banner94

MİLLİ TAKIMIMIZ EURO 2020’DE.  

A Milli Takımımız 5. kezAvrupa Şampiyonası’na katılırken tarihimizde ilk kez 1 maç önceden turnuvaya katılma biletini aldık. Bu yaz Millilerimizden beklentimiz çok yüksek, bu beklentiyi onların Milli formaya sahip çıkışı ve formaya verdikleri ruhları oluşturdu.

Millilerimiz bu hafta ilk maçta evinde İzlanda’yı ağırladı. Tur için beraberliğin yettiği maç 0-0 bitti ve uzun yıllardır ilk kez hesap yapmadan turnuva bileti almış olduk. Her turnuva öncesi son maça kalan, o takım yenilirse, biz yenersek, diğeri şu kadar gol atarsa vs. vs. hesapları gündem bile olmadan son Andorra maçı öncesi Euro 2020’ye katılmayı garantiledik. Grupların en başarılı takımları arasında olan Milli Takımımız bu sonuçla evinde kalesinde gol görmedi.

İzlanda maçı sonrası A Milli takımımızdan Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Çağlar Söyüncü, Efecan Karaca, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir ve Mert Günok aday kadrodan çıkarılırken Ümit Milli Futbol Takımımızda forma giyen Ahmet Kutucu, Berkay Özcan, Güven Yalçın ve Mert Müldür, A Milli Takım'a dahil edildi.

ilk maç sonrası hem yeni oyuncuları görmek hem de turnuva öncesi ilk hazırlık maçına dönüşen Andorra deplasmanından Millilerimiz 2-0 galibiyetle döndü. Rakibimiz Fransa’nın da deplasmanda Arnavutluk’u yenmesiyle grubu 2. Sırada tamamlayan Milli Takımımızın oynadığı futbol ve yaşattığı heyecanın tadı damağımızda kalırken şimdiden Haziran ayını beklemeye başladık bile.

Milli Takımda yakaladığımız jenerasyon öyle özel ki ülkemizi 3-4 turnuva götürebilecek kapasitede. Dünya standartlarının üzerinde stoperlerimiz, Merih, Çağlar, Ozan, Kaan, çok iyi kalecilerimiz Mert, Altay, Uğurcan gibi geleceğinden emin olduğumuz mevkiler başta olmak üzere tüm takımımız 1 yılda Şenol Güneş ile adeta küllerinden doğdu. Çok değil geçen sene bu takım Uluslar Liginde küme düşmüş ve çoğunlukla o zamanlar adamlar tabiriyle, Milli formayı para ve eğlence yeri gören futbolcular giyiyordu. Ülkemizde Milli Takımın maçı olduğu günleri unutmuş, televizyonda denk gelsek bile izlemeden geçiyorduk. Şenol Güneş ile 2019’da 1 maç kaybeden Millilerimiz hem Milli Takımın ne olduğunu hatırlattı hem de geleceğe umutla baktığımız bir jenerasyon yakaladık.  Son üç ev sahibi maçımızı üç büyüklerin stadyumlarında oynayan takımımız yıllar sonra İstanbul’da Milli Takımımızın herkesçe desteklenebileceğini de ispatlamış oldu.

Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımımızı hem Dünya Kupası'na hem de Avrupa Şampiyonası'na götüren ilk teknik adam oldu.Şenol Güneş, Andorra maçıyla ay yıldızlı ekibimizin başındaki 62. karşılaşmasına çıktı. Güneş yönetiminde oynadığımız 61 maçta, 32 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadık. 94 gol attık, kalemizde 54 gol gördük.

EURO 2020, Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümü olması dolayısıyla tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.  Kura çekimi 30 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerindeki şampiyonaya 12 kent ev sahipliği yapacak. Açılış maçının İtalya’daki Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

EURO 2020 grup maçlarının oynanacağı şehirler şöyle:

A Grubu: Roma (İtalya), Bakü (Azerbaycan)

B Grubu: Saint Petersburg (Rusya), Kopenhag (Danimarka)

C Grubu: Amsterdam (Hollanda), Bükreş (Romanya)

D Grubu: Londra (İngiltere), Glasgow (İskoçya)

E Grubu: Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)

F Grubu: Münih (Almanya), Budapeşte (Macaristan)

Pırıl pırıl Milli Takımımız için hedef Londra!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26