banner94

UNESCO KIZILCAHAMAM'DA TOPLANDI

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması Kızılcahamam’da Başladı.

UNESCO KIZILCAHAMAM'DA TOPLANDI

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması Kızılcahamam’da Başladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
18 Kasım 2022 Cuma 18:02
292 Okunma
UNESCO KIZILCAHAMAM'DA TOPLANDI

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması Kızılcahamam’da Başladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Peker Aşkar, Turizm Kültür Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz,  UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Öcal Oğuz, Eski Bakan Prof.Dr. Nabi Avcı Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti ve MHP Kızılcahamam İlçe Başkanları ve Unesco Türkiye ailesi katıldı.

Toplantıda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Öcal Oğuz açılış konuşması yaparak Eski Bakan Prof.Dr. Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Peker Aşkar, Turizm Kültür Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’da konuşma yaptı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar konuşmasında; NESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşmasına Kızılcahamam’ımızda ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kuruluş amacı, özellikle ikinci dünya savaşının ardından yeni dünyayı kültür, eğitim ve bilim ile inşa etmek üzerine olan UNESCO’nun Birleşmiş Milletler çatısı altında yürüttüğü çalışmalar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın ‘’ Dünya 5 ten büyüktür’’ sözünün aslında bir ispatı niteliğinde. Çünkü tüm dünyanın kendine ait bir kültürü, dili, dini ve yaşayış biçimi vardır. Bu zenginliğe sahip çıkarak sürdürülebilirliğini sağlamak tüm dünyamız için önem arz etmektedir.

Sağlıktan kongreye, inançtan tarihe, turizmin pek çok alanına ev sahipliği yapan ilçemiz Kızılcahamam’da ise kökleri milyonlarca yıl önceye dayanan Jeosit alanlarımız ile yüzlerce yıllık tarihi olan kültür varlıklarımızın UNESCO tarafından değerlendirilmeye alınması bu kadim topraklar için çok önemlidir.

Bu konuda Kızılcahamam Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri de yerine getirmeye her zaman hazırız dedi.

 UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun altıncı büyük buluşması yarın sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26