banner94

NİHAT HATİPOĞLU KIZILCAHAMAMDA KUTLU DOĞUM PROGRAMINA KATILDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Programı bugün saat 20.00’da Swiss İnternational Otel toplantı salonunda yapıldı.

NİHAT HATİPOĞLU KIZILCAHAMAMDA KUTLU DOĞUM PROGRAMINA KATILDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Programı bugün saat 20.00’da Swiss İnternational Otel toplantı salonunda yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
26 Nisan 2016 Salı 23:44
1610 Okunma
NİHAT HATİPOĞLU KIZILCAHAMAMDA KUTLU DOĞUM PROGRAMINA KATILDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Programı bugün saat 20.00’da Swiss İnternational Otel toplantı salonunda yapıldı.

Programa; Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan Eşi Ayşe Güney, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, İlçe Müftüsü Sinan Kazancı, Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, davetliler ve ilçe halkımızın katıldı.

Kutlu Doğum Programı, Swiss Otel Camii İmam Hatibi Şaban Ekrem tarafından verilen Kuran-ı Kerim ziyafetiyle başladı.

Belediye Başkanı Muhittin Güney, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in hayatımızdaki yeri ve Peygamberimize olan sevgimiz hakkında yaptığı konuşmasında şöyle devam etti;

Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, peygamberimiz Hz. Muhammed'den öğrendik.
            Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi.
            O, bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan islamı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti.

            İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içersinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti.Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek , O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak , bir müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O.
            ‘’Ben lanet edici olarak değil, rahmet olarak gönderildim’’
‘’Ben ancak, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim‘’ buyuran ALLAH Rasulünü,Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'de şöyle tasdik eder:
            ‘Hiç şüphesiz güzel bir ahlak üzerinesin sen’

            O, ALLAH’ın öyle bir resulüdür ki , O’nun örnek ahlakı; günler, aylar, seneler geçse de eskimeyecek ve bütün insanlara tek örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır.
O sadece bir kavme veya millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir.
            Hayatın gayesinin yaratılışın mânâsının silindiği, yok olduğu her şeyin mânâsız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21. yy insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür.

NE MUTLU ONU TANIYANLARA
NE MUTLU ONU OKUYUP YAŞAYANLARA…

 


            İşte bu yıl da kutladığımız , Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in kutlu doğumunun , cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlarımızın samimi kardeşliğine , bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olması dilekleriyle sözlerimi bitirirken, programımıza katılan siz değerli konuklarımıza ve bugün bu etkinliğimize konuşmacı olarak katılan Sayın Nihat Hatipoğlu Hocamıza teşekkür ederim.

Hepimizin kutlu doğum haftası güzellikler getirsin.  

         ALLAH’a emanet olun.                                                                       

İlçe Kaymakamımız Mehmet Yıldız, üç ayların içinde böyle güzel bir program hazırlayan Belediye Başkanımıza, eşi Ayşe Güney Hanım’a ve katılımlarından dolayı ilçe halkına teşekkürlerini iletti.

Selamlama konuşmalarının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Efendimiz ( S.A.V )’i anlatan çok nezih bir sohbet yaparak katılımcıları mest etti.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen Kutlu Doğum Programının girişinde belediyemiz tarafından gül kokulu tesbih, gül suyu ve çikolata ikramı yapıldı.

 

Son Güncelleme: 27.04.2016 00:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ruşen Ali 2016-04-27 16:06:06

kaç para aldı acaba gelmek için?

banner89

banner83

banner26