banner94

MİLLİ MAÇLARLA DOLU TARİHİ HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Sevindik üzüldük, milli maçlarla dolu bir hafta sonunu geride bıraktık. Türk spor tarihimizin en başarılı dalı kadınlar voleybolda, Filenin Sultanları Avrupa 2. si oldu, basketbolda 12 Dev Adam Dünya şampiyonasına veda etti, Futbolda ise 56 maçtır yenilen Andorra’yı 89. dakikada devirdik.

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonasında finalde Sırbistan’a 3-2 yenildi ve Avrupa 2. si oldu. Tarihimizde ilk kez kupayı almaya bu kadar yaklaşmışken basit hatalarla şampiyonluğu kaçırdık. Setlerde 2-1 geriye düştüğümüz halde önce 2-2’yi yakaladık, final setinde bir ara 11-7 öne geçtik. Ancak olmadı. Tarihimizin en genç kadrolarından biriyle oynadığımız turnuvada, bu seviyede bir anlık konsantrasyon kaybı maçı kaybetmemize neden oldu. Maça Sırbistan antrenörüGoranTerzic’in oyunu soğutma taktikleri damga vurdu. Ne zaman seri yakalasak, tribünler havaya girse, Terzic’in hakemlerle girdiği diyaloglar oyunu soğuttu. Oyunun son anlarında yaşanan gerilim ve heyecanı iyi değerlendiren son şampiyon Sırbistan final setini de 15-13 kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Günlerdir bize çok güzel günler yaşatan Filenin Sultanları bu istikrarla elbet o kupayı ülkemize getirecek.

12 Dev Adam oyun senaryolarını hiç tahmin edemeyeceğimiz Amerika ve Çekya maçlarını kaybetti ve Dünya Şampiyonasına erken havlu attı. Bu sonuçla Olimpiyat elemeleri hakkını devam ettiren millilerimiz klasman grubunda ilk maçında Karadağ’ı mağlup etti. Karadağ maçını ilk 36 dakika ve son 4 dakika olarak ikiye ayırıyorum. İlk 36 dakikada hiçbir varlık gösteremeyen ve sürekli geriye düşen takımımız bir anda canlandı ve yakaladığı seriyle maçı 79-74 kazanmayı başardı. Şimdi rakip Yeni Zelanda. Millilerimiz Yeni Zelanda’yı yendiği taktirde turnuvanın sıralamasında 17-20 arasında yer alma şansını yakalayarak olimpiyat elemelerine katılma hakkı kazanacak. Amerika maçı ise hayatımız boyunca unutamayacağımız bir maç oldu. Yıllardır kaybetmek nedir bilmeyen basketbolun vatanı Amerika’ya 93-92 yenildik ve tarihi bir fırsatı elimizden kaçırdık. Uzatmaya giden maçta kaçırdığımız 4 serbest atışla maçı dramatik bir şekilde kaybettik. O maçta bozulan moraller Çekya maçında da devam edince hayal kırıklığıyla turnuvaya veda ettik.

Futbolda ise tek kale oynadığımız maçta Andorra’yı 89. Dakikada Ozan Tufan’ın golüyle 1-0 yendik. Maç boyu Andorra’ya nefes aldırmadık ancak dakikalar geçtikçe rakibin direnci arttı ve bizim kafamızda acaba yenemeyecek miyiz düşüncesi yerleşti. Andorra son 56 maçının tamamını kaybeden bir ülke. Son anda gelen Ozan’ın golü adeta takımımızı tarihe geçmekten kurtardı. Bu sonuçla 5 maç sonu 12 puana ulaşan millilerimiz Salı 21:45’de oynayacağı Moldova maçını beklemeye başladı. Moldova’dan alacağımız 3 puan grupta ilk iki sıra için çok kritik.  Andorra maçıyla 100. Milli maçına çıkan bana göre futbol tarihimizin en iyi oyuncusu kaptan Emre Belözoğlu ise maç sonunda omuzlara alındı. Emre’nin ilk Milli maçında, kadroda 1-2 yaşında olan oyuncularımız mevcut. Futbolumuzda yıllardır sol bek sorunumuza çözüm bulamazken, Burak Yılmaz’ın yokluğunda forvet eksikliğimizde öne çıkıyor. Everton’da süre bulamayan Cenk Tosun’un formsuzluğu maça damga vurdu. Umarım bu sezon Cenk kendini gösterme fırsatı bulur ve eski günlerine geri döner.

Üç branşta, üç Milli Takımımızda ortak ve en güzel şey, çok iyi jenerasyonlar yakalamamış olmamız. Bu gençler Emre Belözoğlu, Eda Erdem, Ersan İlyasova gibi deneyimli isimlerle pişecekler. Ancak bu süreçte, sabırla bu takımlarımıza sonuna kadar güvenmeliyiz. Yıllardır bu heyecanları yaşayamadık, tüm takımlarımıza yaşattıkları bu heyecanlar için sonsuz teşekkürler.

Milli takımlarımızda şimdi hedefler, basketbolda Yeni Zelanda, futbolda Moldova galibiyetleri!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26