banner94

LİGDE ARA ZAMANI

Ligimizde 17. maçlar tamamlandı ve devre arası zamanı geldi.  Avrupa’nın en uzun araya sahip liglerinden biri olan Süper

LİGDE ARA ZAMANI

Ligimizde 17. maçlar tamamlandı ve devre arası zamanı geldi.  Avrupa’nın en uzun araya sahip liglerinden biri olan Süper

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Aralık 2018 Pazartesi 00:25
906 Okunma
LİGDE ARA ZAMANI

Ligimizde 17. maçlar tamamlandı ve devre arası zamanı geldi.  Avrupa’nın en uzun araya sahip liglerinden biri olan Süper Ligde 2. yarı, 18-20 Ocak haftasıyla devam edecek.  İlk yarıyı Başakşehir  35 puanla zirvede tamamlarken, 2. sırayı ise Trabzonspor, Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa ve Galatasaray paylaştılar. Puan tablosunda ilk 4’de ise 3 büyükler yok!

Galatasaray haftalar sonra kazanmayı hatırladı ve evinde Sivasspor’u 4-2 yendi. Bu sonuçla ligde averajla 5. sıraya yerleşen sarı kırmızılılar, devre arasına moralli girdi. Bu sonuç taraftarın sevgilisi, kulüp tarihinin en başarılı teknik direktörü Fatih Terim’in 200. Lig galibiyeti oldu.  Galatasaray’ın şu an için olmazsa olmazı acilen yapması gereken bir forvet transferi olacaktır. Bu hafta kendini hatırlayan takıma forvet transferi kesin çözüm mü bence değil. Ancak sorunların çoğuna çözüm iyi bir forvet. Fenerbahçe maçından sonra alınan cezalar, sakatlanan oyuncular, Fatih Terim gibi saha kenarında son derece etkili bir hocanın olmayışı gibi sorunlarla uğraşan takım devre arası çizgi çekildiğinde liderin sadece 6 puan gerisinde olması çok önemli. Bu maçın önemli olaylarından biri de Galatasaray tarihinin resmi maçlarda oynayan en genç oyuncusu, 16 yaşındaki Mustafa Kapı ‘nın oyuna girmesi oldu. Aldığı sonuçla Galatasaray, yaşadığı tüm sorunlara rağmen bu yarışta varım dedi ki en önemli şeyde bu.

Beşiktaş’ta ise kötü gidişat sürüyor. Devre arasına 4-1 ‘lik Kasımpaşa yenilgisiyle giren Kara Kartal 3 maçtır kazanamıyor. Beşiktaş’ın temel sorunu önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, takımda artık görevini tamamlamış futbolcular olmasıdır. Bununla beraber bence milli takıma gitmek isteyen bir Şenol Güneş ve düzensiz ödenen maaşlar da beraberinde gelince bu tablo kaçınılmaz oluyor. Tıpkı Galatasaray gibi acilen iyi bir forvete ihtiyacı olan Beşiktaş’ta, en az forvet kadar transfer yapılması gereken diğer mevki de stoper. Pepe’nin ayrılmasıyla Necip’in oynadığı mevkide olan aksamalara acil çözüm bulmalılar. Bakalım ikinci yarıda bu kötü gidişat sürecek mi yoksa toparlancaklar mı? 17. Hafta itibariyle Beşiktaş liderin 9 puan gerisinde ve önünde tam 5 takım var.

Trabzonspor son haftalardaki güzel futboluna bu haftada devam etti. Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor’u konuk eden bordo mavililer rakibini 4-1 yendi ve ilk yarıyı 2. sırada tamamladı.  Son 11 maçında yalnızca 1 mağlubiyet alan Trabzonspor, ligimizin izlemesi en keyifli takımı. Oyunda o havayı yakaladıklarında rakibi kim olursa olsun kazanma potansiyelleri var. Ancak Trabzonspor’un en dikkat çeken özelliği bu başarıyı alt yapısından çıkardığı oyuncularıyla elde etmesi.  14 yabancı kuralının olduğu ligimizde, ülkemizin yetiştirdiği bu futbolcularla da başarılı olunduğunun görülmesi, hem yabancı kuralının doğru olduğunu, hem de bu kurala illa uyulması gerekmediğini gösterir.

Futbolun beşiği Premier Lig’de ise bu hafta şok bir skor yaşandı. Manchester City evinde Crystal Palace’a 2-3 yenildi ve son 3 haftadaki 2. mağlubiyetini aldı. Bu şok sonuçla Guardiola’nın öğrencileri, lider Liverpool’un 4 puan gerisinde kaldı. Liverpool’sa ligin flaş ekiplerinden Wolverhampton’ı deplasmanda 0-2 yendi ve taraftarının heyecanını bir kat daha arttırdı. Ligde 18 şampiyonluğu bulunan  Liverpool, en son 89/90 sezonunda mutlu sona ulaştı. Tam 29 sezonluk özlemi bu sezon dindirmeye çok yakın olan kırmızılıların 3 Ocaktaki Manchester City randevusuna tüm futbol severler şimdiden odaklandı bile. Ancak daha önce ‘’boxing day’’ maçlarıyla daralan fikstüre giren Dünyanın en zevkli liginde bakalım ilerleyen haftalar neler gösterecek.

La Liga’da, Barcelona Celta Vigo’yu 2-0 yendi ve liderliğini sürdürdü. Son 4 maçını kazanan Katalanların en yakın rakibi ise 3 puan geride Atletico Madrid.

Real Madrid ise bu hafta Dünya Kulüpler Kupası finalinde Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Al Ain’i 4-1 yenerek, kupa canavarı Madrid ekibi bu kupayı 4. kez müzesine götürmeyi başardı.  Bu yıl ne kadar da Amerika’ya açılma planı gibi birçok atılım gerçekleştirmeye çalışsa da La Liga, Barcelona ve Real Madrid dışında bir numarası olmadığını bence 17. maçlar sonunda birkez daha gösterdi.

Lig 1 ‘de Paris SG, Seria A’da Juventus, Bundes Liga’da ise Dortmund bu hafta da farklı liderliklerini sürdürdüler.

Ankara’mızın takımlarında ise iyi ve kötü haberler var. Ankaragücü haftanın açılış maçında Göztepe’ye 0-3 mağlup oldu ve kötü gidişatını bu hafta da sürdürdü. Bir ara ilk beşi zorlayan takım, 6 maçtır kazanamıyor ve ligin ilk yarısını 12. sırada bitirdiler. İsmail Kartal’ın gönderilmesinin ardından Bayram Bektaş’ı göreve getiren Başkentimizin sarı lacivertli ekibi umarım devre arasıyla birlikte bu düşüşe son verirler.  1. Ligde ise işler yolunda gidiyor. Gençlerbirliği deplasmanda Adana Demirspor’u 2-3 yendi ve liderliğini sürdürdü. Son haftaların çıkış yapan ekibi Osmanlıspor ise son 6 maçta topladığı 16 puanla devre arasına play-off potasında girmeyi başardı.

Ve basketbol,

Bu hafta Euroleague’de çift maç haftasıydı. Lider Fenerbahçe Beko önce evinde ligin güçlü ekiplerinden CSKA Moskova’yı yendi ardından deplasmanda Buducnost ‘u mağlup ederek üstüste 10. maçınıda kazandı. Diğer temsilcilerimiz, Anadolu Efes  haftayı 1 galibiyet 1 mağlubiyetle kapatırken, Darüşşafaka ise 2 mağlubiyet aldı.

Ligde ise derbi haftasıydı. Bu sezon işlerin yolunda gitmediği Galatasaray, evinde namağlup Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek çok önemli ve sürpriz bir galibiyet aldı.

NBA’de ise Christmas haftasına girilirken Doğuda Toronto liderliğini sürdürdü. Büyük çekişmenin olduğu Batıda ise lider Denver.  Ancak Batıda lider ve 14. sıradaki Minnesota arasında sadece 5 galibiyet fark var. 30. maçların geçildiği haftada, bu yıl şunu diyebiliriz ki, NBA’de savunmaların değil hücumun ön plana çıktığı bir sezon geçiriyoruz. 30 takım arasında 6 takım Chicago, New York, Cavs, Atlanta, Suns ve Washington çok kötü durumda olsalarda hücumun bu kadar ön plana çıktığı sezonda kimin kimi yeneceğini kestirmek oldukça zor. Bu hücum temposunun içinde play-offlara kendini en hazır atan takımlar ön plana çıkacaktır.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Bu hafta haftanın sürprizi basketboldan geldi. Avrupa’da 13 galibiyet 1 mağlubiyetle, ligimizde ise 10 maç sonunda namağlup zirvede olan Fenerbahçe Beko,  derbide Galatasaray’a kaybetti ve bu haftanın sürprizi gerçekleşti.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın olayında Avrupa’daki temsilcilerimizin rakiplerinin belli olmasını seçtim. Fenerbahçe Rus ekibi Zenit’le eşleşirken, Galatasaray ise Portekiz ekibi Benfica ile eşleşti. Maçlar şubat ayında. Şu an ki tempolarıyla turlarını geçmeleri mucize sayılacak temsilcilerimiz, umarım Şubat ayında sezonun form olarak zirvesinde olurlar.

İNENLER

Ankaragücü

Manchester City

Şenol Güneş

Chicago Bulls

ÇIKANLAR

Abdulkadir Ömür

Osmanlıspor

Tottenham

Southampton

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26