banner94

Bu hafta ligimiz ve Avrupa’da birbirinden çekişmeli maçlar, sürpriz skorlar vardı. La Liga’da El Classico haftasıydı, BundesLiga’da, Premier Lig’de ve 1. Lig’de zirveler el değiştirdi. Voleybolda ise derbide sahne Fenerbahçe ve Galatasaray’ındı.

Fenerbahçe Kadıköy’de son haftaların flaş ekibi Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Bu skorla çıkışını sürdüren Fenerbahçe, son haftalarda oyun kimliğini de bulmuş durumda. Bu kimlik vazgeçmemek ve skor ne olursa olsun hücum etmek. Kısacası Ersun Yanal’ın futbolu. Fenerbahçe’nin son şampiyon olduğu sezonda Ersun Yanal’ın takımda oluşturduğu kimlikte bunun bir benzeriydi. Hatırlarsak sarı lacivertliler o şampiyonlukta defalarca son dakika golleriyle maç kazanmıştı. Maçla ilgili ise gündeme Fenerbahçe’nın penaltısından önce ofsayt var mı yok mu tartışması damga vururken, hakemin doğru kararıyla Fenerbahçe maçı kazandı ve nefes aldı. Bu maçın ilginç istatistiği ise Volkan Demirel hariç tüm oyuncuların rakip kaleye şut çekmesi oldu.Bombardıman.

Beşiktaş ise Kayserispordeplasmanındaydı. Haftalardır kronikleşen, buralarda defalarca yazdığım, takım ve hocasının konsantrasyon kaybı nedeniyle her hafta yarıştan uzaklaşan siyah beyazlılar bu maçtada 2 puan bıraktı ve liderin 13 puan gerisinde kaldı. Doymuş futbolcular ve Milli Takıma gitmeyi çok önceden (kardeşinin açıklamasıyla da öğrendiğimiz) kafasına koyan Şenol Güneş takıma faydalı olamıyor. Artık Beşiktaş 3. sıradaki yerini sezon sonuna kadar koruyup, yeni teknik direktörüyle yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Galatasaray ise Erzurum deplasmanında dondu kaldı. Maçtan 1-1 ‘lik beraberlikle ayrılan sarı kırmızılılar ile lider Başakşehir’in arasındaki puan farkı 8’e çıktı. Devre arasında büyük umutlarla alınan Diagne’nin formsuzluğu, yine devre arası transferi Marcao’nun amatör hataları ile maçı kazanamayan Galatasaray’ın Başakşehir’i yakalaması zor görünüyor. Burada bence artıkkulübün umudu Başakşehir’in final maçlarını oynayamaması olmalı.

Başakşehir bu hafta liderliğini perçinledi. Malatya deplasmanından 0-2 galibiyetle dönen takım Galatasaray ile puan farkını 8’e çıkardı ve önündeki zorlu fikstür öncesi puan farkını arttırmış oldu. Bakalım Başakşehir mucizeyi gerçekleştirip ligimizin 6. şampiyonu olabilecek mi? Bu yarışta Galatasaray’ı hep daha önde gördüm ancak bu haftayla birlikte Başakşehir için sanki tünelin ucunda ışık belirmeye başladı.

La Liga’da ise El Classico haftasıydı. Şampiyonluğa koşan Barcelona Real Madrid’i deplasmanda 0-1 yendi ve galibiyet sayısında Real Madrid’i 87 yıl sonra geçti. Madrid ekibi bu sonuçla 48 puanla 3. Sırada kaldı. Ayrıca Katalanlar, La Liga tarihinde Real Madrid'i Santiago Bernabeu'da üst üste dört kez yenen ilk takım oldu.

Premier Lig’de ise haftalardır beklenen oldu ve Liverpool liderliği City’ye kaptırdı. Son 6 maçta 2 galibiyet alabilen Liverpool için, 30 sene sonra bu sene o sene mi diye düşündük ancak bunun çok zor olduğunu haftalar önceden görmeye başladık. Futbolun beşiğinde Kuzey Londra derbisinde ise Tottenham ile Arsenal 1-1 berabere kaldı.

BundesLiga’da ise sezona çok kötü başlayan BayernMünih  24. Haftada Dortmund ile puanları eşitledi. Dortmund’un zayıf rakibi Augsburg’a mağlup olmasıyla iştahlanan Alman Devi ligin iyi takımlarından Mönchengladbach’ıdeplasmanda 1-5 yendi ve şampiyonluk için önemli adım attı.

NBA’de ise gündem yıllar sonra Lebron James’in playoff’lara girememe tehlikesi.  Sezona şampiyonluk olmasa da en azından Batı Finali olabilir mi diye başlayan Lakers’ın, şu an ki durumu bence çok sürpriz değil. Lebron’un takım arkadaşlarından memnuniyetsizliği, Davis takasının gerçekleşmemesi, Batı çekişmesinin Doğu’nun yakınından uzaktan alakası olmaması ve tüm bunların üzerine ligin vasat takımlarından Phoenix Suns karşısındaki dağınıklık ve ortaya konan oyun işlerinin çok zor olduğunu gösteriyor.

Voleybol Efeler Liginde Fenerbahçe 2-0 geriye düştüğü maçta deplasmanda Galatasaray’ı 3-2 yendi. Bu sonuçla Galatasaray 3. sırada kaldı, Fenerbahçe ise 6. sıraya yükseldi.

HAFTANIN OLAYI

Ankaragücü taraftarı Mert Turgut Çakır ve Eren Açıkgöz Antalya deplasmanından dönerken geçirdikleri trafik kazasında maalesef hayatlarını kaybettiler. Deplasman taraftarının çektiği cefa, verdiği emek, gösterdiği fedakarlık çok özeldir. Bu duyguları hisseden, tuttuğu takımın armasının peşinden giden ve bu yolda vefat eden kardeşlerimizin toprağı bol olsun. Allah ailelerine sabır versin. Ankara’mızın başı sağolsun.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

2012 yılından beri Türkiye Futbol Federasyonunun başında olan Yıldırım Demirören, görevinden ayrıldı. Holdingi bahis ihalesini kazandıktan sonra beklenen bu karar, bu hafta gerçekleşti.  Burada ilginç olan bu istifa kararından yarım saat önce A Milli Takım Teknik Direktörünün Şenol Güneş olarak açıklanması oldu. Şenol Güneş’in Milli Takıma gitmesi haftalar önceden belliyken neden yarım saat önce bu karar açıklanır? Bu kontrata kim imza attı? Neden 4 yıllık anlaşma? Kaçırmamamız gereken nokta Demirören’in istifası ve Şenol Güneş’in bu göreve gelmesi değil. Bu gelişmelerin olacağını haftalar önce de Dünyanın Sporunda yazmıştım. Önemli olan bu kara neden yeni yönetime bırakılmadı, bırakılmadıysa neden sözleşme 4 yıllık?

İNENLER

Boston Celtics

Liverpool

Dortmund

Beşiktaş

ÇIKANLAR

Fenerbahçe Spor Kulübü amatör branşları

TraeYoung

Ozan Kabak

Denizlispor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26