Kızılcahamamlı hemşerimiz Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Cumhurbaşkanlığı kararıyla İçişleri Bakan Yardımcısı oldu.
Kübra Güran Yiğitbaşı, 2022 yılında Afyonkarahisar Valiliği görevine atanmış ve bu atama kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. O dönem yapılan değerlendirmelerde, Türkiye’de valilik makamına getirilen ilk başörtülü isim olması nedeniyle atama uzun süre gündemde kalmıştı.
Son karar ile birlikte Yiğitbaşı, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilmiş oldu.
KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?
1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı, kaymakam bir babanın kızıdır. Evli ve 3 çocuk annesidir. İletişim ve gazetecilik üzerine eğitim olmasına karşın devletin üst kademelerinde görevlendirilmişti. Son olarak Afyonkarahisar Valisi olarak görev yapan Yiğitbaşı, İçişlerin Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.
AKADEMİK KARİYER VE UZMANLIK
Eğitim: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (Lisans), İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji (Yüksek Lisans) ve Marmara Üniversitesi Gazetecilik (Doktora).
Akademisyenlik: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyeliği ve dekan yardımcılığı yaptı. Doçent unvanıyla medya etiği, çocuk yayıncılığı ve siyasal iletişim dersleri verdi.
