilen Arsenal’den geldi. Yıllardır ligi istediği sıralarda tamamlayamayan Londra ekibi bu sezonda şimdiden ilk 4 sıradaki şansını zora sokmuş gözüküyor.

HAFTANIN OLAYI

Bu hafta Roma’da 2018 yılının en iyi genç oyuncusu Cengiz Ünder seçildi. Bunun dışında Milli - futbolcumuzun Udinese ağlarına gönderdiği golde yılın en güzel golü seçildi. Daha ilk senesinde bonservisi hakkında 70-80 milyon Euro’lardan bahsedilen gururumuz Cengiz Ünder, umarım ligin ikinci yarısında da en az ilk yarısı kadar başarılı olur.

İNENLER

Arsenal

Unai Emery

Cleveland Cavaliers

Lebron’suz Lakers

ÇIKANLAR

Cengiz Ünder

Lionel Messi’nin istatistikleri

San Antanio Spurs

Oje Gunnar Solskjaer

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26