banner94

KAYMAKAM TÜRET TARAFINDAN 1961 YILINDA DİKİLDİ

Kızılcahamam Engelliler Derneği (KEDER) Başkanı Yusuf Ziya Ertürk 1961 yılında dikilen Ağaçların kesilmesiyle birlikte yaptığı açıklamada bakın ne dedi.

KAYMAKAM TÜRET TARAFINDAN 1961 YILINDA DİKİLDİ

Kızılcahamam Engelliler Derneği (KEDER) Başkanı Yusuf Ziya Ertürk 1961 yılında dikilen Ağaçların kesilmesiyle birlikte yaptığı açıklamada bakın ne dedi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
29 Nisan 2014 Salı 21:48
2954 Okunma

Kızılcahamam Engelliler Derneği (KEDER)  Başkanı Yusuf Ziya Ertürk 1961 yılında dikilen Ağaçların kesilmesiyle birlikte yaptığı açıklamada bakın ne dedi.

30 Mart yerel seçimlerde Gerek Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Gerekse Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’în verdiği söz üzerine ilçe içerisinde Başlayan Ummalı yol çalışmalında yol içinde kalan sert çınar olarak bilinen ve 1961 yılında İlçe Kaymakamı Kemal Macit Türet tarafından diktirilen ağaçların kesilmesi hakkında konuşan KEDER Başkanı Yusuf Ziya Ertürk;

Dönemin Kaymakamı Kemal Macit Türet tarafından dikilen ağaçlar amacına ulaşmadı;

“ 1960 İhtilalından sonra Belediye Başkanının görevden alınmasıyla birlikte görevi devralan Dönemin Kaymakamı Kemal Macit Türet  1961 yılında soğuksu Caddesini o kadar güzel bir giriş yapmak istedi fakat amacına ulaşamadı. 1961 yılında soğuksu caddesine dikilen ağaçlar Ankara Kumrular sokak gibi karşıdan karşıya birbirine yapışıp soğuksuya bir tünelden geçer gibi gidilecekti fakat Elektrik kurumu ağaçların dalları tellere deydiği için hersene budama yaptılar bu üst üste olunca ağaçların gövdesi büyüdü talar bu amaca ulaşmadı” diye konuştu.

Başkan Ertürk; “Ağaçların yol ortasında kalmasında da sıkıntı olduğunu belirterek kesilen ağaçların yerine dikilecek daha düzgün ve gösterişli ağaçlar olacağına inanarak kesimi yerinde bulduğunu ifade ederek bu ağaçları biz değerlendiriyoruz  Doğada Atık ve artık yoktur önemli olan değerlendire bilmektir” dedi.
















































Son Güncelleme: 30.04.2014 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ipek 2014-04-29 22:55:23

yeni nesillere yaşanılabilir, güzel,huzurlu ve sağlıklı bir kızılcahamam birakmak için gerekli bir çalışma...önemli olan yerleşim alanı dışın daki yeşil alanları koruya bilmek...

Avatar
ceylan 2014-05-02 06:56:21

asıl mesele sokaktacaddede yada asfaltta yürüyebilmek biz bunu yapamıyoruz sebebi seçimden sonra çoğalan ankaradan getirilip atıldığı söylenen köpekler etrafı sarmış büyüklükleri insanı ürperten bu köpekleri belediye lütfen toplayıp çaresine bakın yürüyüş yapamıyoruz....

banner89

banner83

banner26