banner94

TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Türkiye'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak.

TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Türkiye'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Ağustos 2014 Cumartesi 12:08
558 Okunma
TÜRKİYE SANDIK BAŞINA GİDİYOR


Türkiye'de yarın yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde 52 milyon 894 bin 115 seçmen, 165 bin 108 sandıkta oy kullanacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın yarışacağı seçimde, vatandaşlar TC kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeler ile oy kullanabilecek.

Bu seçimde, ilk defa oy pusulalarında adayların fotoğrafları yer alacak. YSK'da çekilen kura sonucunda pusulanın ilk sırasında Erdoğan, ikinci sırasında Demirtaş, üçüncü sırasında İhsanoğlu'nun fotoğrafı bulunuyor.

Yurt dışındaki vatandaşların kullandığı ve uçaklarla Ankara'ya getirilen oylar, Türkiye'deki seçimin tamamlanmasının ardından buradaki oylarla birlikte sayılacak.

-Kimliği "tereddütsüz" ortaya koyan resmi belge ibrazı gerekiyor

Seçmenin kimlik tespitinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekecek.



NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN



Son Güncelleme: 09.08.2014 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2014-08-10 00:06:06

***** ""Kızılcahamam'da (RTE % 85.0 – E.İ %14.0 - S.D 0.5) Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları tahmini"" sonuçlarının; TÜRKİYE CUMHUR BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ SONUCU OLARAK NETİCELENMESİNİN (Ve 2015 ve devamı GENEL SEÇİMLERİ sonucu olarak neticelenmesinin ) SEBEPLERİNİ - VESİLELERİNİ NASİP EYLE (Amin - Amin - Amin)

***** Bu İnanç ve amaçla ve Allah (c.c) Nasip ederse işaallah, yarın gidip CHP’nin – MHP’nin – BBP’nin - SP’nin tabanını oluşturan ve siyaseti İSLAMA VATANA MİLTE DEVLETE hizmetin ARACI olarak gören tüm kardeşlerimle beraber OY’yumu/Oy’umuzu, II Atatürk – II Fatih - II Kanuni Adam gibi Adam Muhterem RTE’na vereceğim/vereceğiz işaallah.

banner89

banner83

banner26