banner94

LİGLERDE SON VİRAJA GİRİLDİ 18

Liglerde artık son viraja geldik. İtalya, İspanya ve Fransa’da iş biterken. İngiltere ve Almanya’da nefes nefese bir yarış var. Ligimizde ise Başakşehir maç fazlasıyla son 9 hafta öncesi puan farkını 11’e çıkardı ve artık ‘’şampi…’’ unvanını aldı diyebiliriz.

Ligde haftanın maçında lider Başakşehir ile tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe karşılaştı. Fenerbahçe’yi evinde 2-1 mağlup eden Başakşehir, adım adım tarihi bir zafere gidiyor. Maçın ilk yarısında oyuna hakim olan Başakşehir’e, Fenerbahçe ikinci yarıdaki etkili oyunuyla cevap verse de Başakşehir, son bölümde bulduğu golle sonuca gitmeyi başardı. Ligin en iyi kadrosu olmasına rağmen çok klasik ve göze hitap etmeyen futboluna devam eden lider, Emre’nin önderliğinde şampiyonluğa kilitlenmiş durumda. Fenerbahçe ise yine rahat bir nefes alamazken, Volkan’ın formsuzluğu devam etti. Fenerbahçe’de Ersun Yanal’ın gelişi ile oyun tarzı değişti ancak atan ve tutan olmayınca sonuç değişmiyor.Sezon başından beri 41 gol pozisyonu veren Fenerbahçe kalesinde 36 gol gördü. Bununla birlikte 25 haftada sadece 30 gol atınca da kötü günlerin sonu gelmiyor. Son 9 haftada gelecek sezonun planlamasını yapması gereken Fenerbahçe, bu çerçevede Volkan, Skirtel, Frey, Ayew gibi gelecek sezon kadroda olmayacak isimlerle şimdiden yolları ayırmalı ve takımda kalacaklarla ligi bitirmeli.

Beşiktaş evinde Konyaspor’u uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 mağlup etti. Hep yazdığım gibi Beşiktaş’ın tek hedefi 3.’lüğü korumak olmalı. Kafaca sezonu bitiren oyuncuları ve teknik direktörü ile 3. olmak, Beşiktaş için gerçekçi hedef olarak görüyorum. İkincilik iddiası devam ederken, haftalar önce teknik direktörüyle kafaca yolların ayrılması ve kafaca takımda olmayan oyuncularla yola devam edilmesi ise yönetime yazar.

Premier Ligde City ve Liverpool haftayı kayıpsız geçerken, City 1 puan farkla liderliğini sürdürdü. Haftanın maçında ise Arsenal ile Manchester United Londra’da karşılaştı. Maçı 2-0 kazanan Arsenal, Ole Solskjaer yönetiminde ki Manchester United’a ilk mağlubiyetini tattırmış oldu. Tam 12 maç sonra mağlup olan Kırmızı Şeytanlar, Arsenal’in 3 puan gerisinde haftayı 5. sırada tamamladı. Şampiyonluk kadar 4.lük çekişmesi de Premier Ligde çok önemli çünkü İngiltere’de ilk 4, Şampiyonlar Ligi demek.

İspanya’da Barcelona,  Fransa’da Paris SG, İtalya’da Juventus açık ara şampiyonluğa gidiyorlar.

BundesLiga’da ise nefes nefese şampiyonluk mücadelesinde averajla Bayern Münih Dortmund’un önünde. Haftayı galibiyetlerle kapatan iki takımın mücadelesi son haftaya kadar sürecek görünüyor.

Euroleague’de temsilcimiz Anadolu Efes sezonun en önemli galibiyetini aldı ve 4. sıradaki yerini sağlamlaştırdı. En yakın rakibi Barcelona’yı yıldızı Shame Larkin’in efsane oyunuyla mağlup eden Efes bu sonuçla 5. ile arasını 1,5 galibiyete çıkartı. Lider Fenerbahçe ise Real Madrid mağlubiyetiyle haftayı kapatırken, temsilcilerimiz play-offlara ev sahibi avantajıyla girmeye hazırlanıyor. Artık Euroleague’de gözler play-offlarda.

NBA’de yıllar sonra Lebron’suz play-offlar yaklaşırken,  hemen hemen ilk 8’ler şekillendi.  Sezonun hayal kırıklığı takımı şimdiden Lakers olurken, 50 galibiyete 66 maçta ulaşan Milwaukee ligin en formda ekibi.

HAFTANIN OLAYI

Ankaragücü taraftarı Bursaspor maçında, kaybettiği iki taraftarını unutmadılar. Maç önü koreografileri ve maç boyu tezahüratlarla andıkları Eren ve Mert’in isimleri yazılı tişörtlerle maçı izlediler. Bu acı kayıptan sonra Ankaragücü tribünleri futbol ailesine sevgi ve kardeşlik mesajları verirken, aslında tek gerçeğin ölüm olduğunu birkez daha hatırlattılar.    

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Son 3 sezon şampiyonlar ligi şampiyonu Real Madrid, son 16 maçında, 2-0’ın rövanşında sahasında Ajax’a 4-1 yenildi ve bu sezon kupaya erken veda ederek haftanın sürprizine imza attı. Ronaldo’nun Juventus’a gidişi, Zidane’ın takımdan ayrılması ile çöken Madrid ekibinin bu hezimet sonrası transfere 750 milyon Euro ayırdığı haberleri sızdı. Bu bütçede ilk hedefse Neymar.

İNENLER

Real Madrid

Erzurumspor

Chelsea

Osmanlıspor

ÇIKANLAR

Shame Larkin

Anadolu Efes

Gençlerbirliği

Arsenal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26