banner94

SAĞLIKÇILAR İLE AKŞAM YEMEĞİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından, Kızılcahamamda görev yapan sağlık personeline Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu’nda akşam yemeğinde verildi.

SAĞLIKÇILAR İLE AKŞAM YEMEĞİ

Kızılcahamam Belediyesi tarafından, Kızılcahamamda görev yapan sağlık personeline Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu’nda akşam yemeğinde verildi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
23 Mayıs 2017 Salı 20:54
1095 Okunma
SAĞLIKÇILAR İLE AKŞAM YEMEĞİ
Kızılcahamam Belediyesi tarafından, Kızılcahamamda  görev yapan sağlık personeline Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu’nda akşam yemeğinde verildi.

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve Eşi Ayşe Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker, Kızılcahamam Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Doğan, Hastane Müdürleri Hüseyin Tekin, Nurdan Altunay, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Meclis Üyelerinden Yusuf Şengül, Kemal Öztürk, İbrahim Yıldız, Songül Ergelen, Murat Can, Günaydın Yüce, Ak Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, Hastane Yöneticileri ve Çalışanları katıldı.

Programda Konuşan Belediye Başkanımız Muhittin Güney;

“Toplumumuzu ve bireyleri ayakta tutan en önemli değerimiz olan sağlığımızı teslim ettiğimiz sağlık çalışanları ile bir araya geldiğimiz bu etkinliğimize hoş geldiniz.

Sağlık, hayatımızı devam ettirebilmemiz, topluma faydalı olabilmemiz, düşündüğümüz güzellikleri hayata geçirebilmemiz için bedenimizde taşımamız gereken en önemli varlığımızdır. Sağlık, insanın en önemli sorunudur. Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı bozuk olan, hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da, kendine, ailesine, çevresine, topluma yararlı olamaz.

Her zaman söylenen, sağlık dediğimizde belki de akla ilk gelen sözlerden birisidir Kanuni Sultan Süleyman'ın dizeleri;

"Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi"...

Kanuni Sultan Süleyman'ın hasta yatağında söylediği bilinen bu söz sağlıkla ilgili söylenmiş en güzel sözdür. Gerçekten de sağlığımızı kaybettiğimiz, geçici bir hastalık anında, basit bir soğuk algınlığı, grip gibi bir hastalıkta bile, gücümüzü kaybedince, acılarla baş başa kalınca bu sözün önemini daha iyi anlıyoruz. Sağlık hakkında söylenen sözlerin güzel ya da çok olması, insanların sağlık konusuna gereken önemi vermelerini maalesef sağlamamıştır.

İnsanoğlu sadece sağlık konusunda değil, ikaz aldığı hemen her konuda duyarsız davranmakta çok mahirdir. İnsanoğlunun bu özelliğini dile getirmek adına yüce Peygamberimiz(sav), bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmuştur; “Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini biliniz: Ölmeden önce hayatın kıymetini, hastalıktan önce sıhhatin kıymetini, dünyada ahireti kazanmanın kıymetini, ihtiyarlamadan gençliğin kıymetini, fakirlikten önce zenginliğin kıymetini.”

Sevgili davetliler;

Sizler, hayatımızda en büyük önemi taşıyan sağlığımızı teslim ettiğimiz, en kutsal mesleklerden birini yapıyorsunuz. Sizler, her zaman bu konunun hassasiyetine uygun, büyük bir disiplinle işlerinizi yapmaya devam ediyorsunuz. Mesleğiniz, kutsallığı ve güzelliğinin yanında bir çok zorluğu da barındırmakta. Vatandaşlar olarak bizlerin de sizlere karşı her zaman anlayışlı olmamız gerektiğinin farkında olmamız gerekiyor. Mesleğinizdeki zorlukların hükümetimizin yaptığı yatırımlarla en az seviyeye indiğini düşünüyorum. Hükümetimizin son yıllarda en çok ağırlık verdiği alan sağlık sektörüdür. Yapılan yatırımlar neticesinde hem sağlık sektörümüzde hizmet veren siz değerli çalışanlar, hem de hizmeti alan kıymetli vatandaşlarımız daha rahat imkanlar bulmuşlardır.

2015 yılında temeli atılan ve ilçemizde yapımı da bitme aşamasına gelen yeni devlet hastanemiz de bu yatırımlardan birisidir. İnşallah hastanemiz tamamlanıp hizmete açıldığında hem sizler daha güzel şartlarda çalışacak hem de Kızılcahamamlı hemşerilerimiz çok daha kaliteli bir sağlık hizmeti alacaklardır. Ben bu hastanenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm büyüklerimize buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bizlere tüm güzellikleri nasip eden Yüce Rabbimiz, en kısa zamanda yeni hastanemizi açmayı ve hizmet vermesini de nasip eder.

Bu vesile ile yakın zamanda kutladığımız ebe ve hemşireler haftanızı da tekrar tebrik ederek bu davetimize icabet eden tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Programın sonunda Kızılcahamam Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Doğan tarafından Belediye Başkanımız Muhittin Güney’e teşekkür plaketi ve Hastane Müdürü Nurdan Altunay tarafından çiçek takdim edildi.

Son Güncelleme: 23.05.2017 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26