banner94

ŞEYH ALİ SEMERKANDİ KÜLLİYESİ AÇILDI

Çamlıdere’de bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi çevresinde yapılan dev parkın açılışı yapıldı.

ŞEYH ALİ SEMERKANDİ KÜLLİYESİ AÇILDI

Çamlıdere’de bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi çevresinde yapılan dev parkın açılışı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Mayıs 2015 Perşembe 08:17
2055 Okunma
ŞEYH ALİ SEMERKANDİ KÜLLİYESİ AÇILDI

Çamlıdere’de bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi çevresinde yapılan dev parkın açılışı yapıldı.

Yemyeşil bir atmosferdeki sosyal ve eğlence alanlarının da bulunduğu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 27 bin 967 metrekarelik parkın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Fomget Halk Oyunları Grubu’nun gösterileri ve Mehter Takımı’nın marşları ile başlayan açılış törenine; Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ve eşi Füsun Can, Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek,XX. dönem Ankara Milletvekilliği yapmış olan Hasan Hüseyin Ceylan, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda Çamlıdere’li vatandaş katıldı.

Çamlıdere Belediye Başkanımız Caner Can büyük bir coşkuyla çıktı kürsüye, bizi burada sizlerle buluşturan; birliğimizi, beraberliğimizi sağlayan mübarek zat Şeyh Ali Semerkandi hazretlerinin huzurunda saygıyla eğiliyorum diyerek başladığı konuşmasında” Bu güzel Zat’a yakışır bu güzel külliyeyi yapan, yaptıran, emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Melih Gökçek beyefendiye ve kıymetleri eşleri Nevin Gökçek hanımefendi’ye ve emeği geçen tüm personeline teşekkür ederim. Bir mum, bir kandil yandığı zaman sadece etrafını aydınlatır. Güneş tüm alemleri aydınlatır. İşte Hz Mevlana, Hacı Bayram-ı Veli, Şeyh Ali Semerkandi Hz. inanın bunlar bir güneştir. Yaşadıkları çağdan bu güne kadar, bu günden de sonsuza kadar bu alemleri aydınlatmaya devam edeceklerdir. Yeter ki biz bu aydınlıktan nasibimizi alalım. “Yürü! Hür mâviliğin bittiği son hadde kadar!... İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar.” İnanın ben çocukluğumdan altmış yaşıma kadar hayâl ettim. Allah bu hayâli bana kısmet etti: Kısmet ettirenlere de şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler de konuşmalarında “Çamlıdere tarihi günlerinden birisini yaşıyor. Çamlıdere çok değişti ve değişmeye devam ediyor. Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can’ı yaptığı hizmetlerinden dolayı taktir etmişimdir, buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Bizim yöremizin bir sözü vardır – Çenesi çalışanın eli çalışmaz derler- ama maşallah Caner başkanımızın hem ağzı laf yapıyor hem de eli iş yapıyor. Geldiği günden beri Çamlıdere’nin çehresini değişti, kalan dört yılda da 7-24 çalışarak inşallah Çamlıdere’yi değiştirmeye devam edecektir. Şey Ali Semerkandi Hazretleri Dünya, Türkiye ve yöremiz için önemli bir zattır. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce binlerce insan buraya geliyor ve ziyarette bulunuyor. Böyle önemli bir şahsiyete de ancak bu kadar güzel bir yer yakışırdı. Burayı bu hale getiren başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek ve değerli eşleri Nevin Gökçek olmak üzere, aynı zamanda Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can’a çok teşekkür ediyorum. ” diyerek sözlerine devam eden İşler, Çamlıdere’ye Kamil Bostan Bey’in bir İlkokul yaptıracağını bunu da bu sene başlayacağı müjdesini vererek sözlerini noktaladı.

Nevin Gökçek de konuşmalarında “Bugün çok mutluyum, buranın hayranıyım. Fırsat bulduğum her an geliyorum… Önceden dua edip, hemen Ankara’ya dönüyordum. Şimdi yerler genişlediği ve yeni yerler yapıldığı için burada daha uzun süre kalabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Siz Çamlıdere’lileri çok seviyorum. Allah da sizi sevsin ve sevdirsin” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Melih Gökçek , Ben Caner Can’ın bu kadar mükemmel konuştuğunu bilmiyordum, maşallah döktürdü de döktürdü. Kendimi onun yanında ciddi bir hatip olarak kabul edemiyorum. Bundan sonra Allah nasip ederse, mitinglerde sık sık Caner Can’ı çıkaracağız öyle anlaşılıyor diyerek başladığı konuşmasında” Burada bulduğumuz manevi havayı Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin olduğu yerde hissediyoruz. Onun için buranın değeri bambaşka. Burayı tadığımızdan beri, gerek eşim olsun gerek ben buraya geldiğimiz zaman ayrı bir havaya bürünüyoruz. Öyle zannediyorum ki, tüm Çamlıdere’liler bundan dolayı ayrı bir mutluluk yaşıyor. Türbeye ilk geldiğimde burası çok garipti, sağolsun Caner Başkan türbeden yapmaya başladı biz de yukardan ve ortaya böyle güzel bir eser çıktı. Ankara ilçeleri arasında bize en fazla desteği veren Çamlıdereydi, o yüzden de Çamlıdere’ye ne kadar hizmet etsek haklarınızı ödeyemeyiz. Hizmete gerek köylerde olsun, gerek ilçede devam edeceğiz. Bu seçimlerden sonra, köy konağı ( aynı şekilde taziye evi olarak da kullanılıyor) taziye evi olmayan köy kalmayacak. Bunu nasıl yapacağız derseniz, bunu en fazla oy veren köyden başlayıp sırayla tüm köylere bu hizmeti götüreceğiz. Allah nasip ederse, köylerimize değişik projelerimize devam edeceğiz. Arıcılık, hayvancılık ve tohum yardımı olmak üzere bu takviyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız diyerek sözlerine devam eden Gökçek, Çamlıdere’nin nesli hep Şeyh Ali Semerkandi gibi olsun” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve katılımcılar, türbe önüne yapılan müze ve kafeterya ile satış mağazaları bölümünü gezerek, Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’ni ziyaret ettiler.

SEMERKANDİ TÜRBESİ’NE YAKIŞIR PARK

Büyükşehir Belediyesi ve Çamlıdere Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 27 bin 967 metrekarelik dev parkın 17 bin 867 metrekarelik alanını yeşil alanlar kaplıyor. 1100 adet uzun boylu ağaç, 58 bin 400 çalı grubu ile 3 bin çiçek dikiminin gerçekleştirildiği parkta, havuz etrafına kurulan kamelyalar ise yeşil ile mavinin huzurunu yaşatıyor. Türbe’den parkın izlenebilmesi için tasarlanan 5 seyir terası ise ziyaretçilerin dinlenebileceği bir alan oluşturuyor. Müze, Halk Ekmek Fabrikası tarafından açılan kafeterya ve 12 adet satış mağazası da yine ziyaretçilerin uzunca vakit geçirebilmelerine olanak sağlıyor. Sosyal donatı alanlarının da bulunduğu parkta ayrıca, çocuklar ve büyükler için spor ve eğlence bölümü ile 1400 metrekare büyüklüğünde yapay bir gölet yer alıyor.

Deneyimli güvenlik görevlileri ve kameralar ile 24 saat denetim altında olan türbede 52 araç ve 11 otobüsün sığabileceği dev bir otopark da bulunuyor.











































































Son Güncelleme: 07.05.2015 08:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serpil yıldız 2015-05-08 10:16:07

ankara 2. bölge milletvekili adayı sayın adem ceylan neden gelmedi, yada davet edilmedi, il özel idare müdürü iken çamlıdere'ye, köylerine küçümsenemeyecek derecede çok fazla emek vermişti. çamlıderelilerin hemşehrisi olan sayın adem ceylan'nın emeklerini birkez daha düşünmesi gerekiyor.

banner89

banner83

banner26