banner94

SAĞLIK ALANINDA DEV PROJENİN İMZALARI ATILDI

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi’nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerine başladı.

SAĞLIK ALANINDA DEV PROJENİN İMZALARI ATILDI

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi’nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerine başladı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
04 Haziran 2015 Perşembe 00:04
1398 Okunma
SAĞLIK ALANINDA DEV PROJENİN İMZALARI ATILDI

Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Urumçi Şehrinde faaliyet gösteren Xinjiang Alkut Şirketler Grubu Ankara İli Kızılcahamam İlçesi’nde Sağlık ve Turizm Alanında yatırım faaliyetlerine başladı.

Adı geçen şirketler grubunun Ankara’da kurduğu Ankara Urumçi Tarım A.Ş ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar’ın himayelerinde düzenlenen protokol imza töreni Ankara Valiliği toplantı salonunda gerçekleşti.

İmza protokolünün gerçekleştirildiği toplantıya, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Urumçi Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Latip ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Doç. Dr. Salih Mollahaliloğlu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Özen Özensoy Güler, yatırım danışmanı ve Ankara Urumçi Tarım A.Ş’nin kurucularından Doç.Dr. Vâris Çakan, Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, İş Geliştirme Ve Strateji Birim Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Alper Demir, Şeref Furkan Ceylan, Miray Hanım Yıldırım katıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yaklaşık 2 yıldır yürütülen yatırım tanıtım çalışmaları neticesinde planlanan yatırım, Ankara’ya sağlık ve turizm alanında ilk etapta yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım planlanıyor.

Kızılcahamam’da termal sağlık turizminin Uygur ve Çin tababetini içeren tamamlayıcı tıp uygulamaları ile birleştirilecek olan projede alanında yetişmiş Uygur ve Çin tababet doktorları geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemleriyle tedavi yapmaktadır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi bu hizmetler esnasında Uygur ve Çin tamamlayıcı tıp hekimleri muayene, tetkik, rapor, reçete ve diğer uygulamalara nezaret eder, konsültasyon yapmaktadır. Ayrıca Uygurlu yatırımcılar Kızılcahamam’a maliyeti 100 milyon doları aşan en yeni teknolojilerle donatılmış Uygur ilaç fabrikasını kurmayı planlamaktadır.Yatırımcılar Kızılcahamam’da ilaçların ham madde sorunu çözmek için “Şifalı bitkiler tarlaları” nı oluşturacaklarını da ifade ettiler.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanımız Muhittin Güney; “İlçemize kazandıracağımız bu dev projenin resmi boyutunu uzun uğraş ve görüşmelerin sonucunda bugün Ankara Valimiz Sayın Mehmet Kılıçlar ile birlikte yapılan protokol ile resmileştirmiş bulunmaktayız. ilçemizin 100. yılında 100 milyon doları aşan en yeni teknolojilerle donatılmış Uygur ilaç fabrikasının kurulmasıyla başlayacak olan dev yatırımın devamında doğal sağlık tedavi merkezleri yapımı ile devam edecek yatırımın ilçemize Ankara’mıza ve Türkiye’mize hayırlı uğurlu olmasını diyorum”dedi.

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7 Image8 Image9 Image10 Image11 Image12 Image13 Image14 Image15 Image16 Image17 Image18 Image19 Image20 Image21 Image22 Image23 Image24 Image25 Image26 Image27 Image28 Image29 Image30 Image31 Image32 Image33 Image34 Image35

Son Güncelleme: 04.06.2015 00:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veysel BAYRAM 2015-06-05 02:25:57

ülkemizi perişan etmek, içte ve dişta artan itibarimizi tekrar yerlerde süründürmek. (chp+mhp+bdp koalisyonu dsp(chp)+mhp+anap koalisyon zulmllerini bine katlar). 2- chp seçilirsek din (islam) derslerini kaldırarak, bdpnin din (islam) derslerini ve diyaneti kaldırarak ateist bir türk nesli yetiştirmek için katilmaktir. ve ve ve en acısı mhp + sp + bbp de (merhum erbakannın – yazıcıoğlunun türkeşin kemiklerini sızlatarak) – onlara destek vermek için seçime katilmalaridir.. *** allahım (c.c) bana senin dinini t.cden kaldırmak için – t.cde ateist bir nesil yetiştirmek için seçime giren bu oluşuma oy vermemeyi nasip etiğin için binlerce kez şükür etsem azdır. allahım (c.c) gerçek milli görüşçü – alperen – ülkücü ve sağ duyulu sosyal demokrat kardeşlerimin de duama amin (katılmaların) demelerini nasip eyle. (amin)

Avatar
Veysel BAYRAM (1) 2015-06-05 02:27:44

sağlık turizmine geçiş için mükemmel bir proje. allah (c.c) razı olsun muhterem muhittin güney başkanım. *** bir anekdot. 2004 – 2009 döneminde kızlcahamam + weilburg kardeş belediye sözleşmesinin imza töreni için almanyada bulunduğumuz günlerde almanya türk tabipler birliği doktor, tıbbi cihaz, malzeme, doktor – hasta bizden, belediye olarak çam oteli kiralayın, türk ve almanyadan dünyadan gelen hatalara hitap etmek üzere birlikte fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kuralım dediler ama, netice malum. (işte ben bu tür yatırımları duydukları anda karşı çıkanlara/engel olanlara karşi durdum) ***** aziz ve muhterem kardeşlerim. 7 haziran seçimi memleket meselesidir. çünkü (!) seçim kazanma ümidi olmayan chp ve mhpnin (mhpnin bugünkü siyaseti), bugünkü politikası/ideolojisi 1- tek başına hükümeti kuracak (ve işaallah anayasayı tek başina değiştirecek) çoğunluğu sağlayacağından emin oldukları ak partti oylarını azaltarak (allah (c.c) korusun) tekrar üçlü koalisyon ile,

banner89

banner83

banner26