banner94

BALKABAĞI TÜKETMENİZ İÇİN 8 ÖNEMLİ NEDEN

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.

BALKABAĞI TÜKETMENİZ İÇİN 8 ÖNEMLİ NEDEN

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
26 Aralık 2023 Salı 09:05
362 Okunma
BALKABAĞI TÜKETMENİZ İÇİN 8 ÖNEMLİ NEDEN

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında bilgiler verdi.

Bir kase yani 250 gram pişmiş balkabağında yüzde 90'ı sudan oluşur. 50 kalori bulunur .Ayrıca içerisinde  0,2 gram yağ, 2 gram protein,12 gram karbonhidrat,3 gram diyet lifi (posa) mevcuttur. Aynı zamanda multivitamin ve mineral deposu olan balkabağı günlük alınması gereken referans değerlerini baz alırsak ; Günlük A vitamini gereksiniminin %245’ini, C vitamini gereksiniminin %19’unu, Potasyum gereksiniminin %16’sını, Bakır ve manganez mineralleri ile E ve B2 vitaminlerine olan gereksinimin %11’ini, Demir gereksiniminin %8’ini karşılayacak içeriğe sahiptir.

Balkabağının faydaları ise şunlardır;

Göz Sağlığını Korur ve Güçlendirir 

içerdiği yoğun beta-karoten, vücutta A vitaminine dönüştürülerek göz için elzem bir vitamindir. Bu nedenle göz sağlığını ve özellikle de gözlerin düşük ışıkta net görebilme yeteneğini korumada balkabağının oldukça faydası olacaktır.

Kanser Riskini Azaltır 

Balkabağı içerdiği provitaminler sayesinde oksidatif stresi azaltır. Bu da hastalığıa yol açan serbest radikalleri indirgeyip kanserden korunmanıza yardımcı olur. 

Mutluluk Hormonunu Yükseltir 

Çekirdeğinde mutluluk hormonu yani serotonin artıran triptofan aminoasiti bulunmaktadır. Düzenli tüketildiğinde mutluluk hormonunu yükselterek duygu durum bozukluğunuzu olumlu yönde etkiler.

Bağışıklığı Korur 

A, C ve E vitaminleri, folik asit ve demir mineralini içeren balkabağı antioksidant deposudur ve bu sayede hastalık oluşumunu engelleyen bir koruma kalkanıdır diyebiliriz. 

Kilo Vermenizi Kolaylaştırabilir

Zayıflama durumunda kalorisi ve glisemik indexi düşük olması ile birlikte zayıflamanız için harika bir besindir. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde gerekli besin ögelerini de vücudumuz karşılamış olacaktır. 

Cilt Sağlığını İyileştirir 

Beta-karotenin bir özelliği ise güneşin zararlı ışınlarının vücutta ve deride yarattığı olumsuz etkileri de düzeltmesidir.

Tansiyonu Dengeler 

İçerdiği potasyum sebebiyle, sodyumun kan basıncındaki olumsuz etkilerini minimalize ederek tansiyonu düşürür veya regüle eder.

Kalp Sağlığını Korur 

Kan basıncını düzenleyen balkabağı, kalbe giden oksijen miktarını otomatik olarak düzenler bu sayede kalp daha düzgün çalışır. 

Son Güncelleme: 26.12.2023 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26