banner94

ÖDÜL TÖRENİ 31 ARALIKTA

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı.

ÖDÜL TÖRENİ 31 ARALIKTA

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
20 Aralık 2014 Cumartesi 23:03
1112 Okunma
ÖDÜL TÖRENİ 31 ARALIKTA

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması yapıldı.

Sınav 20 Aralık Cumartesi Saat 11:00’da eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde yapıldı.

İlçemizde de Kızılcahamam İmam Hatip Ortaokulu binasında yapıldı. Türkiye Geneli katılım 150 Bin civarındaydı.

Türkiye genelindeki bütün lise öğrencilerine yönelik olarak yapıla bu yarışmada Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili 80 soru soruldu. MGV tarafından yayınlanan Dr. Mehmet Sürmeli'nin 'Gaye İnsan Hazreti Muhammed' adlı kitabından hazırlanan soruları yaparken öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Çünkü ödüller hiç hafife alınacak gibi değildi. Ödüller ne miydi? Her ilin birincisine Ücretsiz UMRE. Ülke geneli birinciye 6 bin tl. ikinciye 4 bin tl. üçüncüye 3 bin tl. dördüncüye 2 bin tl.

Ayrıca Kızılcahamam ve Çamlıdere İlçe birincilerine de 31 Aralıkta Belediye Nikah ve Toplantı Salonunda yapılacak olan Mekke’nin Fethi programında ödülleri takdim edilecek.

Yapılacak yarışmanın amacına ise, gençliğin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklenmekteler. Alkol ve uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğu gözlemlenmektedir.

Bu nedenlerden dolayı AGD olarak değerler eğitiminin uygulamaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenleyerek bunun sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini ve dostunu önemseyen bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.



Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamak ne büyük bir mutluluktur. Sevgili Peygamber'imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile olmak, sevgili peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek için çalışmak takdire şayan bir çalımladır. Bu uğurda çalışanlardan Allah razı olsun.



Ödüller:

Her il birincisine Umre hediye



Ülke geneli dereceye girenlere

1--6.000 TL,

2--4.000 TL,

3--3.000 TL,

4--2.000 TL,

 

Siyeri nebi yarismasi sinav sorulari Pazartesi gunu saat 21:00 da Agd tv den aciklancaktir. Soru ve cevaplari merak edenlere takip etmelerini tavsiye ederiz

 

 

Son Güncelleme: 20.12.2014 23:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emine Akyüz 2014-12-21 11:45:11

Sizi tebrik ederim gerçekten çok güzel bir amaç için bu yarışmayı düzenlemişsiniz Allah sizden Razı olsun inşallah hak edenler kazanır

banner89

banner83

banner26